27 πειρατικές και ληστρικές επιθέσεις σε πλοία το α’ τρίμηνο 2023

Τον χαμηλότερο αριθμό πειρατικών και ληστρικών επιθέσεων σε πλοία από το 1993 κατέγραψε το ICC International Maritime Bureau (IMB) το α’ τρίμηνο.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, το α’ τρίμηνο σημειώθηκαν μόλις 27 τέτοια περιστατικά, όταν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι ήταν 37. Από τις 27 πειρατικές και ληστρικές επιθέσεις, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε πλοία σε 24 περιπτώσεις. Το ICC International Maritime Bureau (IMB) σημειώνει ότι, παρά τη σημαντική πτώση, ο κίνδυνος βίας παραμένει, καθώς έξι ναυτικοί απήχθησαν και ένας δέχτηκε επίθεση το ίδιο χρονικό διάστημα.

Οι πειρατικές και ληστρικές επιθέσεις συνέχισαν να μειώνονται στον Κόλπο της Γουινέας, καθώς το α’ τρίμηνο διαμορφώθηκαν σε πέντε έναντι οκτώ το α’ τρίμηνο του 2022 και 16 το α’ τρίμηνο του 2021. Παρά τη βελτιωμένη εικόνα, το ΙΜΒ υπογραμμίζει την ανάγκη συνεργασίας των τοπικών αρχών με διεθνείς φορείς και οργανισμούς για την ενίσχυση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας.

Το 30% των περιστατικών (8) το α’ τρίμηνο έλαβε χώρα στα Στενά της Σιγκαπούρης, σημειώνοντας πτώση έναντι των 15 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση για την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Το κέντρο των εκδηλώσεων της επετείου της Μάχης της Κρήτης είναι πάντα το Μνημείο των Πεσόντων στη γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό και αποτελεί το σύμβολο της αντίστασης του άμαχου πληθυσμού κατά των εχθρικών δυνάμεων και στέκεται εκεί ως ένδειξη

Η απάντηση του Υπ. Ναυτιλίας για το τουρκικό σκάφος στα Κύθηρα

Η αβλαβής διέλευση σκαφών επιτρέπεται κανονικά στα εθνικά χωρικά ύδατα, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα ότι τουρκικά αλιευτικά ρίχνουν δίχτυα κοντά στις ακτές των Κυθήρων. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι το συγκεκριμένο σκάφος που

Μειώθηκε κατά 41 ποντοπόρα πλοία η ελληνική σημαία μέσα σε ένα χρόνο!

Από τον Μάρτιο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023 το εθνικό νηολόγιο μειώθηκε κατά 12 πλοία και κατά 1.873.674 κόρους. Το εντυπωσιακό, όμως, στοιχείο, είναι ότι στους δώδεκα αυτούς μήνες, ο ελληνικός εμπορικός στόλος, μειώθηκε κατά 41 ποντοπόρα πλοία.

MTN: Ανακοίνωση για Καταβολή Επιστροφών Κρατήσεων ΕΛΟΑΝ

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΦΑΠΑΞ Γλάδστωνος 1- ΤΚ 106 77, ΑΘΗΝΑ Αθήνα, 24 Μαϊ 23   Ανακοίνωση για Καταβολή Επιστροφών Κρατήσεων ΕΛΟΑΝ   1. Από τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλοβοηθείας Ναυτικού (ΕΛΟΑΝ) ανακοινώνεται ότι σε συνεδρίαση

Μετάβαση στο περιεχόμενο