ΕΛΠΕ: Προχωρούν οι έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες συνεργασίες

Σε ορίζοντα 6-12 μηνών θα προσδιοριστούν οι μικρότερης έκτασης θαλάσσιες περιοχές, όπου θα γίνουν μεγαλύτερης ευκρίνειας σεισμικές έρευνες που θα αποκαλύψουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τη θέση και το μέγεθος των πιθανών κοιτασμάτων
Σε επεξεργασία και αξιολόγηση των δεδομένων που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές Ιόνιο και Κυπαρισσιακός κόλπος, που ολοκληρώθηκαν τον Φεβρουάριο, προχωρά τώρα ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων.

Στη συνέχεια σε ορίζοντα 6-12 μηνών θα προσδιοριστούν οι μικρότερης έκτασης θαλάσσιες περιοχές, όπου θα γίνουν μεγαλύτερης ευκρίνειας (τρισδιάστατες) σεισμικές έρευνες (που θα αποκαλύψουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τη θέση και το μέγεθος των πιθανών κοιτασμάτων).

Αυτά ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Ανδρέας Σιάμισιης στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα εγκαίνια του φωτοβολταϊκού πάρκου του ομίλου στην Κοζάνη. Ο κ. Σιάμισιης ξεκαθάρισε ότι ο όμιλος ενδιαφέρεται μόνο για φυσικό αέριο και μόνο σε θαλάσσιες (όχι χερσαίες) περιοχές και για τον λόγο αυτό δεν προχώρησε η γεώτρηση στον Δυτικό Πατραϊκό κόλπο, όπου οι εκτιμήσεις από τις έρευνες ανέφεραν την ύπαρξη πετρελαίου.

Η ολοκλήρωση των σεισμικών ερευνών στις περιοχές του Ιονίου θα επιτρέψει και την προσέλκυση πιθανών ενδιαφερομένων επενδυτώνσε Κοινοπραξίες για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, καθώς οι προηγούμενοι αποχώρησαν.

Σε ερώτηση για τις προοπτικές των περιοχών δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης που επίσης έχουν παραχωρηθεί για έρευνες υδρογονανθράκων, ο κ. Σιάμισιης ανέφερε πως δεν μπορεί να προχωρήσουν επενδύσεις αν δεν λήξει η δικαστική εκκρεμότητα με την προσβολή των περιβαλοντικών μελετών στο Συμβούλιο της Επικρατείας. “Με την εξάλειψη των τυπικών εμποδίων θα προχωρήσουμε είτε με τους ίδιους, είτε με άλλους συνεταίρους, είτε μόνοι μας. Σημασία σε αυτές τις περιοχές όπου τα θαλάσσια βάθη είναι μεγάλα, έχει η τεχνογνωσία”, τόνισε ο κ. Σιάμισιης. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η ευρύτερη περιοχή παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές λόγω των σημαντικών ανακαλύψεων που προηγήθηκαν σε Αίγυπτο και Ανατολική Μεσόγειο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου τόνισε ότι, καθώς οι μονάδες φυσικού αερίου θα λειτουργούν ως μονάδες βάσης, είναι σωστή η πολιτική να μην υπάρχει εξάρτηση από συγκεκριμένους παραγωγούς. «Αντί να εισάγουμε φυσικό αέριο για να παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια, θα αξιοποιούμε τα εγχώρια κοιτάσματα», είπε.

ΕΛΠΕ: Προχωρούν οι έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες συνεργασίες

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντάξεις: Αυξήσεις έως 100 ευρώ και αναδρομικά για ειδικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών

Νέα ρύθμιση προβλέπει επανυπολογισμό συντάξεων για δικαιούχους που εξαιρέθηκαν από τον νόμο Κατρούγκαλου – Ποιοι ωφελούνται και τι αλλάζει Σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις ειδικών κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών φέρνει νέα νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τους δικαιούχους να

Νέος ΚΟΚ: 100 ευρώ πρόστιμο σε κάθε επιβάτη που δεν φορά ζώνη

Παρότι η χρήση της είναι υποχρεωτική εδώ και δεκαετίες, πολλοί επιβάτες εξακολουθούν να μην τη φορούν, υποτιμώντας τους κινδύνους αλλά και τις νομικές συνέπειες που προβλέπει η νομοθεσία. Τα πρόστιμα για οδηγούς και επιβάτες Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας από τον οδηγό

Το ψάρι που κλωνοποιεί τον εαυτό του και συνεχίζει να ευημερεί

Στα ποτάμια του Μεξικού και του νότιου Τέξας ζει ένα ιδιαίτερο είδος ψαριού που φαίνεται να αψηφά τους βασικούς κανόνες της εξέλιξης. Πρόκειται για την Amazon molly, ένα ψάρι που αποτελείται αποκλειστικά από θηλυκά άτομα και καταφέρνει να επιβιώνει χωρίς τη συμβολή αρσενικών

Καταδίωξη ταχύπλοου με 31 μετανάστες στο Φαρμακονήσι – Συνελήφθη ο διακινητής

Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε μετανάστες σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 5 Ιουνίου στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου. Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε το ταχύπλοο να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τις ακτές του νησιού. Ο