Χριστούγεννα: Μελομακάρονα λέμε… και κλαίμε – Στα ύψη η τιμή τους

«Χρυσό» θα πληρώσουν οι Έλληνες καταναλωτές, το μελομακάρονα το χριστουγεννιάτικο έδεσμα, καθώς οι τιμές έχουν εκτοξευθεί.

Τα ακριβότερα μελομακάρονα
Η κίνηση στην αγορά έχει ήδη θερμανθεί και το Mega έκανε έρευνα αγοράς προσπαθώντας να βρει τα ακριβότερα μελομακάρονα στην Ελλάδα. Πρωταθλητής, ένα από τα πιο ιστορικά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας.

Ο λόγος για το «Αριστοκρατικόν», που η τιμή ανά κιλό για μελομακάρονα και κουραμπιέδες φτάνει τα 29€.

Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν εφέτος τα Χριστούγεννα να ζήσουν μία ξεχωριστή γευστική εμπειρία, επενδύοντας περισσότερα χρήματα στα γλυκά που θα συνοδεύσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

«Το βασικότερο συστατικό σε όλα μας τα προϊόντα είναι η αγάπη και το μεράκι. Εμείς παράγουμε χειροποίητα με βάση τις παραδοσιακές συνταγές οι οποίες κρατάνε από τον προπάππου μου και από το 1928».

Στη δεύτερη θέση με τα ακριβότερα μελομακάρονα της Αθήνας βρίσκεται το ζαχαροπλαστείο «ΜΕΛΙΣΣΑ» στο Περιστέρι με την τιμή του κιλού να είναι στα 26€. Τρίτο έρχεται το «Sweet Nolan» με 23€ και τέταρτο οι «Αφοί Ασημακόπουλοι» που τα μελομακάρονα κοστίζουν ανά κιλό 20,50€.

Ακριβό μου… μελομακάρονο
Στη Θεσσαλονίκη, τα γνωστά ζαχαροπλαστεία «Κωνσταντινίδης» έχουν τα ακριβότερα μελομακάρονα στη συμπρωτεύουσα. Τα κλασικά ανέρχονται στα 21 ευρώ και 70 λεπτά το κιλό και οι μπουκιές ή τα επικαλυμμένα με σοκολάτα στα 23 ευρώ και 50 λεπτά.

«Το μυστικό της συνταγής βρίσκεται στο μεράκι και στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε στα καταστήματά μας φτιάχνοντας τα γλυκίσματα μπροστά στον επισκέπτη.

Εντυπωσιακοί στολισμοί, χριστουγεννιάτικες μελωδίες και γεύσεις που θα μείνουν αξέχαστες είναι ο ορισμός των Χριστουγέννων.

Χριστούγεννα: Μελομακάρονα λέμε… και κλαίμε – Στα ύψη η τιμή τους

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπίστηκε το ναυάγιο του Σπερχειού – Η μεγάλη ναυτική τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο τη Μεγάλη Τετάρτη του 1945

Ένα από τα πλέον τραγικά ναυάγια των ελληνικών θαλασσών εντόπισε η ομάδα υποβρυχίων ερευνών του Κώστα Θωκταρίδη σε βάθος 153 μέτρων βορειοανατολικά της Ύδρας: Το ναρκαλιευτικό ΣΠΕΡΧΕΙΟΣ που βυθίστηκε Μεγάλη Τετάρτη, τον Μάιο του 1945, και έγινε υγρός τάφος 98 ανθρώπων. «Το

Τραγωδία στη Λαμία: Στρατιωτικός αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός μέσα στο σπίτι του, στο κέντρο της Λαμίας, βρέθηκε 70χρονος συνταξιούχος στρατιωτικός. Τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο 70χρονος δεν απαντούσε στις κλήσεις των συγγενών του, με αποτέλεσμα η αδερφή του να ανησυχήσει και να βρεθεί το απόγευμα

Η ακρίβεια αναγκάζει τους πολίτες να τρώνε από τα έτοιμα – «Χάθηκαν» καταθέσεις άνω των €4,5 δισ. το α’ 3μηνο

Η παρατεταμένη ακρίβεια και οι περιορισμένες αυξήσεις που έχουν δοθεί στους εργαζομένους τα τελευταία χρόνια έχουν ως αποτέλεσμα να περιοριστεί σημαντικά το διαθέσιμο εισόδημα και αυτό περιγράφεται περίτρανα από την πορεία των καταθέσεων, ειδικά τους τελευταίους μήνες, όπου και καταγράφεται σημαντική πτώση. Οι πολίτες,

Χ. Στυλιανίδης: Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα

«Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα» δήλωσε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα την πύλη Ε-7, ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο