ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Το 95% είπε “ναι” στη νέα ονομασία και την επιστροφή του πράσινου ήλιου

Η Χαριλάου Τρικούπη αποκτά σύνθετη ονομασία καθώς το όνομα ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατέγραψε ποσοστό 95% με συνολικά 179.005 άτομα να έχουν ψηφίσει σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με διαρροές για το τελικό αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής.

Η συμμετοχή αποτέλεσε έκπληξη ακόμη και για τους επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη, οι οποίοι περίμεναν πολύ μικρότερα νούμερα, κάτω από 100.000. Οι φαινομενικά αδιάφορες εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία των δημοτικών και νομαρχιακών επιτροπών, αλλά και για την ανάδειξη των 4.600 αντιπροσώπων στο επικείμενο συνέδριο (20-22 Μαΐου) φαίνεται πως αναζωπύρωσαν το ενδιαφέρον των μελών και φίλων του Κινήματος, πέντε μήνες μετά την πανηγυρική εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία τον περασμένο Δεκέμβρη.

Η ψηφοφορία για το όνομα απέκτησε ισχυρή συμβολική σημασία, καθώς τα μέλη του κόμματος κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ του υπάρχοντος “Κίνημα Αλλαγής” και του ιστορικού “ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής” με σήμα τον παραδοσιακό πράσινο ήλιο. Η ζυγαριά έγειρε σαρωτικά υπέρ του δεύτερου, με ποσοστά κοντά στο 90%.

Σημειώνεται ότι η ψηφοφορία δεν αφορούσε τους “φίλους” που μετείχαν στην εκλογή αρχηγού, αλλά μόνο εγγεγραμμένα μέλη, τα οποία όμως μπορούσαν να γραφτούν και επί τόπου.

Στη Χαριλάου Τρικούπη είναι εμφανής η ικανοποίηση και τα πλατιά χαμόγελα για τη συμμετοχή, την οποία ο πρόεδρος χαρακτήρισε “συγκλονιστική”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις εκλογές αυτές συμμετείχε σημαντικός αριθμός νέων ψηφοφόρων. Είναι χαρακτηριστικό, όπως λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη, ότι το 10-15% όσων ψήφισαν δεν συμμετείχαν καν στην εκλογή αρχηγού τον Δεκέμβριο, ενώ το 40% είναι κάτω των 35 ετών.

Οι επιτελείς εκτιμούν ότι πέντε μήνες μετά υπάρχει σταθεροποίηση και ομογενοποίηση του κοινού του κόμματος και πλέον, μετά τα χθεσινά, υπάρχει μια νέα αφετηρία.

Μεταγραφές Χρυσόγονου – Αδάμου
Από τις εσωκομματικές εκλογές ξεχώρισαν και οι νέες “μεταγραφές” του κόμματος και μάλιστα από το χώρο της Αριστεράς.

Στη Θεσσαλονίκη ψήφισε και γράφτηκε μέλος ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, ενώ το ίδιο έκανε και η ανεξάρτητη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης (πρώην ΜέΡΑ25), Κωνσταντίνα Αδάμου.

Και οι δύο γράφτηκαν μέλη, εντάσσονται στο κόμμα και θα μετέχουν στο επικείμενο συνέδριο, ωστόσο η κ. Αδάμου θα παραμείνει ανεξάρτητη βουλευτής για λόγους αρχής, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν επιθυμεί να κατηγορηθεί για “εξαγορές εδρών”.

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο ήλιος επέστρεψε – Συγκλονιστική η συμμετοχή
Tην πλήρη ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, εξέφρασε αργά το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

“Η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους”, ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και γνωστοποίησε πως “οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε. Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που όπως φαίνεται θα είναι πια το επίσημο όνομα του κόμματος, τόνισε ότι “επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας, η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας.

Της Ελλάδας της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης. Η φωνή των Ελλήνων, που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον, επιζητώντας τη διαφάνεια και την αξιοκρατία”.

Επίσης, σημείωσε τη φωνή των νεότερων γενεών που αγωνίζονται για περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους.

“Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας”, επισήμανε εκφράζοντας αισιοδοξία για τις κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες που έπονται.

“Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί θα νικήσουμε””, κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΗΓΗ: TheTOC.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας