Χριστούγεννα: Μελομακάρονα λέμε… και κλαίμε – Στα ύψη η τιμή τους

«Χρυσό» θα πληρώσουν οι Έλληνες καταναλωτές, το μελομακάρονα το χριστουγεννιάτικο έδεσμα, καθώς οι τιμές έχουν εκτοξευθεί.

Τα ακριβότερα μελομακάρονα
Η κίνηση στην αγορά έχει ήδη θερμανθεί και το Mega έκανε έρευνα αγοράς προσπαθώντας να βρει τα ακριβότερα μελομακάρονα στην Ελλάδα. Πρωταθλητής, ένα από τα πιο ιστορικά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας.

Ο λόγος για το «Αριστοκρατικόν», που η τιμή ανά κιλό για μελομακάρονα και κουραμπιέδες φτάνει τα 29€.

Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν εφέτος τα Χριστούγεννα να ζήσουν μία ξεχωριστή γευστική εμπειρία, επενδύοντας περισσότερα χρήματα στα γλυκά που θα συνοδεύσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

«Το βασικότερο συστατικό σε όλα μας τα προϊόντα είναι η αγάπη και το μεράκι. Εμείς παράγουμε χειροποίητα με βάση τις παραδοσιακές συνταγές οι οποίες κρατάνε από τον προπάππου μου και από το 1928».

Στη δεύτερη θέση με τα ακριβότερα μελομακάρονα της Αθήνας βρίσκεται το ζαχαροπλαστείο «ΜΕΛΙΣΣΑ» στο Περιστέρι με την τιμή του κιλού να είναι στα 26€. Τρίτο έρχεται το «Sweet Nolan» με 23€ και τέταρτο οι «Αφοί Ασημακόπουλοι» που τα μελομακάρονα κοστίζουν ανά κιλό 20,50€.

Ακριβό μου… μελομακάρονο
Στη Θεσσαλονίκη, τα γνωστά ζαχαροπλαστεία «Κωνσταντινίδης» έχουν τα ακριβότερα μελομακάρονα στη συμπρωτεύουσα. Τα κλασικά ανέρχονται στα 21 ευρώ και 70 λεπτά το κιλό και οι μπουκιές ή τα επικαλυμμένα με σοκολάτα στα 23 ευρώ και 50 λεπτά.

«Το μυστικό της συνταγής βρίσκεται στο μεράκι και στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε στα καταστήματά μας φτιάχνοντας τα γλυκίσματα μπροστά στον επισκέπτη.

Εντυπωσιακοί στολισμοί, χριστουγεννιάτικες μελωδίες και γεύσεις που θα μείνουν αξέχαστες είναι ο ορισμός των Χριστουγέννων.

Χριστούγεννα: Μελομακάρονα λέμε… και κλαίμε – Στα ύψη η τιμή τους

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις

Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Ποιοι αρχηγοί θα πάνε Προεδρικό, ποιοι… το σκέφτονται, ποιοι είπαν «όχι» και ποιοι δεν προσκλήθηκαν

Ιδιαίτερο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό πολιτικό ενδιαφέρον έχει η φετινή δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, καθώς η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί φαίνεται ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και τους πολιτικούς

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια

Κακοκαιρία μέχρι το Σάββατο: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες – «Κόκκινη προειδοποίηση»

Κακοκαιρία προβλέπεται από την Παρασκευή 24/7 μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 25/7 στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται από κατά τόπους ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια),