Κως: Ναυάγιο με 106 μετανάστες – Ανάμεσά τους και 20 παιδιά

Συνολικά 106 μετανάστες, αναμέσά τους 20 παιδιά και14 γυναίκες, εντοπίστηκαν σε βραχώδη περιοχή βορειοδυτικά της Κω.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε βραδινές ώρες χθες, ημιβυθισμένο ιστιοφόρο σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Κω και πλησίον βραχώδους ακτής . Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενεργοποιήθηκαν πλωτά και χερσαία περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ιδιωτικά σκάφη.

Οι συνολικά εκατόν έξι (106) επιβαίνοντες του ανωτέρω σκάφους, (72 άνδρες – 14 γυναίκες – 20 παιδιά) διάφορων εθνικοτήτων, εξήλθαν στην ακτή με ίδιες δυνάμεις, καλά στην υγεία τους και εντοπίστηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες από πλωτά και χερσαία περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων με αρνητικά αποτελέσματα, ενώ κατά δήλωση των επιβαινόντων δεν αγνοείται κανένας επιβάτης του προαναφερόμενου ιστιοφόρου. Ανωτέρω αλλοδαποί πρόκειται να μεταφερθούν στο Κ.Υ.Τ. ν. Κω.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάμερες στους δρόμους: Νέος διαγωνισμός για το έργο των 88 εκατ. ευρώ

Σε τροχιά επανεκκίνησης εισέρχεται ένα από τα μεγαλύτερα έργα ψηφιακού εκσυγχρονισμού που έχουν σχεδιαστεί για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση 1.000 καμερών καταγραφής τροχαίων παραβάσεων κατατέθηκε προς δημοσίευση στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα

Το Κίεβο ανέλαβε την ευθύνη για το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα -Απολογία προς την Ελλάδα μετά το διάβημα

Την ευθύνη για το drone που εντοπίστηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κοντά στη Λευκάδα, ανέλαβε επίσημα η Ουκρανία, απαντώντας στο αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας που υπέβαλε η Αθήνα προς το Κίεβο στα τέλη Μαΐου. Η απάντηση της ουκρανικής πλευράς ήρθε μέσω

Καρυστιανού: Ο Τσίπρας λέει ψέματα, μπορεί εύκολα το «όχι» να το κάνει «ναι» – Θα έχουμε αυτοδυναμία την επομένη των εκλογών

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Μαρία Καρυστιανού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι επαγγελματίας πολιτικός που λειτουργεί όπως οι επαγγελματίες πολιτικοί: «Λέει ψέματα», τόνισε η κα. Καρυστιανού και πρόσθεσε: «Μπορεί πολύ εύκολα το “όχι” να το κάνει “ναι”, να υποσχθεί

Ο Ανδρουλάκης βάζει τέλος στα λεγόμενα Δούκα για συνεργασίες: «Το ΠΑΣΟΚ δε θα παίξει ρόλο κομπάρσου», είπε στο ΠΣ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να παίξει κανέναν ρόλο κομπάρσου σε αυτό το σκηνοθετημένο πολιτικό σκηνικό», ήταν το ηχηρό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη στο Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Χάρη Δούκα για ανοιχτούς διαύλους στις προοδευτικές δυνάμεις.