Viral: Ψαράς ανασύρει ψάρι – τέρας βάρους 177 κιλών και μήκους 2,5 μέτρων από τον βυθό της Νορβηγίας

Ένα ψάρι – τέρας ανέσυρε από τα παγωμένα νερά της Νορβηγίας ο Βρετανός ψαράς Πολ Στίβενς. Το ψάρι πρόκειται για έναν ιππόγλωσσο βάρους 177 κιλών και με μήκος 2, 5 μέτρων!

 

Με βάση τις διαστάσεις του ψαριού, η ηλικία του υπολογίζεται στα 70 με 90 έτη.

Καθώς το ψάρι ήταν υπερβολικά βαρύ ώστε να το μεταφέρει στο κατάστρωμα της βάρκας του, ο ψαράς μάζεψε τα κουράγια του και βούτηξε στα παγωμένα νερά για να φωτογραφηθεί μαζί του.

ψάρι
SportquestHolidays/BNPS

Παρότι γιγαντιαίος, ο ιππόγλωσσος δεν είναι το μεγαλύτερο ψάρι του είδους του που έχει ποτέ πιαστεί από ψαρά, καθώς το ρεκόρ κατέχει ένας ιππόγλωσσος βάρους 232 κιλών.

Ο ψαράς Πολ Στίβενς έκανε λόγο για «μεγάλη συγκίνηση» που έπιασε τον ιππόγλωσσο, εξηγώντας πως προσπαθούσε εδώ και χρόνια να πετύχει μια τόσο μεγάλη ψαριά.

ψάρι
SportquestHolidays/BNPS

Μάλιστα, δήλωσε πως χρειάστηκε να περάσουν τρεις ημέρες για να σταματήσουν να τον πονάνε οι ώμοι του, μετά αφότου πέτυχε να ανασύρει στην επιφάνεια το θαλάσσιο «κτήνος»!

Ο Στίβενς χρησιμοποίησε ως δόλωμα νεκρά ανθρακόψαρα, για να πιάσει τον τεράστιο ιππόγλωσσο στα ανοιχτά των νησιών Λοφότεν, στη βόρεια Νορβηγία.

«Βούτηξα τρεις φορές και τράβηξα το σκάφος περίπου μισό μίλι από την ακτή. Μου πήρε 20 λεπτά για να τα καταφέρω, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί είμαι έμπειρος ψαράς», λέει ο Πολ Στίβενς.

«Θα μπορούσε εύκολα να πάρει άλλες δύο ώρες».

ψάρι
SportquestHolidays/BNPS

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ζυγίσεις ένα ψάρι αυτού του μεγέθους. Υπάρχει μια  φόρμουλα για τη λήψη των μετρήσεων ενός μεγάλου ψαριού και για τον υπολογισμό του βάρους του, την οποία και χρησιμοποίησα», εξηγεί.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας που έχουν μπει στη ναυτιλία

Η χρήση της τεχνολογίας έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικότητας, με τη ναυτιλία να μην αποτελεί εξαίρεση. Ανάπτυξη της τεχνολογίας σημαίνει εξέλιξη, νέα δεδομένα, καινούργιες πρακτικές και όλα αυτά είναι απαραίτητα σε μια σύγχρονη επιχείρηση. Φυσικά η Ελλάδα, πρωταγωνιστεί διαχρονικά

Η Ευρώπη άνοιξε «κουμπαρά» 400 δισ. για όπλα και άμυνα – Πώς θα τα μαζέψει

Το ταμείο έκτακτης διάσωσης της ΕΕ — που δημιουργήθηκε στην κορύφωση της κρίσης χρέους — θα μπορούσε να είναι η απάντηση σε αυτό που εύχονται οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ε.Ε. Μια έτοιμη δεξαμενή χρημάτων που θα μπορούσαν να

Μέση Ανατολή: Έτοιμο για χερσαία επιχείρηση στη Ράφα το Ισραήλ – Διπλωματικός πυρετός για την επίτευξη εκεχειρίας – Άνοιξε το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ

Ώρα μηδέν για την Ράφα, την πόλη που οι Παλαιστίνιοι βρήκαν ως καταφύγιο για να προστατευθούν από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ. Την ώρα που οι αντιπροσωπείες της Χαμάς και του Ισράηλ βρίσκονται στην Αίγυπτο για να συμφωνηθεί κάποιου είδους εκεχειρία, ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει ακατάπαυστα την

Η Μονή της Χώρας άλλαξε… θρήσκευμα: Κάλυψαν τις τοιχογραφίες με γύψο για να προσευχηθούν – Τουρκικός Τύπος: «Όμως οι τουρίστες θαύμαζαν τα χριστιανικά ψηφιδωτά»

Σε ακόμα μία θρησκευτική ύβρη προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν, μετατρέποντας την Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί. Το βυζαντινό αριστούργημα άλλαξε θρήσκευμα και από μουσείο έγινε τόπος λατρείας των μουσουλμάνων με τις ευχές του τούρκου προέδρου.  Οι αντιδράσεις πολλές ωστόσο το μήνυμα για την λειτουργεία του χριστιανικού ναού σε τζαμί δεν ήρθε

Μετάβαση στο περιεχόμενο