Σύσκεψη Επιτελών της Εθνικής Στρατιωτικής Αρχής Αξιοπλοΐας (ΕΣΑΑ) με την NATO Assessment Team (ΝΑΤ)

Από την Τρίτη 10 έως την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 και στο πλαίσιο της διαδικασίας αναγνώρισης της Εθνικής Στρατιωτικής Αρχής Αξιοπλοΐας (ΕΣΑΑ) από το ΝΑΤΟ, πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο σύσκεψη μεταξύ της ΕΣΑΑ και της NATO Assessment Team (ΝΑΤ), με σκοπό την παρουσίαση και αξιολόγηση του συστήματος διασφάλισης της αξιοπλοΐας των στρατιωτικών αεροσκαφών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από την Συμμαχία.

Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, η οποία αποτελείτο από Επιτελείς της ΕΣΑΑ, καθώς και από εκπροσώπους των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των ΕΔ που διαχειρίζονται θέματα αξιοπλοΐας, ήταν ο Συνταγματάρχης (ΤΧ) Ευάγγελος Τούντας.

Η ΝΑΤ εκπροσωπήθηκε από τον Διαχειριστή Αξιοπλοΐας του Γραφείου Αξιοπλοΐας του ΝΑΤΟ (Airworthiness Manager του ΝΑΤΟ Airworthiness Executive Office) κ. Richard Duriez ως επικεφαλής, τον Commandant Dominique Bornarel ως Εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Κρατικής Αεροπορίας της Γαλλίας (Direction de la Sécurité Aéronautique d’État – DSAÉ) και τον κ. Rick McCann ως Εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.

Η αξιολόγηση διεξήχθη σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και τα αποτελέσματα αυτής αναμένεται να μας αποσταλούν από το NATO εντός του Ιουλίου 2022.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της Γαλλίας και των ΗΠΑ συμμετείχαν στην συνέχεια και ως εθνικοί εκπρόσωποι των χωρών τους με σκοπό την αρχική αναγνώριση του συστήματος διασφάλισης αξιοπλοΐας των γαλλικών στρατιωτικών αεροσκαφών των Ελληνικών ΕΔ από την DSAÉ, καθώς και την ανανέωση του ισχύοντος πιστοποιητικού αναγνώρισης από το Εθνικό Συμβούλιο Αξιοπλοΐας του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπίστηκε το ναυάγιο του Σπερχειού – Η μεγάλη ναυτική τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο τη Μεγάλη Τετάρτη του 1945

Ένα από τα πλέον τραγικά ναυάγια των ελληνικών θαλασσών εντόπισε η ομάδα υποβρυχίων ερευνών του Κώστα Θωκταρίδη σε βάθος 153 μέτρων βορειοανατολικά της Ύδρας: Το ναρκαλιευτικό ΣΠΕΡΧΕΙΟΣ που βυθίστηκε Μεγάλη Τετάρτη, τον Μάιο του 1945, και έγινε υγρός τάφος 98 ανθρώπων. «Το

Τραγωδία στη Λαμία: Στρατιωτικός αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός μέσα στο σπίτι του, στο κέντρο της Λαμίας, βρέθηκε 70χρονος συνταξιούχος στρατιωτικός. Τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο 70χρονος δεν απαντούσε στις κλήσεις των συγγενών του, με αποτέλεσμα η αδερφή του να ανησυχήσει και να βρεθεί το απόγευμα

Η ακρίβεια αναγκάζει τους πολίτες να τρώνε από τα έτοιμα – «Χάθηκαν» καταθέσεις άνω των €4,5 δισ. το α’ 3μηνο

Η παρατεταμένη ακρίβεια και οι περιορισμένες αυξήσεις που έχουν δοθεί στους εργαζομένους τα τελευταία χρόνια έχουν ως αποτέλεσμα να περιοριστεί σημαντικά το διαθέσιμο εισόδημα και αυτό περιγράφεται περίτρανα από την πορεία των καταθέσεων, ειδικά τους τελευταίους μήνες, όπου και καταγράφεται σημαντική πτώση. Οι πολίτες,

Χ. Στυλιανίδης: Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα

«Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα» δήλωσε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα την πύλη Ε-7, ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο