Καναδάς: Υδάτινο πάρκο απειλεί ότι θα θανατώσει 30 φάλαινες αν δεν δεχτεί οικονομική βοήθεια από το κράτος

Το πάρκο είχε ζητήσει πριν λίγο καιρό να στείλει τα θαλάσσια θηλαστικά σε υδάτινο πάρκο ψυχαγωγίας στην Κίνα. όμως η καναδική κυβέρνηση αρνήθηκε

Στα όρια του φαίνεται να έχει φτάσει ένα υδάτινο πάρκο στον Καναδά, αφού απείλησε να προχωρήσει στην ευθανασία των 30 φαλαινών μπελούγκα που εξακολουθεί να κρατάει σε αιχμαλωσία, αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν του δώσει χρήματα μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας, Τρίτη (7/10/2025).

Το πάρκο Marineland, το οποίο βρίσκεται κοντά στους καταρράκτες του Νιαγάρα (Οντάριο) στο Καναδά και έκλεισε το 2024, υποστηρίζει ότι δεν έχει πλέον τα κεφάλαια για να φροντίσει για την επιβίωση αυτών των φαλαινών, οι οποίες μάλιστα μπορούν να φθάσουν τα 5 μέτρα.

Η επιχείρηση είχε ζητήσει πριν λίγο καιρό την άδεια να στείλει τα θαλάσσια θηλαστικά στο υδάτινο πάρκο ψυχαγωγίας Chimelong Ocean Kingdom στην Κίνα. όμως η καναδική κυβέρνηση άσκησε βέτο στο αίτημα αυτό, αρνούμενη να γίνουν και πάλι τα ζώα αυτά θύματα εκμετάλλευσης για την ψυχαγωγία των ανθρώπων.

Με επιστολή που έστειλε την Παρασκευή στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η διεύθυνση του πάρκου ζήτησε κατεπείγουσα οικονομική βοήθεια.

Αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αρνηθεί και επιμείνει μέχρι την 7η Οκτωβρίου στην απαγόρευση της εξαγωγής αυτών των φαλαινών, το Marineland ισχυρίζεται ότι θα πρέπει «να λάβει τη σπαρακτική απόφαση να προχωρήσει στην ευθανασία τους», αναφέρεται στην επιστολή που επικαλούνται το Radio Canada και οι New York Times.

«Αν δεν υπάρξει απάντηση μέχρι αυτή την ημερομηνία, δεν μπορούμε παρά να θεωρήσουμε ότι οι απαντήσεις στα αιτήματά μας είναι αρνητικές. Σε αυτή την περίπτωση, θα ενημερώσουμε όλα τα ενεχόμενα μέρη και το κοινό και θα λάβουμε τα μέτρα που απορρέουν άμεσα από την απόφαση της υπουργού», προστίθεται στην επιστολή.

«Το γεγονός ότι το Marineland δεν είχε προβλέψει κάποια βιώσιμη εναλλακτική επιλογή, αφού εξέθρεψε σε αιχμαλωσία για πολλά χρόνια αυτές τις φάλαινες, δεν μεταθέτει την ευθύνη για την κάλυψη των δαπανών σας στην καναδική κυβέρνηση», απάντησε χθες, Δευτέρα, η Τζοάν Τόμσον, υπουργός Αλιείας και Ωκεανών του Καναδά, την οποία επικαλούνται οι New York Times.

newsit.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις

Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Ποιοι αρχηγοί θα πάνε Προεδρικό, ποιοι… το σκέφτονται, ποιοι είπαν «όχι» και ποιοι δεν προσκλήθηκαν

Ιδιαίτερο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό πολιτικό ενδιαφέρον έχει η φετινή δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, καθώς η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί φαίνεται ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και τους πολιτικούς

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια

Κακοκαιρία μέχρι το Σάββατο: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες – «Κόκκινη προειδοποίηση»

Κακοκαιρία προβλέπεται από την Παρασκευή 24/7 μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 25/7 στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται από κατά τόπους ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια),