Θύμιος Λυμπερόπουλος: Και πάλι πρόεδρος του σωματείου των οδηγών ταξί

Στις πρόσφατες εκλογές κατάφερε να επανεκλεγεί επικρατώντας του απερχόμενου προέδρου, Βασίλη Μαραγκάκη.

Ενάμισι χρόνο μετά την αποχώρηση του από την προεδρεία του σωματείου των οδηγών ταξί, ο Θύμιος Λυμπερόπουλος επέστρεψε.

Ο συνδικαλιστής του κλάδου που έχει πρωτοστατήσει σε μεγάλες κινητοποιήσεις τα προηγούμενα χρόνια, είχε αποχωρήσει από την προεδρία του ΣΑΤΑ, τον Οκτώβριο του 2020, ωστόσο στις πρόσφατες εκλογές κατάφερε να επανεκλεγεί επικρατώντας του απερχόμενου προέδρου, Βασίλη Μαραγκάκη.

Επί σειρά ετών μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, έχει υπάρξει επίσης αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Ωστόσο αυτή η σχέση είχε διαρραγεί χρόνια πριν και συγκεκριμένα από το 2011 όταν με δήλωση του τότε εκπροσώπου, ο κ. Λυμπερόπουλος είχε διαγραφεί από το κόμμα με εντολή του Αντώνη Σαμαρά.Αφορμή είχε σταθεί η στάση του κόμματος απέναντι στις πλατφόρμες όπως η BEAT και η Uber, με τον πρόεδρο τότε του ΣΑΤΑ να απειλεί πως «θα κάνει Κούγκι» τον τουρισμό.

Επί σειρά ετών μέλος τη ΝΔ μέχρι να… προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ

Το 2019 ο Θύμιος Λυμπερόπουλος είχε προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα είχε γίνει θερμά δεκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, σε συγκέντρωσή του στο Αιγάλεω που από το βήμα τον είχε προσφωνήσει «ο φίλος μου ο Θύμιος».

Τα προηγούμενα χρόνια, είχε αποχωρήσει αρχικά, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία (ΠΟΕΙΑΤΑ), ενώ στη συνέχεια το Δ.Σ. του ΣΑΤΑ αποφάσισε την άρση εμπιστοσύνης του προς αυτόν.

Ο έως τότε συνδικαλιστικός επικεφαλής του κλάδου βρισκόταν στο τιμόνι της ΠΟΕΙΑΤΑ από το 2002 και του ΣΑΤΑ από το 2007, ενώ την τελευταία φορά είχε εκλεγεί στον ΣΑΤΑ με ποσοστό 65% και στην ΠΟΕΙΑΤΑ είχε συγκεντρώσει το 45% των ψήφων.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις

Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Ποιοι αρχηγοί θα πάνε Προεδρικό, ποιοι… το σκέφτονται, ποιοι είπαν «όχι» και ποιοι δεν προσκλήθηκαν

Ιδιαίτερο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό πολιτικό ενδιαφέρον έχει η φετινή δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, καθώς η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί φαίνεται ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και τους πολιτικούς

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια

Κακοκαιρία μέχρι το Σάββατο: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες – «Κόκκινη προειδοποίηση»

Κακοκαιρία προβλέπεται από την Παρασκευή 24/7 μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 25/7 στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται από κατά τόπους ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια),