ΗΠΑ: Το θάνατο σκόρπισε 18χρονος σε σχολείο στο Τέξας – 19 παιδιά νεκρά και δύο εκπαιδευτικοί

Εικοσιένας άνθρωποι, 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικοί, έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά ενός 18χρονου σε δημοτικό σχολείο στην πόλη Ουβάλντε, όπως δήλωσε εκπρόσωπος των πολιτειακών αρχών δημόσιας ασφάλειας του Τέξας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, προσθέτοντας πως σκοτώθηκε επίσης και ο δράστης σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς. Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε να αναληφθεί δράση για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των επιθέσεων με πυροβόλα, διερωτώμενος «πότε θα ορθώσουμε το ανάστημά μας μπροστά στο λόμπι των όπλων». Νωρίτερα διέταξε οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια και τους δημόσιους χώρους ως το Σάββατο, σε ένδειξη πένθους.

Ο 18χρονος ύποπτος για τη σφαγή κατονομάστηκε από τις αρχές ως Σαλβαδόρ Ράμος, πρώην μαθητής του γυμνασίου του Γιουβάλτνι, όπως είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, σημειώνοντας ότι δολοφόνησε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς «με βάρβαρο και παράλογο τρόπο» μέσα στο σχολείο.

 

(AP Photo/Dario Lopez-Mills)

Σύμφωνα με το κυβερνήτη, ο δράστης κλείστηκε μέσα στις εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος στο Γιουβάλτνι και έπεσε νεκρός μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.

Όπως είπε ο Γκρεγκ Άμποτ, «πιστεύουμε ότι ο δραστης εγκατέλειψε το όχημά του και μπήκε στο δημοτικό σχολείο του Robb με ένα πιστόλι και μπορεί να είχε και τουφέκι, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί».

Επίσης υπάρχουν αναφορές ότι ο δράστης πυροβόλησε και τη γιαγιά του πριν πάει στο σχολείο. Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν έχει περισσότερες πληροφορίες για τη σχέση μεταξύ αυτών των δύο πυροβολισμών.

Μπάιντεν: Πότε θα ορθώσουμε το ανάστημά μας στο λόμπι των όπλων;

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε να αναληφθεί δράση για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των επιθέσεων με πυροβόλα, διερωτώμενος «πότε θα ορθώσουμε το ανάστημά μας μπροστά στο λόμπι των όπλων».  «Είμαι αποκαρδιωμένος και κουρασμένος», πρόσθεσε. Χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι σχολιαρόπαιδα βλέπουν τους φίλους τους να πεθαίνουν λες και βρίσκονται σε πεδίο μάχης ενώ είναι στα σχολεία τους.

Παρότι αναγνώρισε πως είναι πολλά αυτά που δεν γνωρίζουν ακόμη οι αμερικανικές αρχές για τη σφαγή στο Τέξας, τόνισε πως θεωρεί λάθος οποιοσδήποτε 18χρονος να είναι σε θέση να αγοράζει όπλα όπως τουφέκια εφόδου.

Διεμήνυσε πως οι Αμερικανοί δεν θα ξεχάσουν αυτούς που παρεμποδίζουν ή καθυστερούν την προώθηση νομοθεσίας για την οπλοκατοχή που είναι βασισμένη στην κοινή λογική.

«Είναι καιρός να δράσουμε», επέμεινε ο κ. Μπάιντεν. «Μπορούμε να κάνουμε τόσο πολλά περισσότερα».

Νωρίτερα διέταξε οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια και τους δημόσιους χώρους ως το Σάββατο, σε ένδειξη πένθους.

ΗΠΑ: Το θάνατο σκόρπισε 18χρονος σε σχολείο στο Τέξας – 19 παιδιά νεκρά και δύο εκπαιδευτικοί

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: Ο Μητσοτάκης, τα κοινοτικά κονδύλια και μια εθνική επιτυχία – Άρθρο παρέμβαση

Την Τετάρτη το ΚΥΣΕΑ έλαβε μια απόφαση που μπορεί να χαρακτηριστεί εθνική επιτυχία. Έδωσε το ΟΚ να δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία (Joint Venture) με την συμμετοχή της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)  και της  του τσεχικού Czechoslovak Group (CSG). Η νέα αυτή εταιρεία θα παράγει οβίδες όλων των

Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές «σαρώνουν» τις παραγγελίες νέων τάνκερ το 2024

Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν τον πρώτους μήνες του 2024 οι παραγγελίες τάνκερ διεθνώς, με τους Έλληνες εφοπλιστές να πρωταγωνιστούν. Σύμφωνα με την Rebecca Galanopoulos Jones, αναλύτρια της Veson Nautical, μέχρι στιγμής φέτος, έχουν προστεθεί 104 τάνκερ στο παγκόσμιο βιβλίο παραγγελιών, έναντι 79 την ίδια περίοδο πέρυσι, αύξηση

C-130J vs C-390 Millenium: Μάχη «γιγάντων» για το επόμενο μεταφορικό της Πολεμικής Αεροπορίας

*Του Κώστα Σαρικά Μπορεί το Αεροπορικό Επιτελείο, με δεδομένη και την οικονομική στενότητα, να έχει αποφασίσει ότι τα επόμενα χρόνια οι ανάγκες σε μεταφορικά αεροσκάφη θα καλύπτονται από το στόλο των C-130 αλλά και τα μικρότερα αλλά εξαιρετικά αξιόπιστα και πολύ πιο

Σταύρωση και δημοκρατία

Τι είναι η δημοκρατία; Επικοινωνία και συναίνεση; Ή αγωνιστικός πλουραλισμός και θεσμοποιημένη αντιπαλότητα; Η δεύτερη θεώρηση τονίζει ότι το άνθος της δημοκρατίας θάλλει στο μεταφυσικό κενό, στην άρνηση να βρούμε τελεσίδικο νόημα στον κόσμο και στον δημιουργό του, κατά τρόπο

Μετάβαση στο περιεχόμενο