Τελικός Κυπέλλου, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-0: Κούπα για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 1-0 του ΠΑΟΚ και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος.

Ο τελικός σημαδεύθηκε από επεισόδια. Το ματς, που ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση, διεκόπη για περίπου 35 λεπτά μετά το γκολ που σημείωσε ο Αϊτόρ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο.

Το τέρμα του Ισπανού έκρινε τον τελικό. Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 19ο κύπελλο της ιστορίας του. Το τριφύλλι είχε κατακτήσει το τελευταίο του Κύπελλο το 2014 και πάλι απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Ο, τυπικά γηπεδούχος, Παναθηναϊκός είχε την πρώτη υποψία φάσης στο 28ο λεπτό αλλά ο Ιωαννίδης δεν κατάφερε να κάνει το σουτ μετά από σέντρα του Χουάνκαρ. Στο 32’ ο Λαόθ έδωσε πέναλτι για τον Παναθηναϊκό.

Ο Βιεϊρίνια σε μία προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα βρήκε στο πρόσωπο τον Γκατσίνοβιτς. Ο Ισπανός διαιτητής έδειξε την παράβαση αφού συμβουλεύθηκε το VAR.

Ο Αϊτόρ εκτέλεσε εύστοχα δίνοντας προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες του τριφυλλιού πανηγύρισαν στην πλευρά που ήταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Εκείνοι εκτόξευσαν αντικείμενα με αποτέλεσμα ο διαιτητής να δώσει εντολή για διακοπή του αγώνα. Ο τελικός συνεχίστηκε μετά από σχεδόν 35 λεπτά.

Μετά τη διακοπή ο Παναθηναϊκός είχε μία καλή στιγμή με τον σκόρερ του στο 37ο λεπτό. Πέντε λεπτά αργότερα οι τυπικά γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ιωαννίδη.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ. Στο 44’ ο Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα αλλά ο Άκπομ δε βρήκε καλά τη μπάλα κι εκείνη κατέληξε στα χέρια του Μπρινιόλι.

Στο 47’ ο Παναθηναϊκός είχε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Παλάσιος βρήκε τον Γκατσίνοβιτς που σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Στο 58ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Μπίσεσβαρ έκλεψε από τον Πέρεθ κοντά στη μεσαία γραμμή, μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά πλάσαρε άουτ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πίεζε για το τέρμα της ισοφάρισης. Στο 79’ ο Σβαμπ πήρε την κεφαλιά και ο Κώτσιρας έδιωξε πάντα στη γραμμή.

Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε κι άλλες καλές στιγμές με τον Μιτρίτσα και τον Καντουρί αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπρινιόλι έδιωξε άσχημα μετά από γέμισμα του Μιτρίτσα αλλά ο Χουάνκαρ έδιωξε προτού οι παίκτες των τυπικά φιλοξενούμενων γίνουν πιο απειλητικοί.

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση του τελικού.

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Βιγιαφάνιες (68’ Κουρμπέλης), Πέρεθ, Παλάσιος (93’ Σάρλια), Γκατσίνοβιτς (76’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Ιωαννίδης (75’ Καρλίτος).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (46’ Σίντλεϊ), Αουγκούστο (52’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Σοάρες (46’ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (62’ Μίτριτσα), Άκπομ (67’ Τσόλακ).

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις

Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Ποιοι αρχηγοί θα πάνε Προεδρικό, ποιοι… το σκέφτονται, ποιοι είπαν «όχι» και ποιοι δεν προσκλήθηκαν

Ιδιαίτερο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό πολιτικό ενδιαφέρον έχει η φετινή δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, καθώς η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί φαίνεται ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και τους πολιτικούς

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια

Κακοκαιρία μέχρι το Σάββατο: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες – «Κόκκινη προειδοποίηση»

Κακοκαιρία προβλέπεται από την Παρασκευή 24/7 μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 25/7 στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται από κατά τόπους ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια),