O Μακρόν πρόσβαλε άνεργο…

Οι επικριτές του τον κατηγορούν πως είναι «πρόεδρος των πλουσίων» και εκείνος τους δικαίωσε, όταν το Σάββατο μίλησε απαξιωτικά σε νέο άνεργο που…

επισκέφθηκε το Μέγαρο των Ηλυσίων, το οποίο ήταν ανοικτό για το κοινό στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου για τις «Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Ο 25χρονος νέος, που είναι άνεργος κηπουρός, συναντήθηκε με τον Εμανουέλ Μακρόν στους κήπους του Ελιζέ και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες του ανέφερε πως δεν μπορεί να βρει δουλειά. Τότε, ο Γάλλος πρόεδρος τον ρώτησε αν έχει κάνει εγγραφή στο γραφείο ανέργων και όταν ο νέος άνδρας απάντησε πως έχει στείλει παντού το βιογραφικό του αλλά χωρίς αποτέλεσμα, ο Μακρόν του είπε: «Διασχίζω τον δρόμο και σας βρίσκω (δουλειά). Χρειάζονται απλώς νέους που είναι έτοιμοι να εργαστούν» και συμβούλευσε τον 25χρονο να αλλάξει επάγγελμα και να επισκεφθεί την περιοχή του Μονπαρνάς (τουριστική περιοχή του Παρισιού) για να αναζητήσει εργασία σε ξενοδοχεία, καφέ ή εστιατόρια.

Μάλιστα, ο Μακρόν ζήτησε από τον άνεργο να μην χάνει τον χρόνο του με το να του στέλνει επιστολές για το πρόβλημά του, επειδή εκείνος νωρίτερα είχε αναφέρει πως είχε γράψει στο Γάλλο πρόεδρο για να του πει ότι δεν έχει κάνει τίποτα για την ανεργία στη χώρα. Αρκετοί πολιτικοί αντίπαλοι του Μακρόν αλλά και απλοί χρήστες στο Twitter άσκησαν δριμεία κριτική για την στάση του απέναντι στον άνεργο νέο ενώ το βίντεο με τον διάλογο των δύο ανδρών έγινε viral.

O επικεφαλής της γαλλικής Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν, έγραψε στο Twitter πως «Ο Μακρόν καλεί έξι εκατ. (άνεργους) να διασχίσουν τον δρόμο για να βρουν δουλειά. Για εκείνον οι άνεργοι είναι υπαίτιοι για την ανεργία τους. Πού ζει αυτός ο άνδρας; Ποιος έχει προσβάλει ποτέ πιο απαίσια τους Γάλλους που βρίσκονται σε ανάγκη;».

H Λοράνς Ροσινιόλ, βουλευτής των σοσιαλιστών και πρώην υπουργός για τα Δικαιώματα των Γυναικών, αποδοκίμασε τον Μακρόν και χαρακτήρισε τις συμβουλές του προς τον 25χρονο «ατυχείς παρατηρήσεις». Αλλά και χρήστες στο διαδίκτυο κατηγόρησαν τον Γάλλο πρόεδρο για την στάση του απέναντι στον άνεργο με έναν από αυτούς να γράφει στο Twitter: «Εντελώς αποκομμένος από την πραγματικότητα των Γάλλων».

Ο Κριστόφ Καστανέ, εκπρόσωπος Τύπου του Μακρόν, έσπευσε σε συνέντευξή του να υπερασπιστεί τον οικοδεσπότη του Ελιζέ και δήλωσε: «Είναι λάθος όσα είπε ο πρόεδρος; Αν πάτε στην περιοχή του Μονπαρνάς δεν θα δείτε πως χρειάζονται εργαζόμενους; Θα προτιμούσατε λόγια χωρίς νόημα; Εγώ προτιμώ έναν πρόεδρο που λέει την αλήθεια».

protothema.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις