Να ανησυχεί ο μέσος Έλληνας;

Βαθιά ανησυχία κι ακόμα βαθύτερο προβληματισμό προκαλεί  το σημερινό δημοσίευμα  του Δημήτρη Δανίκα στο protothema.gr, που αναδημοσίευσαν τα Λ.Ν.

 

Κι αυτό, όχι γιατί “…. το γνωστό ιστιοπλοϊκό…από τις ακτές της Τουρκίας διέσχισε το μισό Αιγαίο…ανεμπόδιστο…με περίπου εκατό πενήντα ανθρώπινα ερείπια…κατέληξε σε ακτές της Μυκόνου…)…”, όπως γράφει ο έγκριτος δημοσιογράφος.

 

Ούτε επειδή ο ίδιος ορθότατα διερωτάται: “…Σκεφτείτε δηλαδή πάνω σ αυτό το ιστιοπλοϊκό να επέβαιναν Τούρκοι των ειδικών δυνάμεων.  Σκεφτείτε να τους «αδειάζανε» και εκείνοι με τη σειρά τους να επιδίδονταν σε δολιοφθορές.  Που;  Στο πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό της χώρας. Αδιανόητο…”.

 

Αλλά διότι ουδείς μπόρεσε ως τώρα έδωσε πειστικές απαντήσεις στο εκκωφαντικά αναπάντητο ερώτημα του Δ. Δανίκα:  “Και οι λιμενικοί τι ακριβώς έκαναν; Το ναυτικό; Τα ραντάρ; Οι εντεταλμένοι των μυστικών υπηρεσιών; Τίποτα;  Μα αν είναι έτσι τότε η Ελλάδα ανοχύρωτη και απροστάτευτη.  Και ουδείς αναλαμβάνει ευθύνες.  Ουδείς στη σέντρα.  Τίποτα.  Όλα καλώς καμωμένα…”.

 

Η μόνη απάντηση που δόθηκε είναι το στερεότυπο ότι, “…το Λιμενικό σώζει ανθρώπινες ζωές…κλπ. κλπ.”, δηλαδή μια απάντηση για τους τρίτους και όχι την ουσία του πράγματος.

 

Ο αρθρογράφος με αφορμή το ακραίο αλλά τελευταία σύνηθες περιστατικό,  εστιάζει κυρίως στα θέματα άμυνας και ασφάλειας της χώρας επισημαίνοντας ότι  “…ο Ερντογάν θα συνεχίσει και θα κορυφώνει τις προκλήσεις του…(και ότι δεν θα)…μείνει μόνο στα λόγια…κι ότι ούτε η τουριστική περίοδος πρόκειται να τον εμποδίσει…(αφού)…ο εθνικισμός και τα όνειρα τα αυτοκρατορικά συσπειρώνουν τον λαό της Τουρκίας…” .

 

Όλα τα σοβαρότατα ζητήματα κι ερωτήματα, που θέτει το δημοσίευμα και που “τσακίζουν κόκκαλα”… χρήζουν απάντησης με άμεσες πρωτοβουλίες και κατάλληλες δράσεις,  με πράξεις και όχι στάση ένοχης σιωπής!!!

 

Μην τρέφουμε αυταπάτες…

 

Στην διαμόρφωση της πολιτικής για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας δεν μπορεί να έχουν τον πρώτο λόγο οι διάφοροι δικαιωματιστές και ΜΚΟ που εξυπηρετούν τα δικά τους  συμφέροντά τους και όχι αυτά  της χώρας μας.

 

Μήπως πρέπει να ξυπνήσουμε, πριν να είναι πολύ αργά…!!!

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στο 401 ΓΣΝΑ(φωτο)

Την Μεγάλη Τετάρτη 01 Μαΐου 2024, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, επισκέφθηκε το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ). Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός συνομίλησε με νοσηλευόμενους και τους οικείους τους, συνεχάρη

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στο 251ΓΝΑ(φωτο)

Τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2024, με την ευκαιρία των Άγιων ημερών του Πάσχα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, επισκέφθηκε το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251ΓΝΑ), όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Ταξίαρχος

Επισκέψεις Αρχηγού ΓΕΝ για Ανταλλαγή Ευχών(φωτο)

Από την Παρασκευή 26 Απριλίου έως και την Μ. Πέμπτη 02 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο ανταλλαγών ευχών για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, επισκέφθηκε το Αρχηγείο Στόλου (ΑΣ), το Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Θεσσαλονίκη: Μπαράζ ελέγχων της ΕΛΑΣ στον Δήμο Καλαμαριάς για την παραβατικότητα των ανηλίκων

Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχεδιάστηκε ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων, η οποία υλοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες χθες (02-05-2024), σε περιοχές του Δήμου Καλαμαριάς, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων

Μετάβαση στο περιεχόμενο