Στρατιωτικός «ψευτογιατρός» εξαπατά τα δημόσια συστήματα Υγείας Ισπανίας & Βρετανίας

Μαδρίτη — Ανταπόκριση Δώρα Μακρή

Με το αδίκημα της απιστίας και παραποίησης εγγράφων παραπέμπεται σε αρμόδια στρατιωτικά δικαστήρια τριαντατετράχρονος «στρατιωτικός γιατρός», ο οποίος εξαπάτησε τόσο το ισπανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας όσο και το αντίστοιχο βρετανικό, αλλά και τον ισπανικό στρατό για τουλάχιστον μία δεκαετία.

 

Ο φερόμενος ως γιατρός πλαστογράφησε αρχικά την ταυτότητά του και από το 1987 που γεννήθηκε εμφανιζόταν να έχει γεννηθεί το 1983. Στη συνέχεια εμφάνισε ότι κατείχε πτυχίο Νοσηλευτικής από το Πανεπιστήμιο του Κάντιθ. Με αυτό το πλαστό πτυχίο εγγράφηκε στον Σύλλογο Νοσηλευτών της Μαδρίτης και εργάστηκε στο νοσοκομείο Infanta Sofia για δύο χρόνια (2009-2011) ως νοσηλευτής.

Σε άγνωστη ημερομηνία μετακόμισε στη Μ. Βρετανία,  όπου προσκόμισε νέο πτυχίο, αυτή τη φορά Ιατρικής, από το πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης και κατάφερε να εγγραφεί το 2014 στο Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο, τον δημόσιο φορέα που τηρεί το επίσημο μητρώο των γιατρών στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Επέστρεψε στην Ισπανία το 2017, για να εργαστεί ως γιατρός, όμως δεν παρουσίασε το πλαστό πτυχίο του πανεπιστημίου Complutense αφού θα ήταν εύκολο να διερευνηθεί η αυθεντικότητά του. Αυτή τη φορά, το πτυχίο του Ιατρικής και Χειρουργικής έφερε την υπογραφή του Αγγλικού Πανεπιστήμιο της East Anglia, στο Νόριτς.

Το ισπανικό Υπουργείο Υγείας αναγνώρισε τον βρετανικό τίτλο και εξέδωσε το 2014 πιστοποιητικό επαγγελματικής αναγνώρισης που του επέτρεψε να ασκήσει το επάγγελμα του ιατρού στην Ισπανία. Από τον Μάιο έως τον Αύγουστο του 2017, εργάστηκε ως νοσοκομειακός γιατρός στο νοσοκομείο της Γουαδαλαχάρα καταφέρνοντας να εγγραφεί και στον Ιατρικό Σύλλογο της πόλης!

Όμως οι φιλοδοξίες του ξεπερνούσαν τα όρια και το 2017 υπέβαλε αίτηση στις ένοπλες δυνάμεις για στρατιωτικός γιατρός. Εκεί έγινε δεκτός ως φοιτητής στρατιωτικής εκπαίδευσης με ειδικότητα την γενική Ιατρική και ως κάτοχος πτυχίου που είχε αποκτήσει στην East Anglia.

Αφού ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του ως στρατιωτικός, άρχισε να εργάζεται ως γιατρός με τον βαθμό του υπολοχαγού στην Ομάδα Υποστήριξης Logistics της Σαραγόσα το 2018. Το 2019 μάλιστα και στο πλαίδιο της εκπαίδευσής του βρέθηκε και στο Ιράκ για λίγους μήνες. Αρχισε την ειδικότητα στην Αναισθησιολογία τον Ιούνιο του 2020 στο στρατιωτικό νοσοκομείο Gómez Ulla στη Μαδρίτη. Εκεί ακριβώς βρέθηκε και συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο από την αστυνομία, χωρίς όμως να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Το Πανεπιστήμιο Complutense πιστοποίησε ότι ο συγκεκριμένος δράστης είχε εγγραφεί μόνο στο πρώτο έτος της Ιατρικής Σχολής το 2008-2009, περνώντας μόνο το μάθημα «Υγεία στην Ασφάλεια και Άμυνα». Ο τίτλος του Medicine Bachelor και Bachelor of Surgery από το αγγλικό Πανεπιστήμιο της East Anglia αποδείχτηκε ότι ήταν επίσης πλαστός. Επίσης, στο Πανεπιστήμιο του Κάντιθ δεν υπάρχουν στοιχεία για το υποτιθέμενο πτυχίο νοσηλευτικής του.

Ο Στρατιωτικός Ποινικός Κώδικας τιμωρεί με φυλάκιση από έξι μήνες έως τέσσερα χρόνια εγκλήματα τέτοιου είδους. Ήδη, από τον συγκεκριμένο «γιατρό» έχει αφαιρεθεί το υπηρεσιακό του όπλο, το διαβατήριό του και απολύθηκε από την υπηρεσία του.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: Ο Μητσοτάκης, τα κοινοτικά κονδύλια και μια εθνική επιτυχία – Άρθρο παρέμβαση

Την Τετάρτη το ΚΥΣΕΑ έλαβε μια απόφαση που μπορεί να χαρακτηριστεί εθνική επιτυχία. Έδωσε το ΟΚ να δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία (Joint Venture) με την συμμετοχή της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)  και της  του τσεχικού Czechoslovak Group (CSG). Η νέα αυτή εταιρεία θα παράγει οβίδες όλων των

Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές «σαρώνουν» τις παραγγελίες νέων τάνκερ το 2024

Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν τον πρώτους μήνες του 2024 οι παραγγελίες τάνκερ διεθνώς, με τους Έλληνες εφοπλιστές να πρωταγωνιστούν. Σύμφωνα με την Rebecca Galanopoulos Jones, αναλύτρια της Veson Nautical, μέχρι στιγμής φέτος, έχουν προστεθεί 104 τάνκερ στο παγκόσμιο βιβλίο παραγγελιών, έναντι 79 την ίδια περίοδο πέρυσι, αύξηση

C-130J vs C-390 Millenium: Μάχη «γιγάντων» για το επόμενο μεταφορικό της Πολεμικής Αεροπορίας

*Του Κώστα Σαρικά Μπορεί το Αεροπορικό Επιτελείο, με δεδομένη και την οικονομική στενότητα, να έχει αποφασίσει ότι τα επόμενα χρόνια οι ανάγκες σε μεταφορικά αεροσκάφη θα καλύπτονται από το στόλο των C-130 αλλά και τα μικρότερα αλλά εξαιρετικά αξιόπιστα και πολύ πιο

Σταύρωση και δημοκρατία

Τι είναι η δημοκρατία; Επικοινωνία και συναίνεση; Ή αγωνιστικός πλουραλισμός και θεσμοποιημένη αντιπαλότητα; Η δεύτερη θεώρηση τονίζει ότι το άνθος της δημοκρατίας θάλλει στο μεταφυσικό κενό, στην άρνηση να βρούμε τελεσίδικο νόημα στον κόσμο και στον δημιουργό του, κατά τρόπο

Μετάβαση στο περιεχόμενο