Ν.Κορέα: Ξεκίνησαν τα ετήσια στρατιωτικά γυμνάσια με τις ΗΠΑ

Τα ετήσια κοινά στρατιωτικά γυμνάσια τους ξεκίνησαν σήμερα η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες με σκοπό την ενίσχυση της ετοιμότητας τους έναντι της Βόρειας Κορέας, η οποία φέρεται έτοιμη για νέες πυραυλικές δοκιμές

Τα ετήσια κοινά στρατιωτικά γυμνάσια τους ξεκίνησαν σήμερα η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες με σκοπό την ενίσχυση της ετοιμότητας τους έναντι της Βόρειας Κορέας, η οποία φέρεται έτοιμη για νέες πυραυλικές δοκιμές.

Οι θερινές στρατιωτικές ασκήσεις, που εφέτος μετονομάστηκαν σε «Ulchi Freedom Shield» έχουν προγραμματιστεί να διαρκέσουν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Πραγματοποιούνται στον απόηχο της δέσμευσης του προέδρου της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γέολ να αυξήσει τη δύναμη αποτροπής της χώρας του απέναντι στη βορειοκορεατική απειλή.

Οι ασκήσεις είχαν μειωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας Covid-19 και καθώς ο προκάτοχος του Γιουν επεδίωκε να αναβιώσει τον διάλογο με το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, που χαρακτήριζε τα στρατιωτικά γυμνάσια «πρόβα εισβολής». Υπενθυμίζεται ότι η Β. Κορέα έχει ήδη απορρίψει την επαναλαμβανόμενη  πρόταση του  προέδρου Γιουν για αποπυρηνικοποίηση της με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια .

Την προηγούμενη εβδομάδα η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους κρουζ από την πόλη Οντσόν (δυτικά), αφότου Νότια Κορέα και ΗΠΑ ξεκίνησαν την προκαταρκτική εκπαίδευση για τις ασκήσεις. Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει πραγματοποιήσει φέτος πολλές πυραυλικές δοκιμές και φέρεται έτοιμο να προχωρήσει στην έβδομη πυρηνική δοκιμή του ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με αξιωματούχους της Σεούλ.

Στο πλαίσιο της ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων απειλών της Βόρειας Κορέας, η Σεούλ επισπεύδει την ανάπτυξη ενός νέου συστήματος αναχαίτισης πυραύλων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία πραγματοποίησαν πρόσφατα κοινή στρατιωτική άσκηση στα ανοικτά της Χαβάης για την αναχαίτιση εχθρικών βαλλιστικών πυραύλων.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας