Τορπίλη ξανά από Ερντογάν – Η απάντηση της Αθήνας – Όχι στον διάλογο με το παράλογο

Η Αθήνα ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα με την ελληνική διπλωματία σε εγρήγορση και με συνεχής ενημέρωση φίλων και συμμάχων.

Η ελληνική κυβέρνηση μέσω του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ξεκάθαρη και δεν πρόκειται να ανοίξει η χώρα μας με το παράλογο και πως στα επιθετικά πυροτεχνήματα αντιτάσσουμε ακλόνητα επιχειρήματα. Με αποφασιστικότητα και με την απαραίτητη προσοχή παρακολουθεί η Αθήνα τα πολλά και αντικρουόμενα μηνύματα που στέλνει η Άγκυρα καθώς από την μια υπουργοί της κυβέρνησης του Ερντογάν φορώντας χαμόγελα και το δυτικό τους κοστούμι δείχνουν να θέλουν τον διάλογο ενώ από την άλλη ο Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν συνομιλεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μια σειρά μηνυμάτων προς τον Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθαρίζοντας πως η Αθήνα δεν θα πέσει στη παγίδα των ρητορικών αντιπαραθέσεων: Είναι υπέρ του διαλόγου με βάση το Διεθνές Δίκαιο αλλά και αποφασισμένη εάν χρειαστεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Με τις δημοσκοπήσεις να φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Τούρκο πρόεδρο, ο Ταγίπ Ερντογάν επιμένει στους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον Έλληνα πρωθυπουργό και επενδύει στην πολεμική ρητορική για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του και παράλληλα να τους κάνει να ξεχάσουν την βυθιζόμενη τουρκική οικονομία και τον πληθωρισμό που έχει φθάσει στα ύψη.

Η Αθήνα ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα με την ελληνική διπλωματία σε εγρήγορση και με συνεχής ενημέρωση φίλων και συμμάχων.

Μαζικές προσπάθειες να «σπάσει» ο Έβρος

Ανησυχία έχει προκαλέσει και η συνεχιζόμενη προσπάθεια εργαλειοποίησης προσφύγων και μεταναστών ειδικά στην περιοχή του Έβρου όπου τα περιστατικά παράνομης εισόδου στην χώρα έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αποκάλυψε στο Mega ότι καθημερινά περίπου 1000 παράτυποι μετανάστες επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα στον Έβρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις διπλωματικές επαφές του μέχρι την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη 29 και 30 Ιουνίου όπου και θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Μάριο Ντράγκι στην Ρώμη την Τετάρτη – πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Νέα επίθεση από τον τουρκικό Τύπο

Ανεβάζει ξανά τους τόνους στα ελληνοτουρκικά ο Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sabah, ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ υποτιθέμενα ντοκουμέντα που «δείχνουν ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων» και να θέσει το ζήτημα της «παράνομης», όπως τη χαρακτηρίζει, στρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών.

Ελληνοτουρκικά: Τορπίλη ξανά από Ερντογάν – Η απάντηση της Αθήνας – Όχι στον διάλογο με το παράλογο

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς το ΠΝ προσπαθεί να εμποδίσει το ρωσικό πετρέλαιο στον Λακωνικό Κόλπο

Σε έναν ιδιότυπο «κλεφτοπόλεμο» προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της μεταφόρτωσης (ρωσικού) πετρελαίου στα ανοιχτά του Λακωνικού Κόλπου, έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να εμποδιστεί μια από τις πλέον επιτυχημένες επιχειρήσεις παράκαμψης των κυρώσεων που έχει επιβάλει η

Ποιος είναι ο Έλληνας πυροσβέστης*

«Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί μεγάλες καταστροφές σε μερικές από τις οποίες η πατρίδα κλήθηκε να πενθήσει μαζικές απώλειες με κυριότερες την πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής το 2017 με 24 θύματα, την πυρκαγιά στο Μάτι με 104 νεκρούς, το

Οι ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας που έχουν μπει στη ναυτιλία

Η χρήση της τεχνολογίας έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικότητας, με τη ναυτιλία να μην αποτελεί εξαίρεση. Ανάπτυξη της τεχνολογίας σημαίνει εξέλιξη, νέα δεδομένα, καινούργιες πρακτικές και όλα αυτά είναι απαραίτητα σε μια σύγχρονη επιχείρηση. Φυσικά η Ελλάδα, πρωταγωνιστεί διαχρονικά

Η Ευρώπη άνοιξε «κουμπαρά» 400 δισ. για όπλα και άμυνα – Πώς θα τα μαζέψει

Το ταμείο έκτακτης διάσωσης της ΕΕ — που δημιουργήθηκε στην κορύφωση της κρίσης χρέους — θα μπορούσε να είναι η απάντηση σε αυτό που εύχονται οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ε.Ε. Μια έτοιμη δεξαμενή χρημάτων που θα μπορούσαν να

Μετάβαση στο περιεχόμενο