ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση εξαφάνισε το καλοκαίρι για το 46% των Ελλήνων»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, με αφορμή τα στοιχεία της Eurostat που δείχνουν ότι σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες (46%) δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά ούτε μια συνεχόμενη εβδομάδα διακοπών.

 

«Το 46% των Ελλήνων βάσει στοιχείων της Eurostat δεν μπορούν να πάνε διακοπές, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ε.Ε είναι 27%. Δηλαδή, έχουμε 19% παραπάνω αδυναμία από τον μέσο Ευρωπαίο. Η κυβέρνηση έχει “εξαφανίσει” το καλοκαίρι για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.

«Η πρόληψη δεν μπαίνει στην ατζέντα»

Ο κ. Τσουκαλάς συνέδεσε την οικονομική πίεση των πολιτών με τη συνολική ανθεκτικότητα της χώρας, ειδικά μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

«Χρειάζεται άλλη πολιτική πρόληψης και όχι να πηγαίνουμε με το manual των καθυστερημένων λύσεων αφού έχει συντελεστεί η καταστροφή. Η κυβέρνηση επιμένει να αντιμετωπίζει αποσπασματικά τα θέματα, ερασιτεχνικά τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε προληπτικές παρεμβάσεις», ανέφερε, υπενθυμίζοντας τις προτάσεις που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για καλύτερη θωράκιση της χώρας.

Κριτική και στο μεταρρυθμιστικό αφήγημα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό για αδράνεια και επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες χωρίς αποτέλεσμα.

«Στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο παρουσίασε χρονοδιάγραμμα 25 μεταρρυθμίσεων που θα ολοκληρωθούν ως τα τέλη του χρόνου. Αν τις δείτε, θα διαπιστώσετε ότι πολλές εξαγγέλθηκαν χρόνια πριν και δεν ολοκληρώθηκαν. Ανακοινώνει ξανά και ξανά τα ίδια, λες και οι πολίτες έχουν μνήμη χρυσόψαρου», τόνισε με αιχμηρό τόνο.

Με τα στοιχεία της Eurostat να αναδεικνύουν την πίεση στα ελληνικά νοικοκυριά και την πολιτική κόντρα να κορυφώνεται, η κοινωνική και οικονομική «ζέστη» του φετινού καλοκαιριού φαίνεται πως δεν θα κοπάσει εύκολα.

ΠΗΓΗ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις

Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Ποιοι αρχηγοί θα πάνε Προεδρικό, ποιοι… το σκέφτονται, ποιοι είπαν «όχι» και ποιοι δεν προσκλήθηκαν

Ιδιαίτερο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό πολιτικό ενδιαφέρον έχει η φετινή δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, καθώς η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί φαίνεται ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και τους πολιτικούς

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια

Κακοκαιρία μέχρι το Σάββατο: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες – «Κόκκινη προειδοποίηση»

Κακοκαιρία προβλέπεται από την Παρασκευή 24/7 μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 25/7 στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται από κατά τόπους ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια),