Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος εξιχνιάστηκε υπόθεση διαδικτυακής απάτης με τη μέθοδο Business Email Compromise

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος εξιχνιάστηκε υπόθεση διαδικτυακής απάτης με τη μέθοδο Business Email Compromise

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, διερευνήθηκε και εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, για την οποία σχηματίστηκε σχετική δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος αλλοδαπού.

Προηγήθηκε καταγγελία ημεδαπού, ιδιοκτήτη εταιρείας, σύμφωνα με την οποία, άγνωστος δράστης κατάφερε να παρέμβει και να λάβει γνώση του περιεχομένου των μηνυμάτων που αντάλλαξε με προμηθεύτρια εταιρεία. Στη συνέχεια, ο δράστης υποδυόμενος την εταιρεία αυτή, δημιούργησε πλασματικά μηνύματα ζητώντας από τον ημεδαπό να καταθέσει το χρηματικό ποσό που αντιστοιχούσε σε παραγγελία ύψους 11.332 ευρώ σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής και διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Ακολούθησε ενδελεχής αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αρχικά αναγνωρίστηκε η τεχνική εξαπάτησης ( Business Email Compromise ) και στη συνέχεια, μέσω διαδικασιών δικαστικής συνεργασίας, ανάλυσης του συνόλου της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας καθώς και των δεδομένων χρηματοροών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του αλλοδαπού, ως εμπλεκόμενου στην υπόθεση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR
  • Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας (https://portal.astynomia.gr)
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι η ιδανική ηλικία συνταξιοδότησης για την υγεία σου

Ένας από τους άγραφους νόμους της ζωής είναι πως όταν ψάχνεις, βρίσκεις. Θα μπορούσε, λοιπόν, να πει κάποιος πως ένας από τους τρόπους που έχουμε για να διαφυλάσσουμε τη ψυχική μας υγεία –υπό την όποια συνθήκη και στην όποια σχέση–

Πώς θα καταλάβεις αν μια θάλασσα είναι καθαρή

Ζεις σε μια χώρα που σύμφωνα με τους ειδικούς έχει από τις πλέον καθαρές και ασφαλείς για την υγεία σου θάλασσες. Ελάχιστες είναι οι περιοχές στις οποίες δεν είναι ασφαλές να κολυμπήσεις, και αυτό είναι μια εξαιρετική τύχη που έρχεται να

Κύπρος: Αναχώρησε πλοίο με 400 τόνους επισιτιστικής βοήθειας για τη Γάζα

Από την Κύπρο αναχώρησε χθες Σάββατο ένα αναγκαίο φορτίο επισιτιστικής βοήθειας που προορίζεται για τη Γάζα, εβδομάδες μετά τη σοβαρή διακοπή των ανθρωπιστικών προσπαθειών στον πολιορκημένο θύλακα μετά από μια φονική ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που σκότωσε επτά εργαζόμενους της Παγκόσμιας Κεντρικής Κουζίνας (WCK).

Μετάβαση στο περιεχόμενο