«Ανάσα» για τις επιχειρήσεις του Έβρου – Δωρεάν μεταφορές στη νέα γραμμή Αλεξανδρούπολης–Πειραιά

Υπογράφηκε η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τη νέα ακτοπλοϊκή γραμμή, που θα εξυπηρετεί τον Έβρο και θα προβλέπει δωρεάν μεταφορά εμπορευμάτων για τις τοπικές επιχειρήσεις.

Η Αλεξανδρούπολη αποκτά με σημαντική καθυστέρηση, επιτέλους την πολλά υποσχόμενη, σταθερή θαλάσσια σύνδεση με το Αιγαίο και τον Πειραιά.
Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, υπεγράφη από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η Προκήρυξη Διεθνούς Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση της νέας δρομολογιακής γραμμής Αλεξανδρούπολη – Μυτιλήνη – Χίος – Πειραιάς.

Η γραμμή εντάσσεται στο πλαίσιο Σύμβασης Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας και θα καλύπτει την περίοδο 1 Νοεμβρίου 2025 έως 31 Οκτωβρίου 2029, εξασφαλίζοντας τακτικά και σταθερά δρομολόγια για επιβάτες και φορτία.

Η νέα θαλάσσια σύνδεση αποτελεί κομβικό εργαλείο ανάπτυξης για τον Έβρο, καθώς προβλέπει δωρεάν μεταφορά εμπορευμάτων των επιχειρήσεων της περιοχής, ένα μέτρο που μειώνει το κόστος logistics, διευκολύνει την εξαγωγική δραστηριότητα και αναβαθμίζει τον ρόλο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Η σύνδεση με τη Μυτιλήνη και τη Χίο δημιουργεί νέο εμπορικό και τουριστικό δίαυλο μεταξύ Βόρειου και Νοτίου Αιγαίου, ενώ η απευθείας επικοινωνία με τον Πειραιά επαναφέρει τον Έβρο στον χάρτη των εθνικών ακτοπλοϊκών αξόνων.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών του επιχειρηματικού κόσμου και της τοπικής κοινωνίας του Έβρου, που πλέον περνά στο στάδιο της υλοποίησης.

Η προκήρυξη της γραμμής αποτελεί μέρος της πολλά υποσχόμενης υλοποίησης του Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης του Έβρου, που είχε παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ορεστιάδα, αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2023.

Το σχέδιο περιλαμβάνει δράσεις για οδικά έργα, πανεπιστημιακές υποδομές, ενεργειακές επενδύσεις και διασυνδέσεις μεταφορών, με στόχο να μετατραπεί ο νομός Έβρου σε περιφερειακό κόμβο ανάπτυξης και εξωστρέφειας.

Τη διαδικασία συντόνισε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για το Συντονιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, εξασφαλίζοντας συντονισμό Υπουργείων, Λιμενικών Αρχών και επιχειρηματικών φορέων.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις

Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Ποιοι αρχηγοί θα πάνε Προεδρικό, ποιοι… το σκέφτονται, ποιοι είπαν «όχι» και ποιοι δεν προσκλήθηκαν

Ιδιαίτερο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό πολιτικό ενδιαφέρον έχει η φετινή δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, καθώς η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί φαίνεται ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και τους πολιτικούς

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια

Κακοκαιρία μέχρι το Σάββατο: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες – «Κόκκινη προειδοποίηση»

Κακοκαιρία προβλέπεται από την Παρασκευή 24/7 μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 25/7 στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται από κατά τόπους ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια),