Ακουμπά στ΄ αστέρια

«Χρυσό» 1-1 στη Λισαβόνα απέναντι στην Μπενφίκα απέσπασε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς των play off του Champions League. Οι Πορτογάλοι προηγήθηκαν με το πέναλτι του Πίζι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του α΄ μέρους, αλλά οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν στο 76΄ με τον Ουάρντα. Η ρεβάνς στην Τούμπα στις 29 Αυγούστου.

Η ισοπαλία αυτή δίνει σημαντικές προοπτικές στην ομάδα της Θεσσαλονίκης που μπορεί στον επαναληπτικό της 29ης Αυγούστου στην Τούμπα να κερδίσει για πρώτη φορά το χρυσοφόρο εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League.

Η πορτογαλική ομάδα από το πρώτο κι όλας δεκάλεπτο έδειξε με κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο, τις αξιώσεις της από τον αγώνα, που ειδικότερα στο δεκάλεπτο 23′- 33′ φάνηκε να δυσκολεύει την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ.

Η υπεροχή αυτή όμως δεν έδωσε στους γηπεδούχους την ευκαιρία ενός τέρματος. Αντίθετα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι Πορτογάλοι άνοιξαν το σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πίζι, ο οποίος αξιοποίησε το σφύριγμα του Σέρβου ρέφερι κ. Μάζιτς σε μαρκάρισμα του Γκέντσον από τον Μαουρίτσιο και πέτυχε το γκολ με το οποίο η Μπενφίκα πήρε προβάδισμα.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε στο πρώτο ημίχρονο να επιβάλει δικό του ρυθμό, απέναντι σε μια ομάδα, με ταλέντο και μεγάλη κινητικότητα. Μόλις στο 6′ από λάθος στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Γκέντσον σκόραρε , αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 14΄ ένα μακρινό σουτ του Κάνιας, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Από το 20λεπτο η Μπενφίκα απόκτησε πλήρη έλεγχο στον αγωνιστικό χώρο και έχασε μοναδικές ευκαιρίες για γκολ.

Ετσι στο 23΄ σουτ του Πίτσι από το ύψος του πέναλτι, έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 27΄ το ψηλοκρεμαστό σουτ του Πίτσι, ” έγλειψε” το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ, ενώ ο ίδιος παίκτης που ήταν πηγή κινδύνων για την άμυνα του ΠΑΟΚ, αφού ξεπέρασε την αντίσταση δυο αντιπάλων του, σούταρε αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε θετικά.

Στο 30′ νέα κεφαλιά πάλι από τον Πίτσι έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 32΄ διπλή επέμβαση του Πασχαλάκη σε σουτ του Πίτσι, με τον Έλληνα πορτιέρονα μπλοκάρει τη μπάλα λίγο πριν περάσει τη γραμμή!

Στην επανάληψη μετά το αρχικό 15λεπτο ο ΠΑΟΚ βρήκε τους ρυθμούς του και σε αυτό συνετέλεσε η είσοδος του Ουάρντα ο οποίος ηρέμησε το παιχνίδι της ομάδας τους, ενώ από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι άρχισαν να εμφανίζουν σημάδια κόπωσης και απογοήτευσης.

Ο ΠΑΟΚ στο διάστημα αυτό άρχισε να επισκέπτεται την εστία του Βλαχοδήμου και στο 76′ πέτυχε την ισοφάριση με γωνιακό πλασέ του Ουάρντα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέλκα, κεφαλιά του Βαρέλα στο οριζόντιο δοκάρι και σουτ του Αιγύπτιου μεσοεπιθετικού του.

Οι γηπεδούχοι με την ισοφάριση πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ κι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες στο 86′ και 93′ αλλά στην πρώτη περίπτωση το σουτ του Φερέιρα απέκρουσε σωτήρια ο Πασχαλάκης, ενώ στην δεύτερη από καλή θέση το σουτ του Φελίξ, πέρασε άουτ.

Διαιτητής: Μάζιτς (Σερβία)

Κίτρινες: Γκέντσον, Αλμέϊδα, Βιερίνια, Πέλκας, Ουάρντα.

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αλμέιδα, Ζαρντέλ, Ντίας, Γκριμάλντο, Φέισα, Γκέντσον, Πίζι (79′ Φελίξ), Σέρβι (79′ Σεφέροβιτς), Ζίφκοβιτς (64′ Σίλβα), Φερέιρα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας, Λημνιός (52΄Ουάρντα), Ζαμπά (81′ Σάκχοφ), Πρίγιοβιτς (88′ Ακπόμ).

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας