Πάνω από την οργανική δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος οι προσλήψεις τα επόμενα χρόνια – Τι δήλωσε ο Ε. Τουρνάς

«Θα ξεπερνά την οργανική δύναμη ο αριθμός των νέων προσλήψεων στο Πυροσβεστικό Σώμα», επισήμανε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, με τίτλο «Διώξεις, ΕΔΕ και πρόστιμα εις βάρος συνδικαλιστών εποχικών πυροσβεστών».

Όπως είπε ο κ. Τουρνάς, στη βάση εντολής του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για δημιουργία ισχυρού μηχανισμού αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, «ενισχύσουμε το Πυροσβεστικό Σώμα με ανθρώπινο δυναμικό και φέτος για πρώτη φορά το φτάσαμε στα 18.000 άτομα. […] Και για του χρόνου έχουμε σχεδιάσει, για τα επόμενα χρόνια να προσλαμβάνουμε χίλιους και πλέον πυροσβέστες, για να ενταχθούν στο ΠΣ. Πάνω από την οργανική δύναμη. Θυμηθείτε το αυτό, και θα το δείτε στην πράξη» είπε ο κ. Τουρνάς.

Στην ερώτησή της, η κα Κωνσταντοπούλου ανέδειξε υπόθεση πειθαρχικής δίωξης συνδικαλιστών του σωματείου εποχικών πυροσβεστών «επειδή τόλμησαν» να διατυπώσουν δημόσιες τοποθετήσεις, καταγγελίες και κριτική για την κατάσταση που επικρατεί στο σώμα, για τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, που φάνηκαν κατά την πυρική περίοδο του καλοκαιριού στην Πάτρα και αλλού, καθώς και για τις ευθύνες του ιδίου του κ. Τουρνά. Η κ. Κωνσταντοπούλου ρώτησε τον υφυπουργό, αν με εντολή του έγινε ΕΔΕ σε βάρος των συνδικαλιστών, και γιατί – εάν θεωρούσε ότι υπήρχε συκοφαντική αναφορά σε βάρος του – δεν απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη και προτίμησε την πειθαρχική δίωξη των συνδικαλιστών. Εξάλλου, ανακοίνωσε ότι θα επανακαταθέσει την ερώτησή της, καλώντας τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει ο ίδιος και όχι ο υφυπουργός του. Ανταπαντώντας, ο κ. Τουρνάς είπε ότι εμείς λέμε ναι στον υγιή συνδικαλισμό, που συνεργάζεται με την ηγεσία, σε ένα δημοκρατικό διάλογο με σοβαρότητα, υπευθυνότητα αλλά και με σεβασμό.

«Οι ύβρεις, οι απαξιωτικές εκφράσεις δεν χωράνε στα σώματα ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αν παραβαίνονται οι κανόνες, τότε αυτεπάγγελτα η ιεραρχία επεμβαίνει και ελέγχει αν υπάρχουν πειθαρχικά παραπτώματα. Και αυτό ακριβώς έγινε» είπε ο κ. Τουρνάς.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις