8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – Μήνυμα του Τομέα Ισότητας ΕΑΑΛΣ

Αναδημοσιεύουμε ανάρτηση της Ε.Α.Α.Λ.Σ. που δημοσιεύθηκε πριν λίγο στην ιστοσελίδα της:

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, ο Τομέας Γυναικών της ΕΑΑΛΣ στέλνει μήνυμα τονίζοντας της γυναικεία αξία στα Σώματα Ασφαλείας και στηρίζοντας τη «αναρρίχηση γυναικών Αξιωματικών σε θέσεις υψηλής ευθύνης και διαχείρισης κρίσεων γιατί πιστεύουμε στην γυναικεία οπτική και αντίληψη και στην καθοριστική συνεισφορά τους στις επιτυχίες του Σώματος».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Τομέα Γυναικών της ΕΑΑΛΣ έχει ως εξής:

«Σκοπός της θεσμοθέτησης το 1975 από τον ΟΗΕ, της 8ης Μαρτίου ως «Ημέρα της Γυναίκας» ήταν να συμβάλει στην ισότητα μεταξύ των δύο φύλων γιορτάζοντας τα επιτεύγματα των γυναικών, αναδεικνύοντας τον ρόλο τους στην διαμόρφωση της ιστορίας και υπενθυμίζοντας σε όλους μας ότι η γυναίκα είναι πυρήνας δύναμης.

Παρά το γεγονός ότι η πορεία της γυναίκας από τις πατριαρχικές κοινωνίες μέχρι σήμερα υπήρξε ένας δρόμος με απέραντα εμπόδια και λίγες χαρές – εξάλλου η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήρθε μόλις το 1957 με την Αρχή της Ίσης Πληρωμής στην Εργασία, μέρος της Συμφωνίας της Ρώμης – στις μέρες μας το γυναικείο φύλο πρωταγωνιστεί στα περισσότερα κοινωνικά στρώματα και στον επαγγελματικό στίβο.

Για την ΕΑΑΛΣ η 8η Μαρτίου είναι, «ημέρα γιορτής για την έως τώρα διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων μεταξύ γυναικών και ανδρών στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, σε όλα τα επίπεδα».

Καθώς το ποσοστό των γυναικών έχει αυξηθεί σημαντικά, επισημαίνουμε ότι μέσα από την ουσιαστική αλληλεπίδραση των στοιχείων που αποτελούν τα δύο φύλα, γίνονται όλοι αποτελεσματικότεροι στην συνεργασία και αποδοτικότεροι στο δύσκολο έργο τους, για το καλό και την συνέχεια μιας κοινωνίας πολιτών.

Μάλιστα, η γυναικεία αξία στα Σώματα Ασφαλείας αναδεικνύεται καθημερινά και σε ηγετικές θέσεις.  Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στο Λιμενικό Σώμα, με μια ματιά στην οργανική στελέχωση των Υπηρεσιών της χώρας μας, γρήγορα αντιλαμβάνεται κανείς πως το γυναικείο “άρωμα” σε θέσεις Διοίκησης κατέχει πλέον σημαντική θέση.

Με την ευκαιρία της ημέρας, εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη μας στις συναδέλφισες και ζητούμε από την ηγεσία του ΛΣ  να συνεχίσει να ενισχύει αλλά και να προκαλεί την αναρρίχηση γυναικών Αξιωματικών σε θέσεις υψηλής ευθύνης και διαχείρισης κρίσεων γιατί πιστεύουμε στην γυναικεία οπτική και αντίληψη και στην καθοριστική συνεισφορά τους στις επιτυχίες του Σώματος».

Τέλος με την ευκαιρία αυτή δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη μας στην Λιμενάρχη του Κ.Λ. Βόλου Πλοίαρχο ΛΣ Κωνσταντά Βασιλική που τις τελευταίες ημέρες δέχτηκε μια άνευ προηγουμένου επίθεση του τοπικού Δημάρχου, συνοδευόμενη από απειλές, γιατί απλά προσπάθησε να επιτελέσει το έργο που η πολιτεία της ανέθεσε.  Ταυτόχρονα, αναμένουμε από τις ηγεσίες του ΥΝΑΝΠ να στηλιτεύσουν με τον πιο απερίφραστο τρόπο τις συμπεριφορές αυτές.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα φωτό της πρώτης ελληνικής FDI, ένα χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης

Στη δημοσιότητα έδωσε η Naval Group μια εικόνα από την εξέλιξη των εργασιών στην πρώτη φρεγάτα FDI ΗΝ, την “Κίμων” η οποία τώρα φτιάχνεται. Εκεί φαίνεται η εξέλιξη στο τμήμα της πλώρης. Η φωτό γίνεται καθώς σήμερα (24/3/23) συμπληρώνεται ένας

Το tweet του Frontex για την Εθνική Επέτειο

Ιδού το μήνυμα του Frontex επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821: “Χαρούμενη Ημέρα Ανεξαρτησίας, Ελλάδα! 545 αξιωματούχοι της Μόνιμης Δύναμης #StandingCorps ως επίσης 11 σκάφη, 2 αεροσκάφη και 34 περιπολικά οχήματα απασχολούνται αυτή την περίοδο

Συντάξεις: Μπαράζ πληρωμών και «μπόνους» από την Δευτέρα

Εβδομάδα πληρωμών είναι η επόμενη, καθώς πληρώνονται από τον ΕΦΚΑ οι συντάξεις Απριλίου αλλά και το επίδομα προσωπικής διαφοράς σε εκατομμύρια συνταξιούχους. Το μπαράζ πληρωμών ξεκινά από την Τρίτη (απόγευμα Δευτέρας) και ολοκληρώνεται την Παρασκευή με την εμβόλιμη πληρωμή του μπόνους 200 – 300 ευρώ

Ελληνοτουρκικά: Ευχές από Τσαβούσογλου σε Δένδια για την Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου

Στην καλύτερη φάση τους διάγουν προφανώς οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τους δίδυμους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία. Σε μια πρωτοφανή κίνηση, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έστειλε ευχετήρια επιστολή στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια για την Ελληνική Εθνική

Μετάβαση στο περιεχόμενο