Διαρροές με βίντεο προσωπικού περιεχομένου από τεχνικούς κινητών τηλεφώνων διερευνά η ΕΛ.ΑΣ

Με αφορμή την καταγγελία 22χρονης ότι έπεσε στην αντίληψη της βίντεο προσωπικού περιεχομένου με πρωταγωνίστρια την ίδια, η ΕΛΑΣ διερευνά τον τρόπο με τον οποίο διέρρευσε.

Στον απόηχο του ελληνικου #metoo και καθώς οι αποκαλύψεις για τη κακοποιητική δράση του Στάθη Παναγιωτόπουλου πληθαίνουν, οι αρχές εξετάζουν νέες καταγγελίες για παρόμοιες περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το MEGA, 22χρονη από περιοχή της βορείου Ελλάδας κατήγγειλε προ μηνών ότι είδε βίντεο με προσωπικές τις στιγμές στο διαδίκτυο, το οποίο δεν είχε ανεβάσει η ίδια.

Στο στόχαστρο οι τεχνικοί που της επισκεύασαν το κινητό

Αφού αποκλείστηκε και ο σύντροφός της ως ύποπτος, οι υποψίες έπεσαν πάνω στην εταιρεία στην οποία η κοπέλα είχε παραδώσει την επίμαχη περίοδο το κινητό της για επισκευή.

Φαίνεται δηλαδή ότι τεχνικοί της εταιρείας είδαν το βίντεο κι όχι μόνο το πήραν, αλλά στη συνέχεια το ανήρτησαν στο διαδίκτυο, χωρίς φυσικά τη συγκατάθεση της κοπέλας.

Οι Αρχές ερευνούν το περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι μπορούν να φτάσουν στην άκρη του νήματος μέσω των ηλεκτρονικών ιχνών που αφήνουν οι δράστες παρόμοιων περιστατικών.

Εφόσον διαπιστωθεί ότι όντως οι τεχνικοί υπέκλεψαν και ανήρτησαν το κινητό, τότε δεν αναφερόμαστε πια σε revenge porn αλλά σε πράξη υφαίρεσης προσωπικών δεδομένων κακουργηματικού χαρακτήρα.

Τι είναι το Revenge Porn

«Η χωρίς συγκατάθεση βιντεοσκόπηση ερωτικής συνεύρεσης προσώπου, συνιστά επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Όταν τα δεδομένα αυτά αφορούν την ερωτική ζωή ενός προσώπου, τότε είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.Όμως ο νόμος τιμωρεί πάλι με την ίδια ποινή και το αντιμετωπίζει πάλι ως πλημμέλημα.

Επιπλέον όμως αν η δημοσιοποίηση αυτή εντάσσεται στην προσπάθειά του προσώπου που προέβη στην καταγραφή, να προκαλέσει τρόμο και ανησυχία στο θιγόμενο πρόσωπο, ή να το εξαναγκάσει σε πράξη ή παράλειψη με σκοπό να αποκομίσει ο δράστης περιουσιακή ωφέλεια με αντίστοιχη ζημία του θύματος, τότε τελούνται και τα αδικήματα της απειλής ή της εκβίασης αντίστοιχα.»

Διαρροές με βίντεο προσωπικού περιεχομένου από τεχνικούς κινητών τηλεφώνων διερευνά η ΕΛ.ΑΣ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντάξεις: Αυξήσεις έως 100 ευρώ και αναδρομικά για ειδικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών

Νέα ρύθμιση προβλέπει επανυπολογισμό συντάξεων για δικαιούχους που εξαιρέθηκαν από τον νόμο Κατρούγκαλου – Ποιοι ωφελούνται και τι αλλάζει Σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις ειδικών κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών φέρνει νέα νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τους δικαιούχους να

Νέος ΚΟΚ: 100 ευρώ πρόστιμο σε κάθε επιβάτη που δεν φορά ζώνη

Παρότι η χρήση της είναι υποχρεωτική εδώ και δεκαετίες, πολλοί επιβάτες εξακολουθούν να μην τη φορούν, υποτιμώντας τους κινδύνους αλλά και τις νομικές συνέπειες που προβλέπει η νομοθεσία. Τα πρόστιμα για οδηγούς και επιβάτες Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας από τον οδηγό

Το ψάρι που κλωνοποιεί τον εαυτό του και συνεχίζει να ευημερεί

Στα ποτάμια του Μεξικού και του νότιου Τέξας ζει ένα ιδιαίτερο είδος ψαριού που φαίνεται να αψηφά τους βασικούς κανόνες της εξέλιξης. Πρόκειται για την Amazon molly, ένα ψάρι που αποτελείται αποκλειστικά από θηλυκά άτομα και καταφέρνει να επιβιώνει χωρίς τη συμβολή αρσενικών

Καταδίωξη ταχύπλοου με 31 μετανάστες στο Φαρμακονήσι – Συνελήφθη ο διακινητής

Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε μετανάστες σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 5 Ιουνίου στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου. Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε το ταχύπλοο να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τις ακτές του νησιού. Ο