Τύμπανα πολέμου στη Μ. Ανατολή: Ευθείες απειλές του Ιράν προς το Ισραήλ

Στη σημερινή ανακοίνωσή τους, οι Φρουροί της Επανάστασης απείλησαν το Ισραήλ με «σκληρές, αποφασιστικές και καταστροφικές απαντήσεις στα εγκλήματά του».

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέλαβαν σήμερα την ευθύνη για τη ρίψη πυραύλων στο ιρακινό Κουρδιστάν, επιβεβαιώνοντας πως στοχοθέτησαν ένα ισραηλινό «στρατηγικό κέντρο» και απειλώντας το Ισραήλ για νέα «καταστροφικά» αντίποινα.

«Το «στρατηγικό κέντρο της συνωμοσίας και της ανηθικότητας των σιωνιστών» στοχοθετήθηκε από ισχυρούς προηγμένους πυραύλους του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης», ανέφερε σε μια ανακοίνωση που δημοσίευσε το Sepah News, ο ιστότοπος των Φρουρών.

«Απάντηση σε εγκλήματα»

Σύμφωνα με το κείμενο, οι Φρουροί απάντησαν σε «πρόσφατα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος», αναφερόμενοι σε μια ισραηλινή επίθεση τη Δευτέρα στη Συρία, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο αξιωματούχων του σώματος αυτού.

Σήμερα το πρωί, οι κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας επιβεβαίωσαν πως 12 «βαλλιστικοί πύραυλοι», που εκτοξεύτηκαν «εκτός των συνόρων του Ιράκ και πιο συγκεκριμένα από ανατολικά», στοχοθέτησαν το αμερικανικό προξενείο στην Αρμπίλ, την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας, χωρίς να προκαλέσουν θύματα.

«Απείλησαν το Ισραήλ»

Στη σημερινή ανακοίνωσή τους, οι Φρουροί της Επανάστασης απείλησαν το Ισραήλ με «σκληρές, αποφασιστικές και καταστροφικές απαντήσεις στα εγκλήματά του».

Από την πλευρά του, το Παρίσι καταδίκασε «με τη μεγαλύτερη σθεναρότητα» την επίθεση με πυραύλους εναντίον του Αρμπίλ, στο ιρακινό Κουρδιστάν, τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, εκτιμώντας πως απειλεί τη σταθερότητα όλης της περιοχής.

Οργή στο Παρίσι

Αυτή η επίθεση «απειλεί τη σταθερότητα του Ιράκ και της περιοχής», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, το οποίο υπενθυμίζει την «προσήλωσή του στην κυριαρχία του Ιράκ, όπως και στη σταθερότητά του και τη σταθερότητα της αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν στους κόλπους του».

Επιπλέον, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως η επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους απειλεί τις προσπάθειες για την ολοκλήρωση των συνομιλιών με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Τύμπανα πολέμου στη Μ. Ανατολή: Ευθείες απειλές του Ιράν προς το Ισραήλ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας