Έλον Μασκ προς εργαζόμενους: «Επιστρέφετε στο γραφείο τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα ή απολύεστε»

Με απόλυση απειλεί τους εργαζόμενούς του ο Έλον Μασκ, αν αυτοί δεν επιστρέψουν στο γραφείο τους, τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα. 

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έστειλε τελεσίγραφο στους εργαζόμενους τόσο της εταιρείας ηλεκτροκίνητων αμαξιών, Tesla, όσο και σε αυτούς της εταιρείας πυραύλων SpaceX. 

Συγκεκριμένα, στο μέιλ που φέρεται να έστειλε ο μεγιστάνας στους υπαλλήλους της SpaceX απαιτεί από αυτούς να «περνούν τουλάχιστον 40 ώρες στο γραφείο εβδομαδιαίως», αλλιώς, θα απομακρυνθούν από την εταιρεία.

Μάλιστα, ο Μασκ εξήγησε στο σημείωμά του πως, όσο υψηλότερη θέση έχει κάποιος, τόσο πιο ορατός θα πρέπει να είναι στον χώρο στους υφιστάμενούς του. 

«Γι’ αυτό περνάω τόσο πολύ χρόνο στο εργοστάσιο -ώστε αυτοί που βρίσκονται στην γραμμή παραγωγής να με βλέπουν δίπλα τους. Αν δεν το είχα κάνει αυτό, η SpaceX θα είχε πτωχεύσει εδώ και καιρό», σχολίασε ο CEO της εταιρείας.

Στο σημείωμα πάλι προς την Tesla, εξήγησε συγκεκριμένα πως, ακόμα κι αν κάποιος θέλει να δουλεύει με τηλεργασία, οφείλει να παρευρίσκεται στην εταιρεία «τουλάχιστον 40 ώρες».

Μέρος των εργαζομένων της Tesla και της SpaceX έχουν πάντως επιστρέψει ήδη στον χώρο εργασίας τους.

Πίσω στο 2020, οπότε και στην Καλιφόρνια, λόγω της πανδημίας, οι εταιρείες που δεν χρειαζόταν να δουλεύουν από κοντά όφειλαν να παραμείνουν κλειστές, ο Μασκ ζήτησε κυβερνητική εξαίρεση για τα κεντρικά της SpaceX.

Επιπλέον, την ίδια χρονιά, ο Μασκ είχε στείλει μέιλ στους εργαζόμενούς του στο οποίο ανέφερε πως, είναι πιθανότερο να πεθάνουν από τροχαίο παρά από την Covid-19. 

To νέο τελεσίγραφο του Έλον Μασκ ανοίγει πάλι την κουβέντα γύρω από το κατά πόσο η τηλεργασία έχει πλέον «κανονικοποιηθεί» από τις εταιρείες. Όπως φαίνεται, πάντως, κάθε εταιρεία επιλέγει κάποια άλλη προσέγγιση επί του θέματος.

Για παράδειγμα, η Apple τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε πως οι εργαζόμενοί της οφείλουν να δουλεύουν με φυσική παρουσία στην εταιρεία τουλάχιστον 3 μέρες την εβδομάδα. Η Airbnb, πάλι, δεν έχει επιβάλει καμία υποχρεωτικότητα επιστροφής στο γραφείο στους υπαλλήλους της.

Πάντως, είναι ένα ζήτημα αν κι ο ίδιος ο Έλον Μασκ θα τηρήσει την 40ωρη παρουσία στην εταιρεία, μιας και σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, σπάνια βρίσκεται στην Tesla ή την SpaceX.

Με πληροφορίες από New York Times

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας