20 Ινδοί που κυβερνούν (σ)τον Κόσμο…

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασίλειου, Ρίσι Σούνακ, η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, ο Αντόνιο Κόστα και άλλοι 17 άνθρωποι σε υψηλά ιστάμενες θέσεις ακόμα και στον κόσμο της τεχνολογίας, έχουν ένα κοινό. Κατάγονται όλοι από την Ινδία…

Αναλυτικά οι 20 Ινδοί που κυβερνούν τον κόσμο:

Ρίσι Σούνακ (Πρωθυπουργός Ηνωμένου Βασίλειου).

Καμάλα Χάρις (Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ).

Αντόνιο Κόστα (Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας έως 7 Νοεμβρίου, καταγόμενος από την Γκόα).

Tharman Shanmugaratnam (Πρόεδρος της Σιγκαπούρης).

Halimah Yacob, προκάτοχος του Tharman στην Προεδρία της της Σιγκαπούρης μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023, η οποια ήταν επίσης ινδικής καταγωγής).

Mohamed Irfaan Ali (Πρόεδρος της Γουϊάνας, βρίσκεται σε διένεξη με τον Μαδούρο που επιδιώκει προσάρτηση. Ήρθαν σε προσωρινή διευθέτηση).

Pravind Jugnauth (Πρωθυπουργός του Μαυρίκιου!).

Prithvirajsing Roopun (Πρόεδρος του Μαυρίκιου!!).

Chandrikapersad Santokhi (Πρόεδρος του Σουρινάμ).

Wavel Ramkalawan (Πρόεδρος των Σεϋχελλών).

-Από τον κόσμο της τεχνολογίας και των μεγάλων επιχειρήσεων:

Sundar Pichai (CEO της Google, γεννήθηκε στο Μαντουράι της Ν. Ινδίας).

Satya Nadella (Πρόεδρος της Microsoft, γεννήθηκε στο Χαϊντεραμπάντ).

Neal Mohan (CEO της Youtube, αμερικανογεννημένος).

Shantanu Narayen (Πρόεδρος της Adobe, γεννήθηκε στο Χαϊντεραμπάντ).

Leena Nair (Η CEO της Chanel / Unilever με 178.000 εργαζόμενους σε 190 χώρες. Γεννήθηκε στο Κολχαπούρ).

Ο Kesava Raju (διευθυντής του προγράμματος αποστολής στον Άρη. Η Ινδία ήταν ή 4η χώρα που έθετε σκάφος σε τροχιά γύρω από τον “Κόκκινο Πλανήτη”).

Koppillil Radhakrishnan (Επικεφαλής της ινδικής “NASA”).

Ο σερ Ratan Tata [βετεράνος του βιομηχανικού κολοσσού Tata Group, γεννημένος στη Βομβάη το 1937 όταν ήταν ακόμη βρετανική αποικία. Εξαγόρασε Jaguar, Land Rover κ.α., μέτοχος στη Xiaomi, κατασκευαστής μίνι ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Απασχολεί 1.028.000 άτομα σε όλο τον κόσμο. Πιστός του Ζωροαστρισμού και μέγας δωρητής].

Lakshmi Mittal (Mεγιστάνας του χάλυβα, πρόεδρος της ArcelorMittal με έδρα το Λουξεμβούργο, 2ης μεγαλύτερης [μετά τους Κινέζους] χαλυβουργίας παγκοσμίως. Διαθέτει εργοστάσια σε 16 χώρες και 154.000 υπαλλήλους).

Kumar Mangalam Birla, Πρόεδρος της Hindalco, από τις μεγαλύτερες καθετοποιημένες βιομηχανίες και 1η στον κόσμο στην έλαση αλουμινίου. Με παρουσία σε 47 και εργοστάσια σε 10 χώρες.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: Ποιοι κινδυνεύουν με κάθειρξη 10 ετών

Ο νέος ποινικός κώδικας, που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, περιλαμβάνει αλλαγές και στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και συγκεκριμένα αυστηροποιεί τις ποινές που ορίζονται στην περίπτωση παραβίασης κόκκινου σηματοδότη καθώς και σε άλλες παραβάσεις, όπως η κατανάλωση αλκοόλ. Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο

Κλεμμένα αυτοκίνητα: Με ποια μέθοδο τα πουλάνε οι επιτήδειοι

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι κλοπές αυτοκινήτων στην Ελλάδα, αφού υπολογίζεται πως κάθε χρόνο στην Ελλάδα κλέβονται 30.000 αυτοκίνητα, τα περισσότερα από αυτά στην Αττική. Ωστόσο, η μέθοδος που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι και η επινοητικότητά τους προκειμένου να διαθέσουν τα κλεμμένα αυτοκίνητα στην αγορά ξεπερνά κάθε φαντασία.

Αποκαλύψεις από την υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου: «Πέραν της Τουρκίας είχαμε να αντιμετωπίσουμε το ρωσικό μπλοκ στον ΙΜΟ»

Τα παραπάνω δήλωσε την Τρίτη η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρία Χατζημανώλη. Σε συζήτηση στο 7o συνέδριο Capital Link, του οποίου το ΚΥΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας, η κ. Χατζημανώλη χαρακτήρισε την εκλογή ως σημαντική, αφού η Κύπρος κατάφερε να διατηρήσει όλες της

Μετάβαση στο περιεχόμενο