Mεταναστευτικό: Η Γαλλία δεν θα γίνει όμηρος της Βρετανίας, δηλώνει ο ΥΠΕΣ Ζ. Νταρμανέν

Η Γαλλία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μια «σοβαρή συζήτηση» με τη Βρετανία για τα θέματα που αφορούν την παράτυπη μετανάστευση, όμως δεν θα γίνει όμηρος της εσωτερικής πολιτικής του Λονδίνου, δήλωσε απόψε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύσκεψη με τρεις Ευρωπαίους ομολόγους του στο Καλαί, ο Νταρμανέν είπε ότι η Βρετανία πρέπει να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να φροντίσει να γίνει λιγότερο ελκυστική, από οικονομικής άποψης, για τους παράτυπους μετανάστες.

«Η Βρετανία έφυγε από την Ευρώπη, αλλά όχι και από τον κόσμο. Χρειάζεται να εργαστούμε σοβαρά σε αυτά τα θέματα (…) χωρίς να μας κρατά σε ομηρεία η βρετανική εσωτερική πολιτική», συνέχισε, προσθέτοντας ότι στις ιδιωτικές συζητήσεις το ύφος του Λονδίνου δεν είναι ίδιο με εκείνο που παρουσιάζεται στις δημόσιες δηλώσεις.

Η Γαλλία διαχειρίζεται το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης στη Βρετανία εδώ και 25 χρόνια και ήρθε η ώρα να ξυπνήσει το Λονδίνο, είπε επίσης ο Νταρμανέν. «Αν έρχονται οι μετανάστες στο Καλαί, στη Δουνκέρκη ή στη βόρεια Γαλλία, το κάνουν επειδή τους προσελκύει η Αγγλία, ιδίως η αγορά εργασίας εκεί, ότι μπορείς να εργαστείς στην Αγγλία χωρίς καμία ταυτοποίηση. Η Βρετανία πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της και να περιορίσει την οικονομική ελκυστικότητά της», επέμεινε.

Στη σύνοδο δεν ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις. Ωστόσο η Frontex, η ευρωπαϊκή υπηρεσία ελέγχου των συνόρων, συμφώνησε στη σύσκεψη αυτή να παράσχει ένα αεροπλάνο το οποίο θα επιτηρεί τη βόρεια ακτογραμμή της Γαλλίας. Το αεροσκάφος αυτό «θα πετάει νύχτα και μέρα» στην περιοχή είπε ο Νταρμανέν, διαβεβαιώνοντας ότι το Παρίσι έχει την πρόθεση «να συνεργαστεί με τους φίλους Βρετανούς» αλλά «επί ίσοις όροις» ώστε να ελεγχθεί αυτή η μεταναστευτική οδός.

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας, που μετείχε στη σύσκεψη, έκρινε ότι «επείγει» να υιοθετηθεί μια συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας για το μεταναστευτικό.

«Η Βρετανία έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει, χρειάζεται μια συμφωνία» μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείοιυ και της ΕΕ, είπε ο Στέφαν Μάγιερ.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Youth Pass: Όσα πρέπει να ξέρετε για τους δικαιούχους και τη διαδικασία – Πότε καταβάλλεται, πού εξαργυρώνεται

Σε περισσότερους από 145.000 ανέρχονται οι νέοι 18 και 19 ετών, οι οποίοι θα λάβουν φέτος την οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ στο πλαίσιο του Youth Pass 2024. Πιο αναλυτικά, στους 69.825 ανήλθαν οι νέοι 18 ετών που υπέβαλαν τη σχετική

Oι «Denial» S-400 στο επίκεντρο της «Ramstein Flag 24» και ο περίεργος ρόλος της Τουρκίας

*Του Κώστα Σαρικά Σενάρια καταστολής της αεράμυνας της Ρωσίας με έμφαση στα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 αναμένεται να βρεθούν  στο επίκεντρο της μεγαλύτερης αεροπορικής άσκησης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη η οποία διοργανώνεται από την Ελλάδα το προσεχές φθινόπωρο. Ο σχεδιασμός της «Ramstein Flag

Red Arrows: Οι Βρετανοί πιλότοι «έκλεψαν τις εντυπώσεις» με τους εκπληκτικούς ελιγμούς τους [pics, vid]

Το ακροβατικό σμήνος «Red Arrows» της βρετανικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF), «έκλεψε τις εντυπώσεις» με τους εκπληκτικούς ελιγμούς που πραγματοποίησε κατά την διάρκεια σημερινής αεροπορικής επίδειξης στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου. Όπως συνηθίζουν άλλωστε, τα «Κόκκινα Βέλη» της ιστορικής RAF κατάφεραν να

Μέσι: Η διάσημη χαρτοπετσέτα που άλλαξε τη ζωή του Αργεντινού πωλήθηκε για αστρονομικό ποσό

Η τεράστια ιστορία του Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα ξεκίνησε στις 14 Δεκεμβρίου 2000, στο τραπέζι ενός τένις κλαμπ. Τότε ήταν που οι Καταλανοί δεσμεύθηκαν να κάνουν δικό τους τον Αργεντινό, σε ηλικία 13 ετών. “Στην Βαρκελώνη στις 14 Δεκεμβρίου του 2000 παρόντος του Μινγκέλα και

Μετάβαση στο περιεχόμενο