Μιχάλης Κατρίνης: «Η πολιτική και οι πρακτικές Μητσοτάκη συνιστούν απειλή για τη σταθερότητα της χώρας»

Σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις για τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα, διατύπωσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

΄΄Το ΠΑΣΟΚ που προοριζόταν για βολικός κυβερνητικός εταίρος έχει τελειώσει. Το ΠΑΣΟΚ που αποτελούσε στόχο απαξίωσης και δυσφήμισης έχει τελειώσει.

Στελέχη που χρησιμοποιούν το ΠΑΣΟΚ για την προσωπική τους ανέλιξη και πλουτισμό, δεν έχουν θέση στο ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη από στελέχη που διαπραγματεύτηκαν ή διαπραγματεύονται καρέκλες και διορισμούς με τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γνωρίζουμε τι συμβαίνει,  υπόγειες διαδρομές που ήταν σε εξέλιξη. Άλλωστε κάποιοι έχουν συνδρομική σχέση με υπόγειες διαδρομές, και αποστασίες. Όμως  οι αποστασίες ποτέ δε νομιμοποιήθηκαν από τη ζωή και την ιστορία.’’ τόνισε ο κ.Κατρίνης.

Παράλληλα χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως πρόβλημα για την πολιτική σταθερότητα της χώρας και για τις ομαλές πολιτικές εξελίξεις και απευθυνόμενος στον κ.Μητσοτάκη είπε:

‘’ Μάλλον θα πρέπει να αρχίσετε να συνειδητοποιείτε ότι η χώρα δεν αρχίζει και δεν τελειώνει σε εσάς.

Θα πρέπει ίσως να αρχίσετε να συνειδητοποιείτε ότι δεν θα είστε πάντα στη θέση του πρωθυπουργού. Και επειδή είπαμε ότι δεν θα είστε πρωθυπουργός με τη δική μας στήριξη, δε σημαίνει ότι θα είναι πρωθυπουργός ο κ.Τσίπρας.’’

Αναφερόμενος στο ζήτημα των παρακολουθήσεων και στη λειτουργία των θεσμών και της δικαιοσύνης, ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε μια σύγκριση με το πως λειτούργησαν θεσμοί και δικαιοσύνη στις Βρυξέλλες στην πρόσφατη υπόθεση με το σκάνδαλο διαφθοράς, επισημαίνοντας:

‘’Στις Βρυξέλλες κανείς δεν είπε στους δημοσιογράφους της Le Soir που ερευνούσαν την δυσώδη υπόθεση χρηματισμού που αποκαλύφθηκε ότι κουράζουν. Στις Βρυξέλλες, κανείς δεν έθεσε υπό παρακολούθηση τους δημοσιογράφους που ερευνούσαν το σκάνδαλο, όπως έγινε εδώ με τον κ.Κουκάκη.

Στις Βρυξέλλες, η δικαιοσύνη κινήθηκε γρήγορα και έφερε αποτελέσματα, ενώ εδώ παρεμπόδισε την έρευνα ανεξάρτητης αρχής. Στις Βρυξέλλες, δεν υπήρξε καμία προσπάθεια συγκάλυψης και συσκότισης της υπόθεσης, όπως έγινε εδώ με πρωταγωνιστή την ίδια την κυβέρνηση.’’

Μιλώντας για τον προϋπολογισμός και την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας, ο κ.Κατρίνης ήταν αποκαλυπτικός, επισημαίνοντας ότι:

-Οι  παραγωγικές επενδύσεις στη χώρα μειώθηκαν, το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε 63,2% και το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε κατά 4,7 δις ευρώ.

-Το 55% των θέσεων εργασίας που δημιουργούνται είναι θέσεις μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης, με μισθούς κάτω των 400 ευρώ.

-Τα 41 πρώτα δάνεια του Ταμείου που εγκρίθηκαν, δόθηκαν σε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, μετά από αξιολόγηση που αφέθηκε εν λευκώ στις τράπεζες.

-Το δημόσιο χρέος σήμερα είναι μεγαλύτερο κατά 3 δις ακόμα και από το δημόσιο χρέος πριν γίνει το PSI. Ο εφιάλτης του δημόσιου χρέους δεν έχει απομακρυνθεί, είναι εδώ

-Οι Έλληνες πληρώνουν έμμεσους φόρους για τα καύσιμα, δυο φορές μεγαλύτερους από τους αντίστοιχους χωρών της ΕΕ

-Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών είναι ανυπεράσπιστη απέναντι στην ακρίβεια και στην αισχροκέρδεια. 3 εκατομμύρια πολίτες αντιμετωπίζουν άμεσο τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού και 1,8 εκατομμύρια πολίτες στερούνται βασικά αγαθά για την διαβίωση τους.

-Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών έχει εγκλωβιστεί στον κυκεώνα του ιδιωτικού χρέους που ξεπερνά τα 270 δις ευρώ, 1.200.000 είναι τα κόκκινα δάνεια, ενώ 4.200.000 πολίτες χρωστάνε στην Εφορία.

‘’ Όλα αυτά τα προβλήματα που αφορούν το μέσο πολίτη, τους κανονικούς ανθρώπους, δεν τα γνωρίζουν ο κ.Μητσοτάκης και οι υπουργοί του.  Γνωρίζουν, όμως, ανθρώπους σαν τον κ.Πάτση, που μπορεί να δανείζεται προνομιακά από τις τράπεζες για να πλουτίσει πάνω στους κόπους μιας ζωής χιλιάδων πολιτών, μέσα από πλειστηριασμούς κύριας κατοικίας.

Γνωρίζουν τους παρόχους ρεύματος και φυσικού αερίου που καταγράφουν το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό κέρδους στην Ευρώπη, πουλώντας  ρεύμα σε διπλάσιες τιμές από ό,τι το αγόρασαν στο χρηματιστήριο ενέργειας.

Και επειδή τους γνωρίζουν, δεν τους αγγίζουν. Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα αποτελούν την ιερή αγελάδα για αυτή τη κυβέρνηση΄΄ τόνισε ο κ.Κατρίνης.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις

Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Ποιοι αρχηγοί θα πάνε Προεδρικό, ποιοι… το σκέφτονται, ποιοι είπαν «όχι» και ποιοι δεν προσκλήθηκαν

Ιδιαίτερο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό πολιτικό ενδιαφέρον έχει η φετινή δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, καθώς η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί φαίνεται ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και τους πολιτικούς

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια