Προκηρύχθηκε ο μεγάλος διαγωνισμός για 127 άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές

Προκηρύχθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο μεγάλος διαγωνισμός για την κάλυψη συνολικά 127 άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών.

Ειδικότερα, το υπουργείο απευθύνει πρόσκληση προς τις ενδιαφερόμενες ακτοπλοϊκές εταιρείες να καλύψουν τις γραμμές του Δικτύου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας από 1-5 έτη, από 01.11.2022 μέχρι και 31.10.2023.

Οι εταιρείες που επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση δρομολόγησης πλοίου ή πλοίων στη Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών (Δ.Θ.Σ.), του υπουργείου (Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1-Ε2, Πειραιάς, Τ.Κ. 18510) μέχρι τις 20 Μαΐου 2022.

Οι όροι της πρόσκλησης που αποτελούν και όρους της σύμβασης, μπορούν να τροποποιηθούν μετά από συναίνεση των συμβαλλομένων. Επίσης, τροποποίηση δρομολογιακής γραμμής ή γραμμών είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί με απόφαση του υπουργού και γνώμη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Η Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών εντός 15 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος προβαίνει στη σύνταξη πρακτικού επιλογής των ενδιαφερομένων με κριτήριο τις βαθμολογίες των πλοίων.

Στο πρακτικό επισυνάπτονται:

α) ο πίνακας βαθμολογίας των πλοίων,

β) οι τυχόν υποβληθείσες ενστάσεις και οι αποφάσεις της Επιτροπής επί αυτών και

γ) τυχόν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος οι οποίες παρουσιάζουν αποκλίσεις από τις απαιτήσεις του πίνακα της παρούσας πρόσκλησης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δύναται να αποκλείει πλοιοκτήτες από τις διαδικασίες της παρούσας πρόσκλησης, έστω και αν πληρούν τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις αυτής, αν αιτιολογημένα κρίνεται ότι αυτοί και τα πλοία τους έχουν στο παρελθόν υποπέσει σε σοβαρές ή επαναλαμβανόμενες παραβάσεις καλής εκτέλεσης των δρομολογίων/όρων δρομολόγησης.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στον σύνδεσμο που ακολουθεί: 127 Άγονες Ακτοπλοϊκές Γραμμές

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέταξαν οικογένεια από το πλοίο γιατί είχε φορτισμένο ηλεκτρικό

Όταν ένα πλαίσιο δεν είναι απολύτως σαφές, προκαλεί… αλαλούμ! Όπως έχει προκύψει, εδώ και καιρό, από το ρεπορτάζ του newsauto.gr και την επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και με ναυτιλιακές εταιρείες, που εκτελούν δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού, δεν υπάρχει κάποια

Καιρός: Η πρόβλεψη ανά ημέρα και περιοχή έως και την Κυριακή του Πάσχα

Παρόμοιο με τη Μεγάλη Τετάρτη θα είναι το σκηνικό του καιρού και τη Μεγάλη Πέμπτη με πρόσκαιρες νεφώσεις και βροχές.   Αίθριος θα είναι όμως ο καιρός τη Μεγάλη Παρσκευή, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο από το απόγευμα. Το

ΟΛΗ: Αύξηση 30% στην επιβατική κίνηση το α΄τετράμηνο

Ανοδικά κινείται η δραστηριότητα του Λιμανιού του Ηρακλείου, όσον αφορά την κρουαζιέρα. Αυτή η άνοδος οφείλεται στο γεγονός ότι επιλέγεται περισσότερο ως προορισμός από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιερόπλοιων, αλλά επίσης και στο ότι πρόκειται για μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά για

Υπ. Ναυτιλίας: Έτσι θα μεταφέρονται ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα με πλοία

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες (14/11/2023 & 16/4/2024) προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, για τη μεταφορά οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με τα πλοία της ακτοπλοΐας, με σκοπό

Μετάβαση στο περιεχόμενο