Ο Βόλος επιστρέφει δυναμικά στον χάρτη της κρουαζιέρας

Μετά τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες του 2023 στον λιμένα του Βόλου, η πόλη γυρίζει σελίδα και επιστρέφει δυναμικά στον διεθνή χάρτη της κρουαζιέρας. Μέσα από ένα στοχευμένο πλάνο αποκατάστασης και με την ενεργό συνεργασία του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, των συναρμόδιων υπουργείων και του αναδόχου του έργου, το λιμάνι είναι πλέον έτοιμο να υποδεχθεί ξανά τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο.

Οι εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης των φερτών υλών από τον προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων ολοκληρώθηκαν, αποκαθιστώντας το λειτουργικό βάθος στο επίπεδο των 11 μέτρων. Αυτό επιτρέπει πλέον την ασφαλή και απρόσκοπτη προσέγγιση μεγάλων πλοίων, απομακρύνοντας τις αβεβαιότητες που οδήγησαν σε ακυρώσεις το προηγούμενο διάστημα.

Παράλληλα, κλιμάκιο της Υδρογραφικής Υπηρεσίας βρέθηκε πρόσφατα στον Βόλο, ώστε να καταγράψει τις νέες συνθήκες του βυθού και να συντάξει τον επικαιροποιημένο βυθομετρικό χάρτη. Ο χάρτης αυτός θα κοινοποιηθεί άμεσα σε όλες τις εταιρείες κρουαζιέρας και λοιπούς ενδιαφερόμενους, ενισχύοντας τη διαφάνεια και την εμπιστοσύνη στη λιμενική υποδομή της πόλης.

Παρά τις δυσκολίες των προηγούμενων μηνών, το λιμάνι του Βόλου αναμένεται να φιλοξενήσει 42 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2025, αριθμός που δείχνει την άμεση επιστροφή της πόλης στην τουριστική κανονικότητα. Το ακόμα πιο ενθαρρυντικό είναι πως τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφηκαν νέες προσθήκες στο πρόγραμμα αφίξεων, κυρίως από μεγάλες εταιρείες του κλάδου, αποδεικνύοντας την αυξανόμενη εμπιστοσύνη προς τον προορισμό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Σωκράτης Αναγνώστου, τόνισε τη σημασία της συντονισμένης προσπάθειας που οδήγησε στην πλήρη επαναλειτουργία του λιμανιού:

«Η επιστροφή του λιμένος Βόλου στον παγκόσμιο χάρτη της κρουαζιέρας είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και συνεργασίας. Με ασφάλεια και υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες, το λιμάνι είναι έτοιμο να υποδεχθεί επισκέπτες από όλο τον κόσμο, συμβάλλοντας στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.»

Ο κ. Αναγνώστου δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το μέλλον, υπογραμμίζοντας πως έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ενημέρωσης των εταιρειών που είχαν αποσύρει τον Βόλο από τα δρομολόγιά τους, με σκοπό την επιστροφή τους στο λιμάνι. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο Οργανισμός σχεδιάζει νέες επενδύσεις σε υλικοτεχνικές υποδομές, ώστε να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες προς τους τουρίστες.

Προοπτική για αύξηση αφίξεων το 2026
Η φετινή επανεκκίνηση δημιουργεί αισιοδοξία για ακόμα μεγαλύτερη τουριστική κίνηση το 2026. Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου φαίνεται να επενδύει στρατηγικά στη διατήρηση και ενίσχυση της θετικής δυναμικής, με στόχο η πόλη να καταστεί ένας σταθερός και ποιοτικός σταθμός στον χάρτη της Μεσογειακής κρουαζιέρας. Ο Βόλος, ένας προορισμός με φυσική ομορφιά, ιστορία και γαστρονομία, φαίνεται πως παίρνει ξανά τη θέση που του αξίζει στη διεθνή τουριστική σκηνή.

ΠΗΓΗ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάμερες στους δρόμους: Νέος διαγωνισμός για το έργο των 88 εκατ. ευρώ

Σε τροχιά επανεκκίνησης εισέρχεται ένα από τα μεγαλύτερα έργα ψηφιακού εκσυγχρονισμού που έχουν σχεδιαστεί για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση 1.000 καμερών καταγραφής τροχαίων παραβάσεων κατατέθηκε προς δημοσίευση στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα

Το Κίεβο ανέλαβε την ευθύνη για το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα -Απολογία προς την Ελλάδα μετά το διάβημα

Την ευθύνη για το drone που εντοπίστηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κοντά στη Λευκάδα, ανέλαβε επίσημα η Ουκρανία, απαντώντας στο αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας που υπέβαλε η Αθήνα προς το Κίεβο στα τέλη Μαΐου. Η απάντηση της ουκρανικής πλευράς ήρθε μέσω

Καρυστιανού: Ο Τσίπρας λέει ψέματα, μπορεί εύκολα το «όχι» να το κάνει «ναι» – Θα έχουμε αυτοδυναμία την επομένη των εκλογών

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Μαρία Καρυστιανού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι επαγγελματίας πολιτικός που λειτουργεί όπως οι επαγγελματίες πολιτικοί: «Λέει ψέματα», τόνισε η κα. Καρυστιανού και πρόσθεσε: «Μπορεί πολύ εύκολα το “όχι” να το κάνει “ναι”, να υποσχθεί

Ο Ανδρουλάκης βάζει τέλος στα λεγόμενα Δούκα για συνεργασίες: «Το ΠΑΣΟΚ δε θα παίξει ρόλο κομπάρσου», είπε στο ΠΣ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να παίξει κανέναν ρόλο κομπάρσου σε αυτό το σκηνοθετημένο πολιτικό σκηνικό», ήταν το ηχηρό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη στο Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Χάρη Δούκα για ανοιχτούς διαύλους στις προοδευτικές δυνάμεις.