Όμικρον 2: Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων η υποπαραλλαγή

Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων έχει μπει η υποπαραλλαγή της μετάλλαξης Όμικρον με τη χώρα μας να μετρά μέχρι στιγμής δύο εισαγόμενα κρούσματα. Πρόκειται για δύο ταξιδιώτες από την Αίγυπτο οι οποίοι φέρουν την Όμικρον 2.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ένδειξη ότι η νέα υποομάδα έχει διαφορετικές ιδιότητες από την Όμικρον και κατά συνέπεια δεν συντρέχει λόγος διαφορετικής συμπεριφοράς από μέρους των πολιτών. Όσον αφορά τα εμβόλια οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα αποδειχθούν εξίσου αποτελεσματικά έναντι της Όμικρον 2 όσον αφορά τη βαριά νόσο.

Η Όμικρον εκτοπίζει σταδιακά τη Δέλτα, η οποία δεν πρόκειται να εξαφανιστεί τελείως αλλά δεν αναμένεται να αναζωπυρωθεί. “Στην ουσία δεν θα έχουμε κύμα από Δέλτα, εκτός και αν προκύψει κάποιο άλλο στέλεχος μέσα από τη Δέλτα” εξήγησε ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Προς το παρόν Όμικρον και Δέλτα συνεχίζουν να ταλανίζουν τη χώρα με τους επιδημιολογικούς δείκτες να παρουσιάζουν τάση σταθεροποίησης. Το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 18.333 κρούσματα, 668 διασωληνωμένους και 73 θανάτους.

Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα, η 32χρονη ανεμβολίαστη γυναίκα, η οποία υποβλήθηκε σε καισαρική τομή στην 36η εβδομάδα της κύησης. Το μόλις λίγων ημερών κοριτσάκι της είναι μια χαρά στην υγεία του και βρίσκεται στην ομάδα νεογνών.

Την ίδια ώρα βρέφος 10 ημερών με κορονοϊό μεταφέρθηκε από το Καραμανδάνειο, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου για προληπτικούς λόγους και είναι καλά στην υγεία του.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Κυρίτση

Όμικρον 2: Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων η υποπαραλλαγή

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπίστηκε το ναυάγιο του Σπερχειού – Η μεγάλη ναυτική τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο τη Μεγάλη Τετάρτη του 1945

Ένα από τα πλέον τραγικά ναυάγια των ελληνικών θαλασσών εντόπισε η ομάδα υποβρυχίων ερευνών του Κώστα Θωκταρίδη σε βάθος 153 μέτρων βορειοανατολικά της Ύδρας: Το ναρκαλιευτικό ΣΠΕΡΧΕΙΟΣ που βυθίστηκε Μεγάλη Τετάρτη, τον Μάιο του 1945, και έγινε υγρός τάφος 98 ανθρώπων. «Το

Τραγωδία στη Λαμία: Στρατιωτικός αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός μέσα στο σπίτι του, στο κέντρο της Λαμίας, βρέθηκε 70χρονος συνταξιούχος στρατιωτικός. Τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο 70χρονος δεν απαντούσε στις κλήσεις των συγγενών του, με αποτέλεσμα η αδερφή του να ανησυχήσει και να βρεθεί το απόγευμα

Η ακρίβεια αναγκάζει τους πολίτες να τρώνε από τα έτοιμα – «Χάθηκαν» καταθέσεις άνω των €4,5 δισ. το α’ 3μηνο

Η παρατεταμένη ακρίβεια και οι περιορισμένες αυξήσεις που έχουν δοθεί στους εργαζομένους τα τελευταία χρόνια έχουν ως αποτέλεσμα να περιοριστεί σημαντικά το διαθέσιμο εισόδημα και αυτό περιγράφεται περίτρανα από την πορεία των καταθέσεων, ειδικά τους τελευταίους μήνες, όπου και καταγράφεται σημαντική πτώση. Οι πολίτες,

Χ. Στυλιανίδης: Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα

«Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα» δήλωσε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα την πύλη Ε-7, ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο