Fuel Pass 3: Όλα από την αρχή – Τι αλλαγές σχεδιάζει η κυβέρνηση

Στον ανασχεδιασμό του fuel pass προχωρά η κυβέρνηση μετά την εμπειρία του δεύτερου πακέτου στήριξης που «τρέχει» αυτές τις ημέρες.

Το γεγονός πως η πλειοψηφία των 2.000.000 δικαιούχων επέλεξαν την καταβολή του σε τραπεζικό λογαριασμό αντί σε άυλη κάρτα, μολονότι η δεύτερη επιλογή ήταν αυξημένη κατά 15 ευρώ, προκαλεί προβληματισμό.

Και αυτό γιατί φαίνεται πως οι πολίτες προτιμούν τα μετρητά που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αντιμετωπίσουν το κύμα ακρίβειας. Δεν θα πρέπει λοιπόν να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να περιοριστεί η λίστα των δικαιούχων και το υπολειπόμενο ποσό να κατευθυνθεί προς τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα μέσω άλλου επιδόματος για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας.

Προς αυτή την κατεύθυνση δείχνει και η – μικρή προς ώρας- μείωση στις τιμές των καύσιμων.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του μήνα και θα κλειδώσουν πριν το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη καθώς οι σχετικές εξαγγελίες θα γίνουν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση για το fuel pass 3 δεν αποκλείεται να συνδιαστεί με εκείνη για την «επιταγή ακρίβειας». Στην πρώτη επιταγή δόθηκαν 200 ευρώ σε περίπου 2 εκατομμύρια δικαιούχους, ποσό που εκτιμάται ως μικρό. Δεν αποκλείεται οπότε το «περίσσευμα» από το fuel pass 3 να μεταφερθεί στην επιταγή ακρίβειας επιπροσθέτως των διαθέσιμων πόρων.

Σκέψεις υπάρχουν και για την υιοθέτηση κλίμακας οπότε και το ύψος της επιταγής θα διαφοροποιείται ανάλογα τον δικαιούχο.

«Όσο περισσότερο πέφτει η τιμή (σ.σ. των καυσίμων) και υπάρχουν δυσκολίες στο κάθε νοικοκυριό σε άλλες περιοχές, οφείλει η Πολιτεία να βοηθάει», ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δίνοντας μια γεύση από τις προθέσεις της κυβέρνησης. Άλλωστε στον κυβερνητικό σχεδιασμό είναι και ένα αυξημένο επίδομα θέρμανσης για τον χειμώνα 2022 -2023.

Πηγή

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπίστηκε το ναυάγιο του Σπερχειού – Η μεγάλη ναυτική τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο τη Μεγάλη Τετάρτη του 1945

Ένα από τα πλέον τραγικά ναυάγια των ελληνικών θαλασσών εντόπισε η ομάδα υποβρυχίων ερευνών του Κώστα Θωκταρίδη σε βάθος 153 μέτρων βορειοανατολικά της Ύδρας: Το ναρκαλιευτικό ΣΠΕΡΧΕΙΟΣ που βυθίστηκε Μεγάλη Τετάρτη, τον Μάιο του 1945, και έγινε υγρός τάφος 98 ανθρώπων. «Το

Τραγωδία στη Λαμία: Στρατιωτικός αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός μέσα στο σπίτι του, στο κέντρο της Λαμίας, βρέθηκε 70χρονος συνταξιούχος στρατιωτικός. Τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο 70χρονος δεν απαντούσε στις κλήσεις των συγγενών του, με αποτέλεσμα η αδερφή του να ανησυχήσει και να βρεθεί το απόγευμα

Η ακρίβεια αναγκάζει τους πολίτες να τρώνε από τα έτοιμα – «Χάθηκαν» καταθέσεις άνω των €4,5 δισ. το α’ 3μηνο

Η παρατεταμένη ακρίβεια και οι περιορισμένες αυξήσεις που έχουν δοθεί στους εργαζομένους τα τελευταία χρόνια έχουν ως αποτέλεσμα να περιοριστεί σημαντικά το διαθέσιμο εισόδημα και αυτό περιγράφεται περίτρανα από την πορεία των καταθέσεων, ειδικά τους τελευταίους μήνες, όπου και καταγράφεται σημαντική πτώση. Οι πολίτες,

Χ. Στυλιανίδης: Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα

«Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα» δήλωσε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα την πύλη Ε-7, ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο