ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα δικογραφία για δύο βουλευτές πάει στη Βουλή

Παράλληλα, κλήσεις για παροχή εξηγήσεων αναμένεται να αποσταλούν και σε πέντε πρώην βουλευτές που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Τον δρόμο για τη Βουλή φαίνεται πως παίρνει και τρίτη δικογραφία στο πλαίσιο των ερευνών γύρω από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που αφορά δύο εν ενεργεία βουλευτές.

Εκτός από τις δύο δικογραφίες που έστειλε ήδη η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (μία περιλαμβάνει 11 βουλευτές και μία έναν υπουργό και μια υφυπουργό), προέκυψε και τρίτη δικογραφία που εστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψαν ενδείξεις για ηθική αυτουργία σε παραβάση καθήκοντος για δύο εν ενεργεία βουλευτές, με φερόμενους φυσικούς αυτουργούς στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ωστόσο, αυτή τη φορά η δικογραφία ακολούθησε διαφορετική διαδρομή και από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, επειδή το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα των Ευρωπαίων εισαγγελέων και στα αδικήματα που μπορούν να διερευνήσουν.

οπεκεπε-νέα-δικογραφία-για-δύο-βουλευ-564155332

Κλήσεις σε πέντε πρώην βουλευτές

Κλήσεις για παροχή εξηγήσεων αναμένεται να αποσταλούν –σύμφωνα με πληροφορίες– και σε πέντε πρώην βουλευτές που εμπλέκονται στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και δεν καλύπτονται πλέον από τη βουλευτική ασυλία.

Σε βάρος τους έχουν προκύψει στοιχεία για ηθική αυτουργία σε απιστία και αναμένεται να κληθούν απευθείας από τους Ευρωπαίους Εισαγγελείς για να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι.

Μετά την παροχή εξηγήσεων και τη μελέτη του φακέλου, οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν σχετικά με το αν θα καταστούν κατηγορούμενοι και θα ασκηθεί δίωξη σε βάρος τους.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις

Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Ποιοι αρχηγοί θα πάνε Προεδρικό, ποιοι… το σκέφτονται, ποιοι είπαν «όχι» και ποιοι δεν προσκλήθηκαν

Ιδιαίτερο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό πολιτικό ενδιαφέρον έχει η φετινή δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, καθώς η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί φαίνεται ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και τους πολιτικούς

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια

Κακοκαιρία μέχρι το Σάββατο: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες – «Κόκκινη προειδοποίηση»

Κακοκαιρία προβλέπεται από την Παρασκευή 24/7 μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 25/7 στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται από κατά τόπους ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια),