Ερντογάν: Καταδικάζει τις ενέργειες της Ρωσίας αλλά δεν υποστηρίζει τις κυρώσεις!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η Άγκυρα είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε απόφαση που πλήττει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, αφού η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία των δύο αυτοανακηρυχθεισών «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονμπάς.

Σε ανακοίνωσή της η τουρκική προεδρία ανέφερε ότι ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η Άγκυρα θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση της Ρωσίας, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ζελένσκι και ζήτησε «να χρησιμοποιηθούν όλα τα διπλωματικά μέσα» για την επίλυση της κρίσης. Δεν διευκρινίστηκε αν ο Ερντογάν συζήτησε το θέμα των κυρώσεων με τον Ζελένσκι.

 

Όχι στις κυρώσεις; 

Όμως όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζονται να ανακοινώσουν κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, κάτι που ήδη ανακοίνωσε η Βρετανία και ο Μπόρις Τζόνσον, η Τουρκία, που έχει θαλάσσια σύνορα τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα, αντιτίθεται κατ’ αρχήν στις κυρώσεις.

Ο Ερντογάν ματαίωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στη Γουινέα-Μπισάου και επιστρέφει εσπευσμένα από την Αφρική προκειμένου να συμμετάσχει στη διαδικτυακή σύνοδο των ηγετών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε το γραφείο του. Η σύνοδος αυτή είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη.

Ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποιούσε τριήμερη περιοδεία, συνοδευόμενος από πολλούς υπουργούς της κυβέρνησής του, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τη Σενεγάλη και τη Γουινέα Μπισάου. Σχεδίαζε να επιστρέψει στην Τουρκία αύριο.

Η Τουρκία διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με τη Μόσχα όσο και με το Κίεβο και είχε προσφερθεί να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο στην κρίση. Σύμφωνα με πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να επιστρέψει στην Άγκυρα απόψε το βράδυ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Newsit / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ελληνικές τράπεζες αύξησαν κατά 12,2% τη χρηματοδότηση της ελληνόκτητης ναυτιλίας το 2023

Οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν χρόνο με τον χρόνο και ειδικότερα από το 2017 να αυξάνουν τη χρηματοδότηση τηw ελληνόκτητης ναυτιλίας.   Σύμφωνα με την έρευνα της Petrofin Research oι ελληνικές τράπεζες αποτελούν τη μόνη ομάδα που παρουσιάζει αύξηση, κατά 12,25%

Με το βλέμμα στον «Θαλασσόλυκο»: Στα ραντάρ του Στόλου η τουρκική αεροναυτική άσκηση

*Του Κώστα Σαρικά Λίγες μόλις ημέρες πριν από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Άγκυρα και τη συνάντηση του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ενώ το κλίμα επισκιάζεται από την προκλητική απόφαση του Τούρκου προέδρου για μετατροπή της ιστορικής Μονής της Χώρας

Πολεμικό Ναυτικό: Εκτοξεύθηκαν οι παραιτήσεις στελεχών – «Συναγερμός» της ΕΣΠΕΕΝΠΑ με αναλυτικά στοιχεία

Το 2023 σε επίπεδο παραιτήσεων στο Πολεμικό Ναυτικό ήταν μια πολύ κακή χρονιά, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΕΕΝΠΑ), δυστυχώς από τις ενδείξεις φαίνεται ότι το 2024 ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς.

[VIDEO] Δείτε πώς γίνει η νέα εντυπωσιακή Μαρίνα στη Λευκάδα

Προχωρούν τα σχέδια για την ανάπτυξη της Μαρίνας Βλυχού στην Λευκάδα. Όπως δήλωσε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς: “Ένα σημαντικό έργο για το Βλυχό, την ευρύτερη περιοχή, αλλά και για όλη τη Λευκάδα. Ένα έργο αναπτυξιακό, που θα δώσει

Μετάβαση στο περιεχόμενο