20 Ινδοί που κυβερνούν (σ)τον Κόσμο…

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασίλειου, Ρίσι Σούνακ, η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, ο Αντόνιο Κόστα και άλλοι 17 άνθρωποι σε υψηλά ιστάμενες θέσεις ακόμα και στον κόσμο της τεχνολογίας, έχουν ένα κοινό. Κατάγονται όλοι από την Ινδία…

Αναλυτικά οι 20 Ινδοί που κυβερνούν τον κόσμο:

Ρίσι Σούνακ (Πρωθυπουργός Ηνωμένου Βασίλειου).

Καμάλα Χάρις (Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ).

Αντόνιο Κόστα (Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας έως 7 Νοεμβρίου, καταγόμενος από την Γκόα).

Tharman Shanmugaratnam (Πρόεδρος της Σιγκαπούρης).

Halimah Yacob, προκάτοχος του Tharman στην Προεδρία της της Σιγκαπούρης μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023, η οποια ήταν επίσης ινδικής καταγωγής).

Mohamed Irfaan Ali (Πρόεδρος της Γουϊάνας, βρίσκεται σε διένεξη με τον Μαδούρο που επιδιώκει προσάρτηση. Ήρθαν σε προσωρινή διευθέτηση).

Pravind Jugnauth (Πρωθυπουργός του Μαυρίκιου!).

Prithvirajsing Roopun (Πρόεδρος του Μαυρίκιου!!).

Chandrikapersad Santokhi (Πρόεδρος του Σουρινάμ).

Wavel Ramkalawan (Πρόεδρος των Σεϋχελλών).

-Από τον κόσμο της τεχνολογίας και των μεγάλων επιχειρήσεων:

Sundar Pichai (CEO της Google, γεννήθηκε στο Μαντουράι της Ν. Ινδίας).

Satya Nadella (Πρόεδρος της Microsoft, γεννήθηκε στο Χαϊντεραμπάντ).

Neal Mohan (CEO της Youtube, αμερικανογεννημένος).

Shantanu Narayen (Πρόεδρος της Adobe, γεννήθηκε στο Χαϊντεραμπάντ).

Leena Nair (Η CEO της Chanel / Unilever με 178.000 εργαζόμενους σε 190 χώρες. Γεννήθηκε στο Κολχαπούρ).

Ο Kesava Raju (διευθυντής του προγράμματος αποστολής στον Άρη. Η Ινδία ήταν ή 4η χώρα που έθετε σκάφος σε τροχιά γύρω από τον “Κόκκινο Πλανήτη”).

Koppillil Radhakrishnan (Επικεφαλής της ινδικής “NASA”).

Ο σερ Ratan Tata [βετεράνος του βιομηχανικού κολοσσού Tata Group, γεννημένος στη Βομβάη το 1937 όταν ήταν ακόμη βρετανική αποικία. Εξαγόρασε Jaguar, Land Rover κ.α., μέτοχος στη Xiaomi, κατασκευαστής μίνι ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Απασχολεί 1.028.000 άτομα σε όλο τον κόσμο. Πιστός του Ζωροαστρισμού και μέγας δωρητής].

Lakshmi Mittal (Mεγιστάνας του χάλυβα, πρόεδρος της ArcelorMittal με έδρα το Λουξεμβούργο, 2ης μεγαλύτερης [μετά τους Κινέζους] χαλυβουργίας παγκοσμίως. Διαθέτει εργοστάσια σε 16 χώρες και 154.000 υπαλλήλους).

Kumar Mangalam Birla, Πρόεδρος της Hindalco, από τις μεγαλύτερες καθετοποιημένες βιομηχανίες και 1η στον κόσμο στην έλαση αλουμινίου. Με παρουσία σε 47 και εργοστάσια σε 10 χώρες.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: Ο Μητσοτάκης, τα κοινοτικά κονδύλια και μια εθνική επιτυχία – Άρθρο παρέμβαση

Την Τετάρτη το ΚΥΣΕΑ έλαβε μια απόφαση που μπορεί να χαρακτηριστεί εθνική επιτυχία. Έδωσε το ΟΚ να δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία (Joint Venture) με την συμμετοχή της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)  και της  του τσεχικού Czechoslovak Group (CSG). Η νέα αυτή εταιρεία θα παράγει οβίδες όλων των

Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές «σαρώνουν» τις παραγγελίες νέων τάνκερ το 2024

Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν τον πρώτους μήνες του 2024 οι παραγγελίες τάνκερ διεθνώς, με τους Έλληνες εφοπλιστές να πρωταγωνιστούν. Σύμφωνα με την Rebecca Galanopoulos Jones, αναλύτρια της Veson Nautical, μέχρι στιγμής φέτος, έχουν προστεθεί 104 τάνκερ στο παγκόσμιο βιβλίο παραγγελιών, έναντι 79 την ίδια περίοδο πέρυσι, αύξηση

C-130J vs C-390 Millenium: Μάχη «γιγάντων» για το επόμενο μεταφορικό της Πολεμικής Αεροπορίας

*Του Κώστα Σαρικά Μπορεί το Αεροπορικό Επιτελείο, με δεδομένη και την οικονομική στενότητα, να έχει αποφασίσει ότι τα επόμενα χρόνια οι ανάγκες σε μεταφορικά αεροσκάφη θα καλύπτονται από το στόλο των C-130 αλλά και τα μικρότερα αλλά εξαιρετικά αξιόπιστα και πολύ πιο

Σταύρωση και δημοκρατία

Τι είναι η δημοκρατία; Επικοινωνία και συναίνεση; Ή αγωνιστικός πλουραλισμός και θεσμοποιημένη αντιπαλότητα; Η δεύτερη θεώρηση τονίζει ότι το άνθος της δημοκρατίας θάλλει στο μεταφυσικό κενό, στην άρνηση να βρούμε τελεσίδικο νόημα στον κόσμο και στον δημιουργό του, κατά τρόπο

Μετάβαση στο περιεχόμενο