«Δέλτα» και «Όμικρον» γονατίζουν το ΕΣΥ – Αυξημένες εισαγωγές και διαμαρτυρίες – Έτοιμα τα «φύλλα πορείας»

Σήμερα μάλιστα τίθεται σε εφαρμογή η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, με το ΕΣΥ να λυγίζει από τα χιλιάδες κρούσματα σε υγειονομικούς.

Καθόλου ευχάριστα τα νέα σχετικά με την «εισβολή» του κορωνοϊού στο ΕΣΥ. Η Δέλτα κρατά γεμάτες τις ΜΕΘ και η Όμικρον προσβάλλει τους υγειονομικούς με τις επισκέψεις και τις εισαγωγές να αυξάνονται αλματωδώς από εφημερία σε εφημερία.

«Ήδη υπάρχει μεγάλη πίεση. Υπερβαίνουμε εαυτόν αυτή τη στιγμή. Με τη μετάλλαξη όμικρον υπάρχει μεγαλύτερη πίεση λόγω της υπερμετάδοσης» ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Λαμίας Βαγγέλης Οικονόμου.

«Επιστρέφουν με κορωνοϊό»
Οι εφημερίες έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που έχουν νοσήσει και ξεπερνούν αυτήν την ώρα τους 2.000 και οι οποίοι καλούνται βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ να επιστρέψουν στα νοσοκομεία στις πέντε ημέρες, πριν καλά καλά αναρρώσουν από τον κορωνοϊό.

Διαμαρτυρίες Παγώνη
«Πέντε ημέρες δεν φτάνουν για να γυρίσουν στις δουλειές του οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Θα πρέπει να παραμείνουν παραπάνω» ανέφερε η Ματίνα Παγώνη, προσθέτοντας πως χρειάζονται «τουλάχιστον 8 με 10 μέρες, να κάνουν και pcr και να γυρίσουν».

Το θέμα της αλλαγής του πρωτοκόλλου για την πενθήμερη καραντίνα έχει φτάσει σύμφωνα με την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών και στο υπουργείο Υγείας με τους υγειονομικούς να χτυπούν καμπανάκι κινδύνου για τα πρωτόκολλο.

«Είναι τελευταίας στιγμής πρωτόκολλα ακριβώς επειδή τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα. Ακριβώς επειδή υπάρχουν τόσες πολλές ελλείψεις πριν την εμφάνιση της πανδημίας, πάνω σε αυτή την ανάγκη έρχονται να βγάλουν τώρα αυτό το κατάπτυστο των πέντε ημερών» σημείωσε ο καρδιολόγος του «Ευαγγελισμού» Φώτης Τουλγαρίδης.

Νοσούν στις εφημερίες
Στις εφημερίες παρατηρείται τριπλασιασμός των επισκέψεων και κατακόρυφη αύξηση των εισαγωγών σε απλές κλίνες covid.

Η εφημερία του νοσοκομείου της Νίκαιας έκλεισε χθες το μεσημέρι με 35 εισαγωγές με αποτέλεσμα να στέλνουν τους ασθενείς σε άλλα εφημερεύοντα νοσοκομεία ενώ στο Λαϊκό οι εισαγωγές υπερδιπλασιάστηκαν στις 52 από 22 που είχε κατά μέσο όρο.

«Αλλά τώρα πια υπάρχει μεγάλη νοσοκομειακή διασπορά του ιού ούτως ή άλλως. Άρα λοιπόν θα ήταν απαραίτητο σήμερα να είναι οι συνάδελφοι στα πόστα τους προκειμένου να βοηθήσουν» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός.

Το υπουργείο Υγείας πάντως έχει έτοιμα τα «φύλλα πορείας» προς τους ιδιώτες γιατρούς που θα κληθούν να συνδράμουν στο ΕΣΥ και μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν αρχίσει οι επιτάξεις των υπηρεσιών τους.

Κορωνοϊός: «Δέλτα» και «Όμικρον» γονατίζουν το ΕΣΥ – Αυξημένες εισαγωγές και διαμαρτυρίες – Έτοιμα τα «φύλλα πορείας»

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας και κόρη στην Καλαμάτα τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Συνελήφθη ένας 58χρονος

Ένας 58χρονος συνελήφθη στην πόλη της Καλαμάτας, ο οποίος κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 58χρονος εκτόξευσε χθες το απόγευμα μία ναυτική φωτοβολίδα, η οποία κατέληξε στην

Εγκλωβίστηκε καρχαριοειδές σε αγωγό ομβρίων στο λιμάνι του Βόλου – Πώς έγινε η διάσωσή του

Καρχαριοειδείς (Αλεπού) 3,5 μέτρα εγκλωβίστηκε χθες σε αγωγό ομβρίων στο λιμάνι του Βόλου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.   Το Λιμεναρχείο κάλεσε την Λέσχη Ειδικών Δυνάμενων προκειμένου να το απεγκλωβίσουν, όπου μετά από προσπάθειες και αφού κατάφεραν να πιάσουν την ουρά του, με επιδέξιες κινήσεις το τράβηξαν

Κονδύλια για ναυαγοσώστες στο παρά 5, ενώ αυξάνονται οι πνιγμοί: Κίνδυνος να χαθούν «γαλάζιες σημαίες»

Στο παρά πέντε της έναρξης της τουριστικής περιόδου ψάχνει για ακόμα μία χρονιά η Ελλάδα ναυαγοσώστες για τις πολυάριθμες παραλίες της κι ας είναι μία από τις χώρες με τα περισσότερα χιλιόμετρα ακτογραμμής, αλλά και εκατοντάδες πνιγμούς κάθε χρόνο, ο αριθμός

Ξεκινούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Θεσσαλονίκη για Σποράδες – Δείτε πότε

Ξεκινούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Θεσσαλονίκη για Σποράδες. «Έκλεισε, χθες, με αίσιο τρόπο μια μεγάλη εκκρεμότητα, το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες», όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης. Στην ίδια ανάρτηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο