ANKA 3: Η TAI «αποκάλυψε» το νέο τουρκικό μη επαδρωμένο αεροσκάφος

Η Turkish Aerospace Industries (TAI) δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία του νέου μη επανδρωμένου αεροσκάφους ANKA 3. 

Το ANKA 3 είναι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος με σχεδιασμό ιπτάμενης πτέρυγας, χαμηλής παρατηρησιμότητας, με κινητήρα τζετ. (UCAV). Το αεροσκάφος έχει περίπου το μέγεθος ενός ελαφρού μαχητικού και έχει σχεδιαστεί ως μια πλατφόρμα μεγάλης αντοχής, κρούσης, επιτήρησης και ηλεκτρονικού πολέμου.

 

 

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, το τουρκικό drone, το οποίο θα έχει μέγιστο βάρος απογείωσης περίπου 7 τόνους, θα έχει ως αποστολή την καταστροφή των εχθρικών συστημάτων αεράμυνας, αλλά και την υποστήριξη των αποστολών του μελλοντικού μαχητικού TF-X της Τουρκίας.

Το ANKA 3 διαθέτει εξωτερικά σημεία για πυρομαχικά και καύσιμα, καθώς και εσωτερικές θέσεις όπλων, ενώ τροφοδοτείται από έναν κινητήρα turbofan. Οι δοκιμαστικές πτήσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τον Απρίλιο, αλλά δεν είναι σαφές ποιο είναι ακριβώς το χρονοδιάγραμμα για την παρθενική του πτήση. Τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι το drone θα πετάξει για πρώτη φορά το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Το συνολικό σχέδιο του τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους είναι παρόμοιο με το X-45C της Boeing και το nEURon της Dassault.

Η TAI έδωσε στην δημοσιότητα εικόνες και από τα δύο μελλοντικά μαχητικά της αεροσκάφη, το πέμπτης γενιάς TF-X και το ελαφρύ μαχητικό Hurjet.

 

Με πληροφορίες από: The Drive 

ANKA 3: Η TAI «αποκάλυψε» το νέο τουρκικό μη επαδρωμένο αεροσκάφος [pic]

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: «Μπλόκο» από τον Άρειο Πάγο για τις ευρωεκλογές

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου ανακοίνωσε την τελική λίστα των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, αφήνοντας «εκτός» το κόμμα των Σπαρτιατών. Υπομνήματα κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών είχαν καταθέσει Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά. Οι «Σπαρτιάτες»

Τοποθέτηση τρόπιδος στη φρεγάτα «Φορμίων» του ΠΝ

Η τοποθέτηση τρόπιδας του πρώτου μπλοκ της τρίτης ελληνικής φρεγάτας FDI HN – γνωστές και ως Belharra – με την ονομασία «Φορμίων» πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου, στο ναυπηγείο της Naval Group, στην πόλη Λοριάν της Γαλλίας. Όπως ανακοινώθηκε από την

Ραγδαία αύξηση της εγκατάλειψης ναυτικών το 2024

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν οι περιπτώσεις εγκατάλειψης ναυτικών τους πρώτους μήνες του 2024, ενώ την ίδια ώρα ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός εξετάζει την πιθανότητα να συστήσει ειδική ομάδα εργασίας για επικαιροποίηση και επανεξέταση των υποθέσεων από τη

Πέρασε στη Βρετανία ο νόμος της Ρουάντα

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Τον αμφιλεγόμενο νόμο που επιτρέπει την απέλαση στη Ρουάντα παράνομα ευρισκομένων στη Βρετανία αιτούντων άσυλο ενέκρινε χθες τα ξημερώματα η Βουλή των Κοινοτήτων, ύστερα από μακρά δικαστική διένεξη μεταξύ του ανώτατου δικαστηρίου και της νομοθετικής εξουσίας

Μετάβαση στο περιεχόμενο