Από την Κρήτη στη Σαντορίνη και από κει στο νοσοκομείο… κάνοντας θαλάσσιο σπορ

Ξινή βγήκε η βόλτα με το σκάφος για έναν 39χρονο που από τα Χανιά ξεκίνησε με προορισμό τη Σαντορίνη, μαζί με άλλα επτά άτομα. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, ο 39χρονος, χθες το μεσημέρι, κάνοντας χρήση του εξοπλισμού του σκάφους, προκειμένου να διενεργήσει υδροπροωθούμενη ανύψωση, έχασε τον έλεγχο του υποπόδιου συστήματος, με αποτέλεσμα κατά την πτώση του να προσκρούσει επί του θαλάσσιου μοτοποδήλατου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ΛΣ αναφέρονται τα εξής:

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Θήρας, για τραυματισμό 39χρονου αλλοδαπού, κατά τη διενέργεια εκτέλεσης θαλάσσιου μέσου αναψυχής και συγκεκριμένα υδροπροωθούμενης ανύψωσης (flyboard), στη θαλάσσια περιοχή “ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ” ν.Θήρας.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας όπου νοσηλευόταν ο ανωτέρω, διαπιστώνοντας πως είχε υποστεί κατάγματα και θλαστικά τραύματα στην κάτω γνάθο καθώς και κάταγμα στο αριστερό χέρι, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η αεροδιακομιδή του στο Νοσοκομείο Αθηνών “ΑΤΤΙΚΟ”, για περαιτέρω νοσηλεία.

Ειδικότερα, ο 39χρονος αλλοδαπός μαζί με άλλα επτά (07) άτομα είχαν ναυλώσει το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΣΜΟΛ ΕΥΑ” Ν.Π. 11278, με Κυβερνήτη τον 38χρονο ιδιοκτήτη του σκάφους, με λιμένα αφετηρίας τα Χανιά και προορισμό τη ν.Θήρα.

Μεσημβρινές ώρες χθες, ο 39χρονος αλλοδαπός κάνοντας χρήση του εξοπλισμού του σκάφους, προκειμένου να διενεργήσει υδροπροωθούμενη ανύψωση, έχασε τον έλεγχο του υποπόδιου συστήματος, με αποτέλεσμα κατά την πτώση του να προσκρούσει επί του θαλάσσιου μοτοποδήλατου “ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΑΙΡΗ” Τ.Π. 2102-Β’, με το οποίο συνδεόταν, Κυβερνήτης του οποίου ήταν ο 38χρονος.

Από τη Λιμενική Αρχή Θήρας συνελήφθη ο Κυβερνήτης του “ΣΜΟΛ ΕΥΑ”, για παράβαση του άρθρου 309 Π.Κ. (επικίνδυνη σωματική βλάβη), ο οποίος κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Επιπροσθέτως από την οικεία Λιμενική Αρχή, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατά του 38χρονου κατά παράβαση του άρθρου 7 παρ. 1Α του Ν.4256/2014 (σύνταξη και αποδοχή ανακριβούς ναυλοσύμφωνου), διότι, δεν έφερε ενημερωμένη κατάσταση επιβαινόντων. Επίσης, κατά δήλωση των επιβατών, το “ΣΜΟΛ ΕΥΑ” είχε ναυλωθεί έναντι του ποσού των 3.900€, ενώ στο ναυλοσύμφωνο που είχε κατατεθεί στο Α’ Λιμενικό Τμήμα Χανίων, αναγραφόταν πως ο συνολικός ναύλος ανερχόταν στο ποσό των 2.500€.

http://www.ekriti.gr/kriti/apo-tin-kriti-sti-santo…

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρεγάτες: Οι Γάλλοι έμαθαν στην Ερυθρά Θάλασσα αυτό που ήδη ξέρουν οι Έλληνες ναύαρχοι

Φρεγάτες: Οι Γάλλοι έμαθαν στην Ερυθρά Θάλασσα αυτό που ήδη ξέρουν οι Έλληνες ναύαρχοι αναφορικά με τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων. Τον τελευταίο καιρό, λόγω έλλειψης πληρωμάτων παγκοσμίως, έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την μείωση του αριθμού των πληρωμάτων στα

ΥΕΘΑ: Στο Καστελόριζο ο Νίκος Δένδιας – Επισκέφθηκε Επιτηρητικά φυλάκια μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ [vid, pics]

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε σήμερα, Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου 2024, Επιτηρητικά Φυλάκια της περιοχής ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ, στο νησιωτικό σύμπλεγμα Μεγίστης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου και τον Διοικητή της

Ελεύθερος μετά από παρέμβαση του ΥπΕξ ο Έλληνας αστυνομικός στα Ιεροσύλημα

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, υπό κράτηση τέθηκε προσωρινά το Μεγάλο Σάββατο (4/5) Έλληνας αστυνομικός, μέλος της φρουράς του πρόξενου στην Ιερουσαλήμ. Είχε προηγηθεί επεισόδιο που σημειώθηκε κατά την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Ναό της Αναστάσεως. Ο Έλληνας αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος μετά

Οι χρεώσεις για τις αποσκευές «βραχνάς» στα αεροπορικά εισιτήρια

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικοί όταν σχεδιάζουν πώς θα μεταφέρουν την αποσκευή τους, όπως και όταν κάνουν κράτηση για την πτήση τους. Τα τέλη αποσκευών αλλάζουν και αυξάνονται σε όλο τον κλάδο. Σήμερα, αν παραδώσετε μία βαλίτσα στις United Airlines, American

Μετάβαση στο περιεχόμενο