Ελληνοτουρκικά: Το Αζερμπαϊτζαν εκπαιδεύεται σε ασκήσεις με την Τουρκία για απόβαση κατά της Ελλάδας – «Θα δουν τη φωτιά και το ατσάλι των όπλων μας», λέει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Οι Τούρκοι επιδίδονται και σε επίδειξη ισχύος δίνοντας στην δημοσιότητα νέο βίντεο από την αποβατική άσκηση «Εφές» που είναι σε εξέλιξη στα μικρασιατικά παράλια.

Με την Τουρκία να συνεχίζει την άσκηση «ΕΦΕΣ» που ως κύριο αντικείμενο έχει τις αποβατικές ενέργειες έχοντας στο πλευρό της χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν και η Αλβανία, της οποίας μάλιστα ο υπουργός Άμυνας αναμένεται στην Αθήνα, η Άγκυρα έδωσε στην δημοσιότητα νέο βίντεο με αποβάσεις στρατιωτών της.

«Το Αζερμπαϊτζάν δεν ετοιμάζεται για αποβάσεις στο Τουρκμενιστάν είναι προφανές ότι εκπαιδεύεται σε συμμαχικό επίπεδο με την Τουρκία κατά της Ελλάδας. Ο TAP περνάει από την Ελλάδα. Να περάσουμε επί του πρακτέου για να μην έχουμε άλλη Κωνσταντινούπολη» υπογράμμισε ο διεθνολόγος Γιώργος Φίλης.

Οι συμμαχίες αυτές κάνουν τον Ερντογάν να θυμάται το κατακτητικό κρεσέντο του Μωάμεθ.

«Όπως ξέρετε ο Μωάμεθ ο Πορθητής δεν ήταν μόνο ο κατακτητής της Κωνσταντινούπολης. Κατέκτησε επίσης την Σερβία, την Πελοπόννησο, την Αθήνα, την Βλαχία, την Μολδαβία, την Βοσνία την Ερζεγοβίνη και την Αλβανία» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ως συνεχιστές του Τσιγάντε, του Καλλίνσκη και των συμπολεμιστών τους, τους διαβεβαιώνουμε ότι όποιος παίζει με την Ιστορία των Ελλήνων, θα μας βρει απέναντί του. Θα βρει απέναντί του τη φωτιά και το ατσάλι των Όπλων μας και θα πληρώσει πολύ ακριβά το τίμημα της αποκοτιάς του» σημείωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όλα αυτά λίγες ώρες αφότου είχε κάψει και τις τελευταίες γέφυρες επικοινωνίας με την Αθήνα με τον Ταγίπ Ερντογάν να δείχνει εμμονή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου το Βερολίνο καλεί Ελλάδα και Τουρκία να τα βρουν χωρίς να παίρνει θέση για τις άκρως επιθετικές δηλώσεις της Άγκυρας.

«Παρακολουθούμε με προσοχή τις εξελίξεις και απευθύνουμε έκκληση να υπάρξει συνεννόηση με διάλογο ειδικά στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και ανάμεσα σε εταίρους της Συμμαχίας» υποστήριξε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας Κριστιάνε Χόφμαν.

Στο Αιγαίο ωστόσο η τουρκική Πολεμική Αεροπορία προχώρησε και το πρωί σε μια ακόμα υπερπτήση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της να πετά 19.000 πόδια πάνω από την νησίδα Κανδελιούσσα.

«Εμείς είμαστε διαρκώς στην θάλασσα και αποτρέπουμε όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο την παραβίαση των θαλασσίων συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Στην Κύπρο είναι σε εξέλιξη η άσκηση «Αγαπήνωρ» με ισραηλινούς κομάντος να φτάνουν στη μεγαλόνησο με αρματαγωγό του Ελληνικού στόλου, ενδυναμώνοντας έτσι την συμμαχία Αθήνας – Τελ Αβίβ απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό.

Ελληνοτουρκικά: Το Αζερμπαϊτζαν εκπαιδεύεται σε ασκήσεις με την Τουρκία για απόβαση κατά της Ελλάδας – «Θα δουν τη φωτιά και το ατσάλι των όπλων μας», λέει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις

Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Ποιοι αρχηγοί θα πάνε Προεδρικό, ποιοι… το σκέφτονται, ποιοι είπαν «όχι» και ποιοι δεν προσκλήθηκαν

Ιδιαίτερο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό πολιτικό ενδιαφέρον έχει η φετινή δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, καθώς η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί φαίνεται ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και τους πολιτικούς

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια

Κακοκαιρία μέχρι το Σάββατο: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες – «Κόκκινη προειδοποίηση»

Κακοκαιρία προβλέπεται από την Παρασκευή 24/7 μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 25/7 στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται από κατά τόπους ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια),