Τι συμβαίνει με τον τσιμεντένιο σταυρό στη Λέσβο και το αίτημα ΜΚΟ του νησιού

Ένα αίτημα ΜΚΟ στη Λέσβο να γκρεμιστεί ένας σταυρός που τοποθετήθηκε στην παραλία «Απελλή» Μυτιλήνης, έδωσε τροφή για να ξεσπάσει μία έντονη κόντρα μεταξύ αλληλέγγυων και μεταναστών από τη μία και πολιτών από την άλλη που σύμφωνα με την «Συνύπαρξη» «παραπλανήθηκαν από διαστρεβλωμένους τίτλους και αναρτήσεις» αλλά και ακροδεξιών στοιχείων που θέλησαν να εκμεταλλευτούν το θέμα κατά το δοκούν.

Όλα ξεκίνησαν από μία δημόσια ανακοίνωση της «Συνύπαρξης» προς τις Αρχές για «παράνομη τοποθέτηση μεγάλου τσιμεντένιου λευκού σταυρού στην παραλία Απελλή Μυτιλήνης», όπου, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «φέτος σημειώθηκαν μικροεπεισόδια ανάμεσα σε ντόπιους και πρόσφυγες κολυμβητές».

Μάλιστα, όπως σημειώνεται στην δημόσια ανακοίνωση, ο σταυρός δεν προϋπήρχε αλλά τοποθετήθηκε με σκοπό να λειτουργεί ως αποτρεπτική εικόνα για τους πρόσφυγες για να μην πηγαίνουν στην παραλία να κάνουν μπάνιο.

Έτσι η ΜΚΟ ζήτησε με επιστολή της από τον Δήμο Λέσβου να απομακρυνθεί ο σταυρός από το συγκεκριμένο σημείο.

Αυτό ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει μία μεγάλη κόντρα που είχε ως αποτέλεσμα να της «χρεώνουν» ότι «ζήτησε να κατέβουν όλοι οι σταυροί από τη Λέσβο για να μην ενοχλούνται οι “λαθρομετανάστες”(!)»

Η ΜΚΟ δημοσιοποίησε την επιστολή της και μέσω της σελίδας της στο facebook όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Τα μέλη και προσωπικά η πρόεδρος, που υπέγραφε την σχετική επιστολή δέχτηκαν χυδαίες ύβρεις του πεζοδρομίου, απειλές, σεξιστικά σχόλια μέσω τηλεφώνου, μέσων κοινωνικής δικτύωσης κλπ.» και διευκρινίζει ότι δεν ζήτησε να κατέβουν όλοι οι σταυροί από το νησί, αλλά μόνο ο συγκεκριμένος, ο οποίος «δεν προϋπήρχε αλλά στήθηκε από αφέλεια ή από σκοπιμότητα για να αποτρέπει τους μετανάστες να έρχονται για κολύμβηση εκεί».

Τέλος συμπληρώνει, πως τα μέλη του συλλόγου στα 20 χρόνια εθελοντικής προσφοράς τους έχουν συνεργαστεί πολλές φορές με την εκκλησία «σεβόμενα παράλληλα διαφορετικές πεποιθήσεις και απόψεις άλλων θρησκειών και δογμάτων».

Ακολουθεί ολόκληρο το Δελτίο τύπου που έστειλε σε τοπικά ΜΜΕ η «Συνύπαρξη», σχετικά με το θέμα του Σταυρού στην Απελλή:

«Με αφορμή την δημόσια ανακοίνωση της “Συνύπαρξης” προς τις Αρχές για την παράνομη τοποθέτηση μεγάλου τσιμεντένιου λευκού σταυρού στην παραλία “Απελλή” Μυτιλήνης, όπου φέτος σημειώθηκαν μικροεπεισόδια ανάμεσα σε ντόπιους και πρόσφυγες κολυμβητές, τα μέλη και προσωπικά η πρόεδρος, που υπέγραφε την σχετική επιστολή δέχτηκαν χυδαίες ύβρεις “του πεζοδρομίου”, απειλές, σεξιστικά σχόλια μέσω τηλεφώνου, μέσων κοινωνικής δικτύωσης κλπ.

Τα μέλη της Συνύπαρξης καταγγέλλουν και διαμαρτύρονται έντονα για την επιχειρούμενη διαστρέβλωση του ζητήματος είτε από μεμονωμένα άτομα (κυρίως με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο) είτε από κύκλους της Χρυσής Αυγής, αλλά και παραθρησκευτικών , ξενοφοβικών οργανώσεων καθώς και πολιτών που παραπλανήθηκαν από διαστρεβλωμένους τίτλους και αναρτήσεις, όπου αναφέρονταν απίστευτα ψέματα, όπως ότι η Συνύπαρξη ζήτησε να κατέβουν όλοι οι σταυροί από τη Λέσβο για να μην ενοχλούνται οι «λαθρομετανάστες»(!), κ.ά.

Διευκρινίζουν δε τα εξής:

  • Ο σταυρός δεν προ υπήρχε (όπως διαστρεβλωμένα διαδόθηκε σε όλη την Ελλάδα) αλλά στήθηκε από αφέλεια ή από σκοπιμότητα για να αποτρέπει τους μετανάστες να έρχονται για κολύμβηση εκεί.
  • Τα μέλη του συλλόγου της Συνύπαρξης στα 20 χρόνια εθελοντικής προσφοράς τους από το 1998 στην υπόθεση της Ειρήνης και του Ανθρωπισμού πάρα πολλές φορές συνεργάστηκαν με την εκκλησία (Τοπική, Οικουμενικό Πατριαρχείο και Καθολικούς) σεβόμενα παράλληλα διαφορετικές πεποιθήσεις και απόψεις άλλων θρησκειών και δογμάτων.
  • Όλα αυτά τα χρόνια επίσης, τα μέλη της Συνύπαρξης προσπαθούν οι δράσεις τους να εναρμονίζονται με την τοπική κοινωνία και να μην προκαλούν αναιτιολόγητα.Ασφαλώς και σέβονται την κοινή γνώμη και αγωνιούν όπως όλοι οι πολίτες του νησιού σήμερα για την εκρηκτική κατάσταση που δημιουργούν οι αυξανόμενες ροές και την ανασφάλεια που αισθάνονται οι ίδιοι, αλλά και οι ¨φιλοξενούμενοι¨ εδώ μετανάστες – πρόσφυγες. Σχετική η προχθεσινή επιστολή τους στον αρμόδιο Υπουργό κ. Βίτσα με την οποία επισημαίνουν την επιτακτική ανάγκη απεγκλωβισμού, άμεσα , τώρα, των συσσωρευμένων στη Μόρια συνανθρώπων μας , όπως άλλωστε είχε ο ίδιος δεσμευτεί.

Τέλος σε κάθε περίπτωση η Συνύπαρξη καλεί τους πολίτες να απομονώσουν τα ακραία αυτά στοιχεία, που διχάζουν την τοπική κοινωνία καλλιεργώντας το μίσος».

(Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας:lesvosnews.gr)

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι «κρύβεται» πίσω από την αντίδραση της κυβέρνησης για τα ηλεκτρικά και τα πλοία

Η σύσταση του Υπουργείου, δηλαδή της κυβέρνησης να μην εισέρχονται εντός πλοίου ηλεκτρικά οχήματα, με φόρτιση άνω του 40% της συνολικής χωρητικότητας – αυτονομίας, σίγουρα δεν ήταν τυχαία. Η ένστασή μας ήταν ότι το Υπουργείο έπρεπε να λάβει απόφαση και όχι να δώσει το

Στη Σούδα ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου

Το πλοίο μπορεί να φιλοξενήσει 4.198 επιβάτες σε δίκλινα δωμάτια μέχρι τη μέγιστη χωρητικότητα των 5.510 επιβατών, καθώς και 1.663 άτομα πλήρωμα. Στη Σούδα κατέπλευσε νωρίς το πρωί της Τρίτης (07/05) ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου το “Odyssey

Ηράκλειο: Ταλαιπωρία για 532 επιβάτες του POWER JET, μετά από βλάβη

Απαγορεύτηκε ο απόπλους στο επιβατηγό – οχηματαγωγό “POWER JET”, σημαίας Κύπρου, το πρωί της Τρίτης του Πάσχα, καθώς διαπιστώθηκε αδυναμία εκκίνησης των δεξιών κύριων μηχανών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας. Από Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, αρχικά, απαγορεύτηκε ο απόπλους, ενώ

Επενδυτικό σχέδιο εκατομμυρίων στο λιμάνι του Ηρακλείου

«Στο Ηράκλειο έχουμε ένα επενδυτικό σχέδιο πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, θέλουμε να αναπτύξουμε τον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας, να φτιάξουμε ένα μεγάλο ξενοδοχείο, να εστιάσουμε στα φωτοβολταϊκά και την αιολική ενέργεια», αποκάλυψε ο Εμανουέλε Γκριμάλντι σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιταλική

Μετάβαση στο περιεχόμενο