ΟΟΣΑ και Κομισιόν συ-ζητούν την εκ νέου αύξηση των ορίων ηλικίας των συντάξεων!

Το δημογραφικό επικαλείται ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, την πορεία της οικονομίας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συζήτηση στο Συμβούλιο Οικονομικών Υποθέσεων, παρουσία και της Άννας Διαμαντοπούλου. Αποτυχία των «μεταρρυθμίσεων» της ελληνικής κυβέρνησης! Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για την αύξηση των ορίων ηλικίας των συντάξεων!
Κακά μαντάτα για τους εργαζόμενους για τα επόμενα χρόνια, καθώς το θέμα των συντάξεων έρχεται και πάλι σιγά-σιγά στο προσκήνιο. Ο ΟΟΣΑ, στην ετήσια έκθεσή του για τις συντάξεις, επικαλούμενος το δημογραφικό, «προβλέπει» για την Ελλάδα αύξηση του ορίου ηλικίας της συνταξιοδότησης σχεδόν ενάμισι χρόνο έως το 2030 και αύξηση κατά 2,8 έτη έως ο 2050! Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως μπορεί ο ΟΟΣΑ να επικαλείται ένα υπαρκτό πρόβλημα, το δημοσιονομικό, ωστόσο «ξεχνά» να σημειώσει τις περικοπές των χρημάτων που δίνονται για το συνταξιοδοτικό στη χώρα μας. Για παράδειγμα, από το 15,% του ΑΕΠ που είναι το ποσό αυτό σήμερα, μειώνεται στο 14,2% το 2025!

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζητά νέες μεταρρυθμίσεις συνολικά για το κοινωνικό κράτος και το ασφαλιστικό, καθώς οι Βρυξέλλες συνεκτιμούν τόσο τη γήρανση του πληθωρισμού, όσο και την –αρνητική, όπως θεωρούν- πορεία της οικονομίας. Πρωτοβουλίες, μάλιστα, στην κατεύθυνση μεταρρύθμισης των ασφαλιστικών τους συστημάτων, έχουν λάβει χώρες όπως η Φιλανδία, πρωτοβουλίες που τίθενται στο μικροσκόπιο των Βρυξελλών ως παράδειγμα και στις άλλες χώρες. Χαρακτηριστικό είναι πως το θέμα του κοινωνικού κράτους και των μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό, συζητήθηκαν κάθε στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Εργασίας, όπου συμμετείχε και η ελληνίδα πρώην Επίτροπος Άννα Διαμαντοπούλου, που έχει οριστεί επικεφαλής της υψηλού επιπέδου Επιτροπής της ευρωπαϊκής Ένωσης για το μέλλον του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής προστασίας και της εργασίας.

Οι παραπάνω παρεμβάσεις, πάντως, αποδεικνύουν περίτρανα πως το κοινωνικό κράτος, ακόμα και στη μορφή που είναι σήμερα, δέχεται νέες πιέσεις και πως έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την περαιτέρω μείωσή του. Και πως ενώ η πανδημία βρίσκεται στην κορύφωσή της, αρχίζει εκ νέου η συζήτηση για «μέτρα» που θα χρειαστούν τη νέα περίοδο.

Οι προτάσεις του ΟΟΣΑ, αλλά και τα μέτρα που συζητούνται στην ΕΕ, σε πρώτη φάση θα «απορριφθούν» από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία ήδη όμως έχει εισέλθει σε σχετικές συζητήσεις και μελέτες. Ούτως ή άλλως, οι προτάσεις του ΟΟΣΑ αποδεικνύουν πως η περιβόητη ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, δεν έχει και πετύχει και πως στο παρασκήνιο συζητούνται ήδη νέα μέτρα!

ΟΟΣΑ και Κομισιόν συ-ζητούν την εκ νέου αύξηση των ορίων ηλικίας των συντάξεων

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας