Έλληνες ψαράδες αντιμέτωποι με την τουρκική προκλητικότητα: Τα μαχητικά περνούν ξυστά από πάνω μας

Πρωτοφανής αριθμός παραβιάσεων και θρασύδειλες υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά

Σε νέα περίοδο έντασης έχουν μπει οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, με τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο να ανεβάζουν το θερμόμετρο «στο κόκκινο». Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν οι κ.κ. Στάθης Γκουλάς και Νίκος Γιαννουκάς, ψαράδες από την Κάλυμνο και τη Λέρο αντίστοιχα, που έρχονται συχνά αντιμέτωποι με τουρκικά αεροσκάφη.

«Είμαστε εν πλω, κατευθυνόμαστε προς τα σύνορα, ανατολικά, προς Αγαθονήσι», είπε ο κ. Γιαννουκάς.

«Οι Τούρκοι κάνουν καθημερινά πτήσεις πάνω από τα νησιά μας, εδώ και 6-7 χρόνια. Πριν δύο ημέρες ψαρεύαμε στα σύνορα στο Αγαθονήσι και είχαμε δύο ζεύγη από τουρκικά μαχητικά που πέρασαν πολύ χαμηλά, με κατεύθυνση προς τη Νάξο. Το φαινόμενο έχει ενταθεί τις τελευταίες ημέρες. Πετούν πολύ χαμηλά, στα 150-200 μέτρα από τη θάλασσα. Περνούν πάνω από τα σκάφη μας. Σίγουρα αγχωνόμαστε, έχουμε και τα ελικόπτερα που μας παρενοχλούν, γιατί ψαρεύουμε κοντά στα σύνορα Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι και Σάμο. Έχει έρθει τουρκικό ελικόπτερο πάνω από το σκάφος μου, και έχει πετάξει σκοινί, είχαμε τρομοκρατηθεί, δεν ξέραμε τι θα συμβεί», περιέγραψε ο ίδιος.

«Ψαρεύουμε στις ακτές έξω από 1,5 μίλι που μας επιτρέπει ο νόμος. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει, φοβόμαστε και μήπως μας συλλάβουν», είπε ακόμα ο κ. Γιαννουκάς.

«Το φαινόμενο είναι καθημερινό και δε μας ξενίζει. Το ζούμε σε όλο το Αιγαίο. Το ζήσαμε στο πετσί μας και το Ορούτς Ρέις το 2020. Τότε ήταν ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι. Τώρα φαίνεται ότι προετοιμάζονται πάλι», είπε από την πλευρά του ο κ. Γκουλάς.

Πηγή

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ελληνικές τράπεζες αύξησαν κατά 12,2% τη χρηματοδότηση της ελληνόκτητης ναυτιλίας το 2023

Οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν χρόνο με τον χρόνο και ειδικότερα από το 2017 να αυξάνουν τη χρηματοδότηση τηw ελληνόκτητης ναυτιλίας.   Σύμφωνα με την έρευνα της Petrofin Research oι ελληνικές τράπεζες αποτελούν τη μόνη ομάδα που παρουσιάζει αύξηση, κατά 12,25%

Με το βλέμμα στον «Θαλασσόλυκο»: Στα ραντάρ του Στόλου η τουρκική αεροναυτική άσκηση

*Του Κώστα Σαρικά Λίγες μόλις ημέρες πριν από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Άγκυρα και τη συνάντηση του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ενώ το κλίμα επισκιάζεται από την προκλητική απόφαση του Τούρκου προέδρου για μετατροπή της ιστορικής Μονής της Χώρας

Πολεμικό Ναυτικό: Εκτοξεύθηκαν οι παραιτήσεις στελεχών – «Συναγερμός» της ΕΣΠΕΕΝΠΑ με αναλυτικά στοιχεία

Το 2023 σε επίπεδο παραιτήσεων στο Πολεμικό Ναυτικό ήταν μια πολύ κακή χρονιά, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΕΕΝΠΑ), δυστυχώς από τις ενδείξεις φαίνεται ότι το 2024 ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς.

[VIDEO] Δείτε πώς γίνει η νέα εντυπωσιακή Μαρίνα στη Λευκάδα

Προχωρούν τα σχέδια για την ανάπτυξη της Μαρίνας Βλυχού στην Λευκάδα. Όπως δήλωσε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς: “Ένα σημαντικό έργο για το Βλυχό, την ευρύτερη περιοχή, αλλά και για όλη τη Λευκάδα. Ένα έργο αναπτυξιακό, που θα δώσει

Μετάβαση στο περιεχόμενο