Λιμένας Αλεξανδρούπολης: Ειδικοί εξηγούν τη γεωστρατητική του σημασία – Πόσο επηρεάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις (video)

Ειδικοί εξηγούν στην ΕΡΤ τη γεωστρατητική σημασία του Λιμένα Αλεξανδρούπολης – Πόσο επηρεάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

«Φαίνεται ότι η Αλεξανδρούπολη αποτελεί ζωτικό στοιχείο της νέας αρχιτεκτονικής ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών. Και μένω σε αυτό. Σε ό, τι αφορά τον νέο ρόλο, προφανώς μιλάμε για έναν αναβαθμισμένο γεωπολιτικά ρόλο του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, ως απότοκο μιας πολύ συγκεκριμένης στρατηγικής επίτευξης και καθιέρωσης στρατηγικού βάθους σε Βαλκάνια, Ανατολική Ευρώπη και Βαλτική Θάλασσα, εσχάτως» επισήμανε ο Πρόεδρος Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

«Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, στο οποίο, υλοποιώντας κυβερνητικές πολιτικές και σε ένα ευρύτερο πλαίσιο το οποίο μας έχει δοθεί από την ελληνική κυβέρνηση, εμείς ασκούμε μία πολύ συγκεκριμένη δραστηριότητα, η οποία δεν ετεροπροσδιορίζεται, αλλά παράγει πολύ σοβαρά αποτελέσματα που ενισχύουν αν θέλετε τη γενικότερη ισχύ της χώρας στην Ευρώπη» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Τρεις είναι οι βασικές παράμετροι του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, η Εμπορική, η Ενεργειακή και η στρατιωτική. Σε ό,τι αφορά το ενεργειακό έχει να κάνει με έναν ευρύτερο μετασχηματισμό της περιοχής σε ενεργειακό κόμβο, κρίσιμο και καθοριστικό για την επιβίωση και την ασφάλεια κυρίως της Βαλκανικής και κατ’ επέκταση θα δούμε πώς θα επεκταθεί αυτό. Σε ό,τι αφορά το εμπορικό, ξρετε ότι λαμβάνουμε μέρος σε όλη αυτή τη διαπραγμάτευση, προκειμένου να έχουμε ένα μικρό μέρος από τις εξαγωγές των ουκρανικών σιτηρών, συν το υπόλοιπο κομμάτι που εξυπηρετούμε σε ότι αφορά τα σιτηρά του νομού Έβρου και του νότιου τμήματος της Βουλγαρίας, ενώ το στρατιωτικό αφορά την υποδοχή, διαχείριση φορτίων και προώθηση είτε προς την ευρωπαϊκή ενδοχώρα είτε προς τις Ηνωμένες Πολιτείες» πρόσθεσε.

«Στις 23 Ιουλίου του 2020 πραγματοποιήσαμε για πρώτη φορά συνδυασμένη μεταφορά πλοίου – τρένου και αποστείλαμε μία πλήρους φορτίου αμαξοστοιχία στο λιμένα της Κωστάντζα της Ρουμανίας. Έκτοτε έχουμε κάνει απίθανα δρομολόγια, σίγουρα στη Ρουμανία, αλλά έχουμε φτάσει είτε στην Κεντρική Ευρώπη σε μία περιοχή 160 χιλιόμετρα μακριά του Βερολίνου, είτε ακόμη και στην Εσθονία. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να εξυπηρετήσουμε με απόλυτη ασφάλεια, ακρίβεια και ταχύτητα κάθε σημείο της κεντρικής, Βόρειας και Ανατολικής Ευρώπης. Ο λιμένας Αλεξανδρούπολης διαθέτει σιδηροδρομικό τέρμιναλ εντός του νέου εμπορικού λιμένα, τέσσερις παράλληλες γραμμές, οι οποίες διατρέχουν το νέο τερματικό. Άρα λοιπόν είναι ο σημαντικότερος στρατηγικός βραχίονας σε όλη αυτή την προσπάθεια του λιμένα και της χώρας» είπε ακόμη ο κ. Χατζημιχαήλ.

«Ουσιαστικά εδώ και αρκετά χρόνια ήταν που βοήθησε πολύ την Ελλάδα η πρώτη κρίση στην Ουκρανία το 2014 και το πώς εξελίχθηκε το ρωσοτουρκικό εκκρεμές και από πού ήρθε ο πρώην Αμερικανός πρεσβευτής Πάϊατ, υπηρετώντας παλαιότερα στο Κίεβο. Οι Αμερικανοί αποφάσισαν πολύ σωστά για τα δικά τους τα στρατηγικά συμφέροντα, ότι χρειάζομαι μια δεύτερη γραμμή άμυνας. “Δεν μπορώ πλέον να έχω όλα μου τα αυγά στα Δαρδανέλια”. Τόσο απλά. Και θα δείτε το δίκτυο το σιδηροδρομικό, ειδικά προς χώρες όπως η Βουλγαρία και τη Βάρνα να αναπτύσσεται ακόμα περισσότερο. Αυτό εδώ έχουμε μια ξεκάθαρη ευθυγράμμιση εθνικών με τα διατλαντικό συμφέροντα και είναι μια διαδικασία που ήρθε να μείνει. Ξαναβάζει την Ελλάδα στο παιχνίδι και μόνο αναβαθμισμένη θα βγούμε από αυτή την ιστορία» σημείωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Σωτήρης Σέρμπος, μιλώντας στην ίδια εκπομπή.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι όσο αποδυναμώνεται η Ρωσία θα δείτε να απομειώνεται και η διαπραγματευτική ισχύ της Τουρκίας. Μέχρι όμως οι εκλογές, ειδικά για έναν άνθρωπο που δεν φαντάζεται τίποτα λιγότερο από τη θέση του στην προεδρία το 2023 με όλους τους συμβολισμούς, θέλει πολύ προσοχή σε μικρή και μεγάλη εικόνα» είπε ακόμη ο ίδιος.

«Είμαστε υποχρεωμένοι αν δράσει είτε με ερευνητικό πλοίο είτε με γεωπολιτικό στην περιοχή της δικιάς μας, όπως το θεωρούμε εμείς ΑΟΖ, να το αμφισβητήσουμε. Διότι στο διεθνές δίκαιο είσαι υποχρεωμένος να ασκήσει το δικαίωμά σου για να αμφισβητήσεις οποιεσδήποτε διεκδικήσεις παράνομες μπορούν να γίνουν από την άλλη πλευρά», τόνισε από την πλευρά του ο υποναύαρχος εν αποστρατεία Στέλιος Φενέκος.

«Άρα αναγκαστικά θα στείλουμε δυνάμεις για να αμφισβητήσουμε αυτή την παρανομία. Αλλά επιτρέψτε μου να κάνω μια παρατήρηση. Υπάρχει μια μεγάλη εξέλιξη τώρα στο ζήτημα της Κύπρου και η εξέλιξη είναι συγκεκριμένη. Η Τουρκία ενεργοποιεί τη βάση του Λευκονοίκου και ταυτόχρονα δημιουργεί στο Μπογάζι και μια βάση ναυτική για να ελέγχει στην Ανατολική Μεσόγειο την είσοδο προς το Σουέζ και στην Αφρική. Και βέβαια οι Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με την άρση του εμπάργκο έκαναν και μια άλλη πράξη που είναι σημαντική. Τη διασύνδεση με την Εθνική Φρουρά της Κολούμπια, της Ουάσινγκτον, δηλαδή – της Εθνικής Φρουράς, με την Εθνική Φρουρά της Κύπρου, που μέχρι τώρα έχει όσες φορές έχει γίνει, λειτουργούσε και σαν προάγγελος μεγαλύτερης συνεργασίας με το ΝΑΤΟ. Είναι σημαντικές εξελίξεις που πρέπει να τις έχουμε υπόψη μας στο μέλλον» ανέφερε ο ίδιος επιπλέον.

Πηγή: ΕΡΤ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας