Ηράκλειο: Καταδικάστηκε γιατί έδειρε τον άνδρα της

«Μην χειροδικείτε! Η δικαιοσύνη είναι εδώ και σάς ακούει!» Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε, με την απόφαση του, το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας και απειλής με παθόντα …τον σύζυγο!

Ο 42χρονος, πατέρας τριών παιδιών, προσέφυγε στη δικαιοσύνη, ζητώντας την προστασία της από την βίαιη συμπεριφορά, όπως καταγγέλλει, της πρώην πια συζύγου του. Πρόκειται για έναν αρκετά σωματώδη άνθρωπο, ο οποίος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ξεπέρασε τον εαυτό του, επέδειξε φοβερή αυτοσυγκράτηση για να μην χειροδικήσει στην σύζυγο του, η οποία συστηματικά τον χτυπούσε και τον ταπείνωνε.

Όπως είπε, ως άνθρωπος πιστεύει στους θεσμούς και στη δικαιοσύνη, προσέφυγε ενώπιον της για να διεκδικήσει το δίκιο του, να προστατευθεί ο ίδιος αλλά και να προστατεύσει τα παιδιά του. Αν άφηνε ελεύθερο τον εαυτό του, όπως υποστήριξε, και παρασυρόταν από τον θυμό του, θα είχε γίνει κακό. Προτίμησε να διατηρήσει την ψυχραιμία του, να επιστρατεύσει όλη την ψυχική του δύναμη και να περιμένει μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη, η οποία δεν εμφανίστηκε, και επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή.

Μ. Παναγιωτάκη: Η βία μπορεί να προέρχεται και από μία γυναίκα και να είναι και σφοδρότερης έντασης.

«Είναι μία σημαντική απόφαση με ιδιαίτερο συμβολισμό, τόνισε η συνήγορος του 42χρονου, κ. Μαρίνα Παναγιωτάκη. «Το μήνυμα που στέλνει το δικαστήριο-και μάλιστα ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας κατά της βίας των γυναικών (σ.σ. την Πέμπτη 25/11) είναι ότι η βία δεν αφορά μόνο τις γυναίκες. Η βία μπορεί να προέρχεται και από μία γυναίκα και να είναι και σφοδρότερης έντασης. Στην προκειμένη περίπτωση, προς τιμή του, ο εν διαστάσει σύζυγος και παθόντας αντέδρασε, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη. Δεν ύψωσε το χέρι, δεν χειροδίκησε. Ζήτησε την προστασία της δικαιοσύνης επειδή πιστεύει στους κανόνες, στην οικογένεια, στον άνθρωπο. Παράλληλα, θέλησε να διαφυλάξει την ψυχική ηρεμία των παιδιών του και να τους δώσει το σωστό παράδειγμα».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του