Προκηρύχθηκε ο μεγάλος διαγωνισμός για 127 άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές

Προκηρύχθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο μεγάλος διαγωνισμός για την κάλυψη συνολικά 127 άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών.

Ειδικότερα, το υπουργείο απευθύνει πρόσκληση προς τις ενδιαφερόμενες ακτοπλοϊκές εταιρείες να καλύψουν τις γραμμές του Δικτύου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας από 1-5 έτη, από 01.11.2022 μέχρι και 31.10.2023.

Οι εταιρείες που επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση δρομολόγησης πλοίου ή πλοίων στη Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών (Δ.Θ.Σ.), του υπουργείου (Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1-Ε2, Πειραιάς, Τ.Κ. 18510) μέχρι τις 20 Μαΐου 2022.

Οι όροι της πρόσκλησης που αποτελούν και όρους της σύμβασης, μπορούν να τροποποιηθούν μετά από συναίνεση των συμβαλλομένων. Επίσης, τροποποίηση δρομολογιακής γραμμής ή γραμμών είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί με απόφαση του υπουργού και γνώμη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Η Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών εντός 15 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος προβαίνει στη σύνταξη πρακτικού επιλογής των ενδιαφερομένων με κριτήριο τις βαθμολογίες των πλοίων.

Στο πρακτικό επισυνάπτονται:

α) ο πίνακας βαθμολογίας των πλοίων,

β) οι τυχόν υποβληθείσες ενστάσεις και οι αποφάσεις της Επιτροπής επί αυτών και

γ) τυχόν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος οι οποίες παρουσιάζουν αποκλίσεις από τις απαιτήσεις του πίνακα της παρούσας πρόσκλησης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δύναται να αποκλείει πλοιοκτήτες από τις διαδικασίες της παρούσας πρόσκλησης, έστω και αν πληρούν τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις αυτής, αν αιτιολογημένα κρίνεται ότι αυτοί και τα πλοία τους έχουν στο παρελθόν υποπέσει σε σοβαρές ή επαναλαμβανόμενες παραβάσεις καλής εκτέλεσης των δρομολογίων/όρων δρομολόγησης.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στον σύνδεσμο που ακολουθεί: 127 Άγονες Ακτοπλοϊκές Γραμμές

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας