Συνάντηση Π.Ο.Λ. με ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για ασφαλιστικά ζητήματα

Πραγματοποιήθηκε στο Βόλο την 17-10-22 συνάντηση του Πρόεδρου της Π.Ο.Λ. Κυράνη Κων/νου με τον Βουλευτή Βοιωτίας – Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Γιώργο Μουλκιώτη και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Παύλο Χρηστίδη .

    Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής συναντήθηκαν με το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στο Νομό Μαγνησίας στο οποίο ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ. είναι μέλος του προεδρείου .

    Συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα των μεταθέσεων ,το οργανόγραμμα αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι των νησιωτικών υπηρεσιών όπως και τα πληρώματα των σκαφών, κυρίως λόγω μεταναστευτικού.

    Με τον Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Γιώργο Μουλκιώτη συζητήθηκαν τα σοβαρά ασφαλιστικά ζητήματα που μας απασχολούν όπως και αυτά των ταμείων μας:

  • Κατάργηση και στα Σ.Α. της ειδικής εισφοράς (1%) ν. 3986/2011 στο προωθούμενο σ/ν του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.
  • Η πρότασή μας για ένταξη στο σχέδιο νόμου του  Υπουργείου  Εργασίας & Κοινωνικών   Υποθέσεων  «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις» ευεργετικών διατάξεων που θα έχουν αντίκρισμα σε όλα τα στελέχη όπως η μείωση του ποσοστού αναγνώρισης των ετών σπουδών ,στρατού, και της τριετίας 90-95 από το 20% στο ποσοστό που ίσχυε πριν το νόμο Κατρούγκαλου ν.4387/2016 σε 6,67%.
  • Η επιχειρούμενη από την Κυβέρνηση δραματική συρρίκνωση των εσόδων των Μετοχικών Ταμείων και των Ειδικών Λογαριασμών Αρωγής των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, που προέρχονται από τις εξοπλιστικές δαπάνες της Χώρας και αποτελούν έσοδα των Μετοχικών Ταμείων των  Ενόπλων Δυνάμεων (ιδίως του Μ.Τ.Ν.), που αποδίδονται με τη μορφή ανταποδοτικών  κρατήσεων ύψους 4% (για τα Μ.Τ.) και 2% (για τους Ε.ΛΟ.Α.) επιβαλλόμενων από το Κράτος επί των πάσης φύσεως εξοπλιστικών συμβάσεων προμηθειών- δαπανών.

    Η Π.Ο.Λ. θα συνεχίσει τις συναντήσεις της με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας προκειμένου να αναδειχτούν αλλά να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας όπου και αν αυτοί υπηρετούν .

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πράσινο» φως στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Β. Σποράδες

«Πράσινο» φως αναμένεται να δώσει σήμερα το συμβούλιο των Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για την έγκριση της επιδότησης για την ακτοπλοϊκή γραμμή από τη Θεσσαλονίκη για τις Βόρειες Σποράδες. Μετά από έναν πολύμηνο αγώνα τοπικών αρχών, ώστε να επιδοτηθεί η γραμμή το

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως κατέστρεψαν τηλεκατευθυνόμενο πλεούμενο των Χούθι στην Υεμένη

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες ότι χθες Τρίτη κατέστρεψαν τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (USV) σε τομέα της Υεμένης ελεγχόμενο από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν αντάρτες Χούθι. Κρίθηκε πως το σκάφος αυτό «ήγειρε άμεση

ΡΑΑΕΥ: Ξεκινά μελέτη για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα

Το οικονομικό μοντέλο των υπεράκτιων αιολικών πάρκων θα αναπτύξει μελέτη που αναθέτει η ΡΑΑΕΥ. Όπως προκύπτει από την Απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, τα υπεράκτια αιολικά πάρκα σχεδιάζονται τώρα στη χώρα μας για λειτουργία έως το 2030 και μετά από

Οι επικίνδυνες διαδρομές του «Μόμπι Ντικ» στις ελληνικές θάλασσες – Το σχέδιο προστασίας του

Δίχτυ προστασίας για τον… Μόμπι Ντικ απλώνεται στο στενό των Κυθήρων. Σε αυτό το κρίσιμο πέρασμα για ένα από τα πιο εντυπωσιακά πλάσματα του πλανήτη, τη φάλαινα φυσητήρα, σχεδιάζεται να εγκατασταθεί μια πρωτοποριακή παγκοσμίως τεχνολογία που θα της επιτρέπει να ζει με ασφάλεια

Μετάβαση στο περιεχόμενο