«Σπαρτιάτες»: Αθώοι όλοι οι τότε βουλευτές και ο Ηλίας Κασιδιάρης για την εξαπάτηση των ψηφοφόρων

Παρεξήγηση ήταν και… πέρασε! Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν όλη η πρωην κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών (πλην αρχηγού) και ο Ηλίας Κασιδιάρης, για τις καταγγελίες του προέδρου του κόμματος περί μεθόδων “Greek Mafia” και υπόγειων επιρροών στους τότε βουλευτές του από τον φυλακισμένο χρυσαυγίτη.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως, κρίνοντας ότι δεν προέκυψε εξαπάτηση των ψηφοφόρων από ένα κόμμα που είχε άλλη ιδεολογία από αυτήν που διακήρυττε.

Οι δικαστές αποδέχθηκαν τον ισχυρισμό του προέδρου των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα ότι οι καταγγελίες του – που είχαν προκαλέσει πολιτικό “σεισμό”- έγιναν εν… βρασμώ ψυχής, χωρίς να έχει αποδείξεις για τις βαρύτατες κατηγορίες που εξαπέλυε.

Νωρίτερα η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της είχε πει για τις καταγγελίες Στίγκα:

“Ο καταγγέλλων Βασίλης Στίγκας ανασκεύασε τις δηλώσεις του για την εμπλοκή Κασιδιάρη, επικαλούμενος αγανάκτηση και ταραχή που είχε προκληθεί από τη συμπεριφορά των βουλετών απέναντί του. Μίλησε για παρεξήγηση ως προϊόν έντασης της στιγμής και πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα.

Η δήλωση Κασιδιάρη, μετά τις βουλευτικές εκλογές, περί δικαίωσης του από την εκλογή των Σπαρτιατών, δεν είναι ικανό στοιχείο για να στηρίξει την κατηγορία.”

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν οι 11 τότε βουλευτές των Σπαρτιατών για το πλημμέλημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, ο Ηλίας Κασιδιάρης ως ηθικός αυτουργός στην εξαπάτηση κι ένας δικηγόρος που δικάστηκε ως συνεργός.

“Δεν αποδείχθηκε η κατηγορία”, ανέφερε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας. “Δεν προέκυψε συννενόηση των 11 τότε υποψήφιων βουλευτών με τον Ηλία Κασιδιάρη. Δεν έχει αποδειχθεί ότι λάμβαναν εντολές οι βουλευτές από κανέναν. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο κίνητρο πίσω από την παρουσιαζόμενη σκευωρία.”

Με αυτή την απόφαση πέφτει η αυλαία σε μια υπόθεση που είχε προκαλέσει την παρέμβαση της τότε εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία , λόγω της σοβαρότητας των καταγγελιών για ένα κοιινοβουλευτικό κόμμα, είχε διενεργήσει η ίδια την προκαταρκτική εξέταση.

Το μόνο ένδικο μέσο που μπορεί να ασκηθεί κατά της απόφασης είναι αυτεπάγγελτη παρέμβαση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και άσκηση αναίρεσης σε περίπτωση που κριθεί ότι το σκεπτικό της αθώωσης δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένο.

ΠΗΓΗ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις

Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Ποιοι αρχηγοί θα πάνε Προεδρικό, ποιοι… το σκέφτονται, ποιοι είπαν «όχι» και ποιοι δεν προσκλήθηκαν

Ιδιαίτερο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό πολιτικό ενδιαφέρον έχει η φετινή δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, καθώς η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί φαίνεται ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και τους πολιτικούς

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια

Κακοκαιρία μέχρι το Σάββατο: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες – «Κόκκινη προειδοποίηση»

Κακοκαιρία προβλέπεται από την Παρασκευή 24/7 μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 25/7 στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται από κατά τόπους ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια),