Eurostat: Στο 9,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

Ελαφρώς χαμηλότερα είναι τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat για τον πληθωρισμό, τόσο για την Ελλάδα όσο και συνολικά για την Ευρωζώνη.

Ειδικότερα, τα τελικά στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας για τη χώρα μας έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός επιβράδυνε στο 9,5% τον Οκτώβριο, αντί για 9,8% που είχε ανακοινώσει αρχικά, μετά το άλμα του 12,1% τον Σεπτέμβριο.

Αντίθετα, στην Ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός ενισχύθηκε, σκαρφαλώνοντας στο 10,6% – έναντι της αρχικής μέτρησης που ήταν το 10,7% – από 9,9% τον Σεπτέμβριο.

Στην Ε.Ε. ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν 11,5% τον Οκτώβριο από 10,9% τον Σεπτέμβριο.

eurostat

Κατά 1,79% μειώθηκε το καθαρό επιχειρηματικό εισόδημα των αγροτών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού

Μείωση 1,79% σημειώθηκε στο καθαρό επιχειρηματικό εισόδημα των αγροτών την τριετία 2018-2021, σύμφωνα με στοιχεία που έχει επεξεργαστεί η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Για το 2021 το καθαρό επιχειρηματικό εισόδημα από την αγροτική δραστηριότητα ανήλθε σε 5.763 εκατ. ευρώ, έναντι των 5.869 εκατ. ευρώ το 2020.

Η καθαρή προστιθέμενη αξία σε βασικές τιμές μειώθηκε κατά 10,52% το 2021 (σταθερές τιμές) στα 4.504 εκατ. ευρώ, έναντι των 4.955 εκατ. ευρώ το 2020. Ο εν λόγω δείκτης βρίσκεται σε συνεχή πτώση από το 2020, παρουσιάζοντας αυτή τη χρονιά μείωση 1,02% συγκριτικά με το 2019 (4.974 εκατ. ευρώ).

Όπως αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ, τα στοιχεία για το έτος 2021 αντανακλούν τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 και της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ. Για την κατάρτιση των εκτιμήσεων χρησιμοποιήθηκαν όλες οι βέλτιστες διαθέσιμες πηγές δεδομένων

Τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την κατάρτιση των Οικονομικών Λογαριασμών Γεωργίας, προέρχονται από έρευνες της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, από στοιχεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και από άλλες διοικητικές πηγές δεδομένων.

Επισυνάπτεται η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ:

Αύξηση 70,4% καταγράφηκε τον Ιούλιο εφέτος στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας

Αύξηση 70,4% καταγράφηκε τον Ιούλιο εφέτος στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας, καθώς και αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 50,4% και των εισπράξεων κατά 80,2%.

Το επτάμηνο, παρατηρείται αύξηση κατά 294,5% στους επισκέπτες των μουσείων, κατά 312,6% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 264,8% στις εισπράξεις, δεδομένης της σταδιακής αναστολής λειτουργίας τους από την 1η Νοεμβρίου 2020 έως τις 13 Μαΐου 2021 σε εφαρμογή των μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, στους αρχαιολογικούς χώρους καταγράφεται τον Ιούλιο αύξηση των επισκεπτών κατά 54,4%, των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 31,9% και των εισπράξεων κατά 70,7%.

Το επτάμηνο, παρατηρείται αύξηση κατά 231,9% στους επισκέπτες, κατά 223,7% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 242,6% στις εισπράξεις, δεδομένης της αναστολής λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων από τις 7 Νοεμβρίου 2020 έως τις 21 Μαρτίου 2021.

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η προσάραξη του ‘’Παναγιώτη’’ – Το Ναυάγιο του Πολιτισμού*

″Ωραία που, ωραία που `ναι η Ζάκυνθος να `τανε πιο, να `τανε πιο μεγάλη που έχει τα σπίτια τα ψηλά κάτω στο περιγιάλι…’’ υμνούν οι κανταδόροι στο διαφημιστικό σποτάκι προβολής της Νήσου και του Ζακυνθινού Πάσχα που πλησιάζει. Στην προσπάθεια προσέλκυσης

Χανιά: Πέθανε ξαφνικά ενώ κολυμπούσε – Σε άσχημη κατάσταση η γυναίκα του

Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (30/04) στην Αγία Μαρίνα Χανίων στην Κρήτη, καθώς ένας 53χρονος τουρίστας που βρισκόταν για διακοπές στην περιοχή έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε. Τον άνδρα εντόπισαν λουόμενοι να επιπλέει και αμέσως κάλεσαν το Λιμεναρχείο και

Αντίθετοι με το νομοσχέδιο Φλωρίδη δικηγόροι, δικαστές και εισαγγελείς

Για τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη είναι ακόμη μία αυτονόητη μεταρρύθμιση που άργησε πολύ να θεσμοθετηθεί και υλοποιηθεί. Για τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και για τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ανθρώπων που εμπλέκονται στην απονομή της δικαιοσύνης είναι μια

Άνοιξε και φέτος για το κοινό το Φαράγγι της Σαμαριάς

Τις «πύλες» του για τους επισκέπτες άνοιξε και φέτος το Φαράγγι της Σαμαριάς. Ήδη από την Κυριακή 28 Απριλίου επιτράπηκε η είσοδος από την Αγία Ρουμέλη και για τα δύο πρώτα χιλιόμετρα του μονοπατιού, έως το χώρο ανάπαυσης «Χριστός», ενώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο