Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Φροστ

Η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε απόψε ότι ο υπουργός Ντέιβιντ Φροστ, που ήταν αρμόδιος για το Brexit, υπέβαλε την παραίτησή του, δημοσιοποιώντας την επιστολή του και την απάντηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Εκφράζοντας τη λύπη του για τη διαρροή στον Τύπο, αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο Φροστ ανακοίνωσε επίσης ότι η παραίτησή του έχει «άμεση ισχύ» και υπογράμμισε τις ανησυχίες του για την «κατεύθυνση» που έχει πάρει η κυβέρνηση.

«Είναι απογοητευτικό που αυτό το σχέδιο δημοσιοποιήθηκε απόψε και υπό αυτές τις συνθήκες πιστεύω ότι είναι σωστό για εμένα να παραιτηθώ με άμεση ισχύ» ανέφερε στην επιστολή του προς τον Τζόνσον ο Φροστ.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Mail on Sunday ανέφερε ότι ο πρώην διαπραγματευτής του Brexit παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα λόγω «πολιτικών διαφωνιών» με την κυβέρνηση του Τζόνσον, ο οποίος τον έπεισε να παραμείνει στη θέση του μέχρι τον Ιανουάριο.

Στην επιστολή του ο Φροστ επικαλείται ως λόγους της παραίτησής του τις διαφωνίες του σε ό,τι αφορά τους νέους περιορισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την αύξηση των φόρων και την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για να επιτύχει την ουδετερότητα άνθρακα μέχρι το 2050.

Η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος Άντζελα Ρέινερ, σε ανάρτησή της στο Twitter σχολίασε ότι «η κυβέρνηση έχει βυθιστεί στο χάος ακριβώς τη στιγμή που η χώρα διανύει εβδομάδες αβεβαιότητας».

«Ο Μπόρις Τζόνσον δεν κάνει για τη θέση. Αξίζουμε περισσότερα από αυτή τη γελοιότητα», πρόσθεσε.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις