Συνάντηση ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ με τον Γενικό Διευθυντή του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ

O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είχαν σήμερα, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ κ. Αμίρ Έσελ (Amir Eshel).

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρέσβης του Ισραήλ κ. Νόαμ Κατζ (Noam Katz).

Α/ΓΕΕΘΑ

Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκε ο διαχρονικός χαρακτήρας της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάδος-Ισραήλ και η ισχυρή, κοινή θέληση για περαιτέρω ενίσχυσή της, με γνώμονα την ασφάλεια και την άμυνα των δύο χωρών και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εκφράστηκε επίσης, η ικανοποίηση για το υψηλό επίπεδο της, αμοιβαίως επωφελούς, διμερούς συνεργασίας, στον τομέα των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

 

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση με τον Α/ΓΕΕΘΑ

Οι τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας, οι ευρύτερες επιπτώσεις της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι δυσμενείς συνέπειες του αναθεωρητισμού και της παραβατικότητας για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, καθώς και ο σημαντικός ρόλος της Ελλάδας και του Ισραήλ για την ασφάλεια και σταθερότητα αυτής συζητήθηκαν μεταξύ άλλων κατά τη συνάντηση του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Άυνας του Ισραήλ Amir Eshel.

Παράλληλα συζήτησαν για την δημιουργία του διεθνούς κέντρου αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα και αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης των στρατιωτικών δεσμών των δύο χωρών τόσο στον εξοπλιστικό τομέα, όσο και με την διεξαγωγή συνεκπαιδεύσεων, ασκήσεων και άλλων δράσεων σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, μέσω και του «Προγράμματος αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ και του «Κοινού Σχεδίου Δράσης Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ» για το 2022.

Α/ΓΕΕΘΑ

Τέλος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επανέλαβε την υποστήριξη της χώρας μας στην ενίσχυση της εταιρικής σχέσης ΝΑΤΟ – Ισραήλ, ενώ αναφέρθηκε στον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και πέραν αυτής, δίνοντας επιπλέον έμφαση στις διευρυμένες διμερείς και πολυμερείς στρατιωτικές συνεργασίες μας με τις περισσότερες αραβικές χώρες, καθώς και στην σύναψη αμυντικών συμφωνιών στρατηγικής σημασίας με τις ΗΠΑ και την Γαλλία.

Συνάντηση ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ με τον Γενικό Διευθυντή του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια

Κακοκαιρία μέχρι το Σάββατο: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες – «Κόκκινη προειδοποίηση»

Κακοκαιρία προβλέπεται από την Παρασκευή 24/7 μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 25/7 στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται από κατά τόπους ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια),

Στo Κερατσίνι το… λαβωμένο RoRo Cargo Iosif K μετά τη σύγκρουση με το ΕΛΥΡΟΣ στο λιμάνι της Σούδας (φωτο)

Στο λιμάνι του Κερατσινίου βρίσκεται το RoRo Cargo Iosif K, μετά τη σύγκρουση με το ΕΛΥΡΟΣ στο λιμάνι της Σούδας την περασμένη Τρίτη. Μετά το βίντεο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, φωτογραφίες αποτυπώνουν τη ζημιά που υπέστη το φορτηγό πλοίο. Αναμένεται να

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, τα αποτελέσματα τόσο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, όσο και για την εισαγωγή στις Σχολές Ανώτερης Εκπαιδευτικής Κατάρτισης. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026 μέσω της σχετικής