Πoλύ κοντά στη συμφωνία συγχώνευσης η ANEK με την Attica Group

Στην τελική ευθεία – όπως όλα δείχνουν – εισέρχεται η συμφωνία συγχώνευσης διά απορρόφησης της ΑΝΕΚ από την Attica Group που θα δημιουργήσει μια μεγάλη ακτοπλοϊκή εταιρεία για τα ελληνικά δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη συμφωνία που επήλθε για την αγορά από την Τράπεζα Πειραιώς των δανείων που έχει η ΑΝΕΚ στην Alpha Bank αναμένεται η υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης (Memorandum of Understanding – MoU) των δύο τραπεζών.

Στη συνέχεια τα διοικητικά συμβούλια των δύο ακτοπλοϊκών εταιρειών θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις και θα προχωρήσουν προς τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων. Σημειώνεται ότι κυρίαρχο μετοχικό ρόλο και στις δύο εταιρείες διαδραματίζει άμεσα και έμμεσα η Τράπεζα Πειραιώς.

Το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η διοίκηση της Attica και έχει τεθεί υπόψη των πιστωτών προβλέπει σημαντικό «κούρεμα» των τραπεζικών δανείων της ΑΝΕΚ, όχι όμως και των οφειλών της εταιρείας προς τρίτους προμηθευτές.

Πηγές κοντά στην υπόθεση εκτιμούν ότι οι εξελίξεις από τούδε και στο εξής θα πρέπει να είναι γρήγορες δεδομένων και των δύσκολων συνθηκών που βιώνει ο ακτοπλοϊκός κλάδος στη χειμερινή περίοδο που έχει επίπτωση στη ρευστότητα των εταιρειών.

Με την απόκτηση της ΑΝΕΚ ο όμιλος Attica Group θα βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη μεταξύ όλων των ακτοπλοϊκών ομίλων αναφορικά με τη δυνατότητα διακίνησης επιβατών (πάνω από 49.000), στην τρίτη θέση με όρους μεταφορικής ικανότητας οχημάτων (με περισσότερα από 40.000 lane meters) και στην τέταρτη θέση από την άποψη μεγέθους του στόλου.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντάξεις: Αυξήσεις έως 100 ευρώ και αναδρομικά για ειδικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών

Νέα ρύθμιση προβλέπει επανυπολογισμό συντάξεων για δικαιούχους που εξαιρέθηκαν από τον νόμο Κατρούγκαλου – Ποιοι ωφελούνται και τι αλλάζει Σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις ειδικών κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών φέρνει νέα νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τους δικαιούχους να

Νέος ΚΟΚ: 100 ευρώ πρόστιμο σε κάθε επιβάτη που δεν φορά ζώνη

Παρότι η χρήση της είναι υποχρεωτική εδώ και δεκαετίες, πολλοί επιβάτες εξακολουθούν να μην τη φορούν, υποτιμώντας τους κινδύνους αλλά και τις νομικές συνέπειες που προβλέπει η νομοθεσία. Τα πρόστιμα για οδηγούς και επιβάτες Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας από τον οδηγό

Το ψάρι που κλωνοποιεί τον εαυτό του και συνεχίζει να ευημερεί

Στα ποτάμια του Μεξικού και του νότιου Τέξας ζει ένα ιδιαίτερο είδος ψαριού που φαίνεται να αψηφά τους βασικούς κανόνες της εξέλιξης. Πρόκειται για την Amazon molly, ένα ψάρι που αποτελείται αποκλειστικά από θηλυκά άτομα και καταφέρνει να επιβιώνει χωρίς τη συμβολή αρσενικών

Καταδίωξη ταχύπλοου με 31 μετανάστες στο Φαρμακονήσι – Συνελήφθη ο διακινητής

Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε μετανάστες σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 5 Ιουνίου στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου. Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε το ταχύπλοο να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τις ακτές του νησιού. Ο