Σκληρή απάντηση της Αθήνας στα περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη

«Η Ελλάδα, ως σύγχρονη ευρωπαϊκή Δημοκρατία, προάγει την ευημερία της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης» τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας στις νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου και στους ανιστόρητους ισχυρισμούς περί τουρκικής μειονότητας. Παράλληλα, η Τουρκία έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για την προμήθεια των F-16 και ο Ερντογάν εξαπολύει βολές κατά της Ουάσιγκτον για στήριξη της Αθήνας σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Τη συστηματική εξόντωση των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου από το τουρκικό κράτος υπενθυμίζει η Αθήνα, απαντώντας στις ανιστόρητες αιτιάσεις Τσαβούσογλου περί «Τουρκικής μειονότητας στη Θράκη».

«Είναι τουλάχιστον οξύμωρο μία χώρα με χείριστες επιδόσεις σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων να εγκαλεί την Ελλάδα για παραβίαση των δικαιωμάτων της Μουσουλμανικής Μειονότητας στην Θράκη. Είναι απορίας άξιον πώς επικαλείται την Λωζάννη, τη στιγμή που η Ελληνική Μειονότητα αριθμεί λιγότερες από 3.000 ψυχές, ενώ κατά την υπογραφή της Συνθήκης αριθμούσε περί τις 130.000» επισημαίνεται από το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Τούρκος υπουργός είχε δημοσιεύσει λίστα δήθεν παραβιάσεων της Λωζάννης από την Ελλάδα.

«Δεν αφήσαμε ποτέ μόνους στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, δεν θα τους αφήσουμε ποτέ!» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Την ίδια ώρα ο Ταγίπ Ερντογάν στρέφεται κατά των συμμάχων της Ελλάδας, κατηγορώντας παραλλήλως την Ουάσινγκτον ότι όχι μόνο συμβάλλει στην στρατιωτικοποίηση του Αιγαίου, αλλά αγνοεί την Άγκυρα στο θέμα των F-16.

Σε δηλώσεις του ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε

«Δεν προσπεράσαμε ούτε θα προσπεράσουμε όσους υποστήριξαν την Ελλάδα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και ενθάρρυναν τις επιθετικές και προκλητικές πρωτοβουλίες αυτής της χώρας. Είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ; Ναι είμαστε μαζί, αλλά εσύ (Αμερική) έρχεσαι, και εξοπλίζεις τα ελληνικά νησιά με όπλα και αεροπλάνα. Εμείς ακόμα δεν έχουμε επιλύσει το πρόβλημα των F-16 μαζί σας»

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, πάντως, αναμένει σχετικές πρωτοβουλίες απ’ την πλευρά των Αμερικανών.

«Αναμένουμε θετικά και συγκεκριμένα βήματα από την αμερικανική πλευρά σε σχέση με αυτήν την θετική προσέγγιση. Αναμένουμε αυτές οι εργασίες να ολοκληρωθούν με θετικό τρόπο και το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Η ανάγκη μνήμης και τιμής στα θύματα των Γενοκτονιών, όπως των Ποντίων από τους Τούρκους εθνικιστές, είναι πρωταρχικό μέλημα για την Ελλάδα, διαμηνύει ο Νίκος Δένδιας, με αφορμή την ημέρα του ΟΗΕ για την πρόληψη αντίστοιχων εγκλημάτων.

«Η σημασία της ημέρας αυτής παραμένει ισχυρή. Και, δυστυχώς, επίκαιρη. Η χώρα μας δραστηριοποιείται διαχρονικά σε διεθνές επίπεδο για την καθολική αναγνώριση της γενοκτονίας και του βίαιου ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας από το 1914 έως το 1923» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Μόνο η αποδοχή της ιστορικής πραγματικότητας, η μνήμη και η καταδίκη θα βοηθήσουν να αποφύγουμε την επανάληψη ανάλογων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Εγρήγορση έναντι του τουρκικού αναθεωρητισμού ζητά από τη Βουλγαρία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Είναι αναγκαίο να σταλεί σαφές μήνυμα κυρίως από εμάς, ως κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, ότι η συνέχιση παράνομων ενεργειών και η επακόλουθη απειλή αποσταθεροποίησης της περιοχής δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές» ήταν το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας στην Τουρκία

Συνεκπαίδευση του ελληνικού με το αιγυπτιακό Πολεμικό Ναυτικό, με τη συμμετοχή της φρεγάτας «Σαλαμίς», βορείως της Αλεξάνδρειας.

Σκληρή απάντηση της Αθήνας στα περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντάξεις: Αυξήσεις έως 100 ευρώ και αναδρομικά για ειδικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών

Νέα ρύθμιση προβλέπει επανυπολογισμό συντάξεων για δικαιούχους που εξαιρέθηκαν από τον νόμο Κατρούγκαλου – Ποιοι ωφελούνται και τι αλλάζει Σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις ειδικών κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών φέρνει νέα νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τους δικαιούχους να

Νέος ΚΟΚ: 100 ευρώ πρόστιμο σε κάθε επιβάτη που δεν φορά ζώνη

Παρότι η χρήση της είναι υποχρεωτική εδώ και δεκαετίες, πολλοί επιβάτες εξακολουθούν να μην τη φορούν, υποτιμώντας τους κινδύνους αλλά και τις νομικές συνέπειες που προβλέπει η νομοθεσία. Τα πρόστιμα για οδηγούς και επιβάτες Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας από τον οδηγό

Το ψάρι που κλωνοποιεί τον εαυτό του και συνεχίζει να ευημερεί

Στα ποτάμια του Μεξικού και του νότιου Τέξας ζει ένα ιδιαίτερο είδος ψαριού που φαίνεται να αψηφά τους βασικούς κανόνες της εξέλιξης. Πρόκειται για την Amazon molly, ένα ψάρι που αποτελείται αποκλειστικά από θηλυκά άτομα και καταφέρνει να επιβιώνει χωρίς τη συμβολή αρσενικών

Καταδίωξη ταχύπλοου με 31 μετανάστες στο Φαρμακονήσι – Συνελήφθη ο διακινητής

Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε μετανάστες σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 5 Ιουνίου στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου. Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε το ταχύπλοο να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τις ακτές του νησιού. Ο